تصمیم گرفته‌اید اپلیکیشنی برای موبایل طراحی کنید اما نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ نگران نباشید، هوای شما را داریم. این مقاله به شما در شروع فرایند طراحی اپلیکیشن موبایل کمک می‌کند.

این راهنما مناسب مبتدیان حوزه‌ی طراحی اپلیکیشن موبایل است. اگر مهارت‌هایی در این زمینه‌دارید به خیل عظیم مجموعه‌های آموزشی ما مراجعه کنید تا در مسیرهای مختلف نحوه‌ی ساخت اپلیکیشن با جزییات کامل راهنمایی شوید.

طراحی اپلیکشن موبایل

اولا باید گفت که طراحی اپلیکیشن با برنامه‌نویسی اپلیکیشن از هم جداست. به‌طورکلی، طراحان اپلیکیشن مسئول این هستند که یک اپلیکیشن از نظر ظاهری خوب به نظر برسد، درحالی‌که برنامه‌نویسان کاری می‌کنند که این اپلیکیشن درست کار کند.

طراحی اپلیکیشن موبایل شامل دو بخش رابط کاربری (UI) و تجربه‌ی کاربری (UX) است. طراحان، مسئول چیزهایی مثل رنگ‌بندی، انتخاب فونت، طراحی انواع دکمه‌ها و ویجت‌هایی هستند که کاربران استفاده می‌کنند.

اگر می‌خواهید بدانید برای آموزش طراحی سایت از کجا باید شروع کنید، ادامه‌ی مقاله را بخوانید.

برای کدام پلتفرم طراحی کنم؟

اگر نمی‌دانید کدام‌ زبان برنامه‌نویسی یا پلتفرم را برای شروع انتخاب کنید به حس‌تان مراجعه کنید. از پلتفرمی شروع کنید که بیشتر با آن ارتباط برقرار می‌کنید.

اگر از گوشی اندرویدی استفاده می‌کنید، برای پلتفرم اندروید طراحی کنید. اگر از دستگاه آی‌.او‌.اس (iOS) استفاده می‌کنید از همان‌جا کار را شروع کنید.

از طرفی می‌توانید برای هر دو نیز طراحی انجام دهید، اما بهترین روش این است که با یکدست دو هندوانه برندارید! حداقل وقتی در ابتدای راه هستید این کار را نکنید.

از چه ابزارهایی استفاده کنم؟

فتوشاپ، ادوبی ایکس‌دی (Adobe XD) و اسکچ (Sketch) همگی نرم‌افزارهای قدرتمندی هستند.

بعد از انتخاب نوع پلتفرم، مرحله‌ی بعدی، انتخاب ابزار مناسب است تا بتوانید کار را به خوبی پیش ببرید. وقتی بحث طراحی موبایل پیش می‌آید خبر خوب این است: صرف‌نظر از اینکه برای کدام پلتفرم طراحی می‌کنید می‌توانید از ابزارهایی مشابه استفاده کنید.

گزینه‌های محبوب برای طراحی اپلیکیشن شامل فتوشاپ، ادوبی ایکس‌دی (Adobe XD) و اسکچ (Sketch) هستند. گزینه‌های بسیار زیاد دیگری نیز موجودند اما اینها بهترین‌های این حوزه‌اند.

اگرچه فتوشاپ یک نرم‌افزار بسیار حرفه‌ای و همه‌کاره است، وقتی پای طراحی اپلیکیشن‌های موبایل وسط می‌آید بهتر است از ادوبی ایکس‌دی (Adobe XD) یا اسکچ (Sketch) استفاده کنید.

این دو ابزار باهدف طراحی و نمونه‌سازی اولیه ساخته‌شده‌اند. آنها برای طراحان یوآی (UI) و یوایکس (UX) ساخته‌شده‌اند درحالی‌که فتوشاپ بیشتر برای ویرایش و کار با تصاویر است.

نکته‌ی مهم: پیشنهاد ما کار با XD است. اگر می‌خواهید روی چند پلتفرم کار کنید یا ابزارتان از چند پلتفرم پشتیبانی کند ادوبی ایکس‌دی (Adobe XD) برنده‌ی مطلق است چون اسکچ (Sketch) تنها برای سیستم‌ عامل مک در دسترس است.

3 نکته مهم برای طراحی سایت

پیش از شروع به طراحی لازم است بایدها و نبایدهای کار با پلتفرم انتخابی خودتان را بدانید. به‌طورکلی، طراحی اپلیکیشن‌های موبایل در سیستم‌عامل‌های مختلف مشابهت‌هایی دارد مثل:

  • مبتنی بر هدف طراحی کنید.
  • حتی‌الامکان ساده باشد. (هرقدر بیشتر بهتر)
  • جریان کاری را حفظ کنید.
  • خوانایی مهم است.
  • به پلتفرم احترام بگذارید.

آخرین گزینه یعنی «به پلتفرم احترام بگذارید» بیش ازآنچه فکر می‌کنید اهمیت دارد. وقتی کاربران اپلیکیشنی را روی دستگاهشان دانلود و نصب می‌کنند، انتظار دارند بتوانند کار با آن را درک کنند.

اساس نظر آنها به چیزهایی بستگی دارد که از قبل در ذهن دارند؛ پس وقتی اپلیکیشنی 90 درصد با قوانین سیستم‌عامل یا پلتفرم تضاد دارد احتمالاً کاربران آن را پاک می‌کنند.

نه‌تنها باید الگوهای مسیریابی متفاوتی را که آی‌.او‌.اس و اندروید دارند مدنظر قرار دهید بلکه لازم است در مورد دکمه‌ها، انتخاب قلم (فونت) و قرارگیری عناصر یوآی (UI)، که هرکدام در هر پلتفرم متفاوت است، فکر کنید.

خبر خوب این است: لازم نیست برای اینکه بدانید چه چیزی قابل‌قبول است به حدسیات اکتفا کنید.

اپل و اندروید مجموعه‌ای از راهنماهایی را دارند که می‌توانید پیش از شروع کار (و هم‌زمان با طراحی) آن‌ها را به‌طور اجمالی بررسی کنید:

1- وایرفریم و جریان کاری اپلیکیشن

از ابزار طراحی وایرفریم استفاده کنید که مختص این کار است یا به قلم و کاغذ روی بیاورید. پیش از طراحی ظاهر و کلیت یک اپلیکیشن ضروری است روی ساختار آن کار کنید.

در این مرحله است که وایرفریم وارد بازی می‌شود. وایرفریم به شما کمک می‌کند بفهمید کاربران چگونه در اپلیکیشن شما مسیریابی کرده و از آن استفاده می‌کنند.

با اینکه ابزارهای مختص وایرفریم زیادی وجود دارند اما اگر طراحان از قلم و کاغذ هم استفاده کنند تعجب‌برانگیز نیست. درصورتی‌که با گروهی به‌صورت دورکاری همکاری می‌کنید، می‌توانید وایرفریم‌هایتان را در اسکچ (Sketch) یا ادوبی ایکس‌دی (Adobe XD) ایجاد کنید.

توجه: با استفاده از ادوبی ایکس‌دی (Adobe XD)، حتی می‌توانید از قالب‌های رایگانی استفاده کنید که به شما در شروع کار کمک می‌کنند.

2- مدل‌های آزمایشی و نمونه‌های اولیه

زمان آن رسیده تا وایرفریم‌های خود را عملی کنید. وقتی با وایرفریم‌هایتان کار کردید و آنها را با گروه برنامه‌نویسی و یا مشتری خود به اشتراک گذاشتید و تأیید نهایی گرفتید، زمان آن است تا چند مدل آزمایشی و نمونه اولیه درست کنید.

ابزارهای زیادی شامل یو‌اکس‌پین (UXPin) (که با اسکچ هماهنگ می‌شود) وجود دارد که می‌توانید به وسیله‌ی آنها یادداشت‌هایی در وایرفریم‌هایتان بگذارید تا برنامه نویسان بتوانند نکات مورد نظر شما را درک کنند و به کد تبدیل کنند.

نکاه مهم در این مرحله این است که یک کتابخانه ایجاد کنید. این کتابخانه شامل الگوهای ثابت طراحی است که در طول فرایند طراحی به کمک شما می‌آید و باعث ایجاد هماهنگی و انسجام در طراحی می‌شود.

این اجزاء شامل دکمه‌های استاندارد، آیکون‌ها و دیگر المان‌هایی است که در این پروژه ایجاد می‌کنید. این کتابخانه‌ها ممکن است در دیگر اپلیکیشن‌هایی که طراحی می‌کنید هم مفید باشند؛ پس حواستان باشد آنها را ذخیره کنید.

3- ارجاع برای برنامه‌نویسی

طراحان همچنین مسئول انتقال درست المان‌های طراحی‌شده و اجزاء بصری به برنامه‌نویسان هستند. چیزهایی مثل آیکون‌ها، پس‌زمینه‌ها، لوگوها و حتی قلم‌ها (فونت‌ها)، همگی جزو چیزهایی هستند که طراح باید به برنامه‌نویس بدهد.

وقتی تمام موارد موردنیاز برنامه‌نویس به او داده می‌شود، برنامه‌نویس وظیفه دارد آنها را تبدیل به برنامه ‌ای کاربردی کند. گاهی طراحان محدودیت‌هایی را که برنامه‌نویسان با آنها مواجه هستند درک نمی‌کنند و اگر این اتفاق بیفتد اوضاع کمی سخت و پیچیده می‌شود!

شما به‌عنوان طراح اپلیکیشن موبایل می‌توانید برنامه‌نویسی بلد نباشید اما بهتر این است تا چالش‌های پیش روی برنامه‌نویس‌ها را درک کنید؛

فرقی نمی‌کند این چالش‌ها در مورد ابزارهایی باشند که برنامه‌نویسان از آنها استفاده می‌کنند یا محدودیت‌های سیستم‌عامل‌ها یا دستگاه‌هایی که اپلیکیشن‌هایتان روی آن‌ها اجرا می‌شود.

اگر این دانش را داشته باشید، می‌توانید اپلیکیشن‌های موبایل را با مخالفت کمتری از طرف برنامه‌نویس و به‌طور مؤثرتری طراحی کنید.

نتیجه

فرایند طراحی اپلیکیشن با برنامه‌نویسی آن متفاوت است. یک طراح، ظاهر و فرایند عمکلرد یک اپلیکیشن را شامل UI و UX طراحی می‌کند و سپس کار را برای عملیاتی شدن به برنامه‌نویس ارجاع می‌دهد.

طراح استفاده از ابزارهای استاندارد و با رعایت سه نکته‌ای که در این مقاله به آن اشاره کردیم می‌تواند می‌تواند فرایند طراحی را برای خود آسان‌تر کند و حرفه‌ای تر شروع کند.

اگر از مقاله‌ی آموزش طراحی سایت ما خوشتان آمد نظرتان را زیر این پست بنویسید. همچنین می‌توانید از طریق این صفحه با خدمات طراحی سایت ما آشنا شوید و در صورت نیاز با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *