برندینگ چیست؟

برندینگ به معنای تحقیق و بررسی، گسترش، استفاده و به کارگیری مجموعه ای از خصوصیات متمایز بر شرکت شما است تا مصرف‌کنندگان با محصولات و خدمات شما آشنا شوند و با شما ارتباط برقرار کنند. برندینگ فقط مربوط به یک محصول خاص نیست بلکه شامل تمامی محصولات می‌شود. برند کوکاکولا برای همه ی ما آشناست با اینکه فقط معرف یک نوشیدنی نوشابه است.

معنای برندینگ چیست؟

برند عالیس را همه می‌شناسند و همه با محصولات آن آشنا هستند هم‌چنین برند نوین چرم، برندی نام آشنا برای تمام افرادی است که از محصولات چرمی درجه ‌یک استفاده می‌کنند. مای نیز یکی دیگر از برندهای معروف در زمینه‌ی لوازم‌ آرایشی است و همه خانم‌ها آن را می‌شناسند.

استفاده از یک محصول و رضایت از آن باعث کسب تجربه می‌گردد و با توجه به همین رضایت مایل هستیم از آن محصول خریداری و استفاده کنیم. علاوه بر این شرکت‌های تولید کننده نیز هنگام تولید این محصولات می‌دانند باید چه تجربه‌هایی داشته باشند و همین عامل باعث می شود که تمامی شرکت‌ها سعی کنند برندی خاص برای خود داشته باشند.

برندینگ چیست؟

معمولاً شرکت‌هایی در زمینه برندینگ یا ریبرندینگ موفق هستند که می‌دانند استراتژی توسعه برند آن‌ها برای به چه چیزهایی نیاز دارند. این شرکت‌های برندینگ از شیوه‌های مختلفی مانند گذاشتن کپشن در اینستاگرام با طراحی‌های منحصربه‌فرد و رنگارنگ، تبلیغ بر روی بیلبوردها و بسته‌بندی محصولات بر اساس علاقه مشتریان، طراحی سایت، طراحی بروشور و… استفاده می‌کنند تا در این زمینه عملکرد موفقی داشته باشند و برای عملی کردن هریک از این شیوه‌ها فکر می‌کنند و وقت می‌گذارند زیرا آن‌ها می‌دانند برندینگ بسیار حائز اهمیت می‌باشد و بیشتر از یک برچسب معمولی نقش دارد. نتیجه‌ی تمام این فعالیت‌ها و اقدامات باعث می‌گردد تا برند شما بین برندهای دیگر محبوب شناخته شود و طرفداران زیادی داشته باشد.

برندینگ فعالیتی است که همه‌ی شرکت‌ها به آن نیاز دارند و در تلاش هستند تا برندی نام ‌آشنا داشته باشند ازاین‌رو ما قصد داریم در این مطلب به شما آموزش دهیم چگونه می‌توانید برندی قوی ایجاد کنید یا به یک آژانس برندسازی خلاق بسپارید و آن را چگونه مدیریت کنید تا به معرفی کسب‌وکار شما کمک کند، مورد تشویق دیگران قرار گیرد، به‌آسانی در ذهن افراد بماند و نسبت به رقیبان خود عملکرد بهتری ارائه دهید.

تعریف های اساسی در حوزه برندینگ

قبل از اینکه اهمیت برندینگ را برای شما توضیح دهیم و به شما آموزش دهیم چگونه برندی موفق داشته باشید ابتدا برندینگ را تعریف می‌کنیم.

برند به چه معناست؟

برند معمولاً خصوصیت یا مجموعه‌ای از خصوصیت‌هایی است که موجب می‌گردد یک سازمان نسبت به سایر سازمان‌ها متمایز شناخته شود. برند شامل مجموعه‌ای از اسم، تگ لاین ( شهرت برند)، نماد یا طراحی لوگو حرفه ای، طرح و نقش (انواع چاپ)، لحن برند، طراحی کاتالوگ و سایر موارد می‌باشد.

برند در واقع به تجربه کلی گفته می‌شود که مشتری به‌عنوان خریدار، مشتری، مخاطبان شبکه‌های اجتماعی یا بازدیدکننده با کسب‌وکار شما در ارتباط است.

برندینگ به چه معناست؟

به فرایند بررسی، تحقیق، گسترش و به کارگیری یک خصوصیت خاص یا مجموعه‌ای از آن‌ها برندینگ گفته می‌شود تا مصرف‌کنندگان محصولات شما را با آن ویژگی‌ها بشناسند. فرآیند برندینگ فرایندی تکراری می‌باشد و باعث می شود تا محصولات شما به‌آسانی در اختیار مشتریان قرار گیرد و با شما ارتباط برقرار کنند.

بررسی اهمیت برندینگ برای سازمان‌ها

بررسی اهمیت برندینگ برای سازمان‌ها

قطعاً یکی از دارایی‌های سازمان شما برند شما است. برند به سازمان شما اصالت و هویت می‌بخشد، کسب‌وکار شما را در ذهن مخاطبان حفظ می‌کند علاوه براین موارد موجب می‌گردد تا مصرف‌کنندگان تشویق شوند از محصولات شما استفاده کنند، عاملی است که از بازاریابی و روش‌های تبلیغاتی پشتیبانی می‌کند و در نتیجه رضایت کارکنان سازمان را فراهم می‌کند.

یکی از عواملی که در تصمیم‌گیری مصرف‌کنندگان می‌تواند نقش مهمی ایفا کند، عامل برندینگ می‌باشد. بر اساس نظرسنجی‌های جهانی نیلسون در سال 2015 تقریباً 60 درصد از خریداران بیان کرده‌اند که همیشه از محصولاتی خریداری می‌کنند که برند آن را می‌شناسند و تنها 21 درصد نظرشان این بوده است که برندی که دوست داشته‌اند را خریداری می‌کنند. پس مهم است درباره روانشناسی برندینگ بیشتر بدانیم.

  • عامل برندینگ تخصصی به کسب‌وکار شما اصالت و هویت می‌بخشد و گاهی برتر از محصولات یا خدمات شما است. اصول برندسازی موجب می‌گردد تا مصرف‌کنندگان بهتر بتوانند با محصولات را بشناسند و با اگاهی کامل نسبت به خرید آن‌ها اقدام کنند.
  • انواع برندینگ باعث می‌شود محصولات شما در ذهن مخاطبان بماند. در واقع عامل تمایز شرکت شما با سایر شرکت‌ها است و به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا کسب‌وکار شما در همه‌ی شبکه‌های اجتماعی متمایز و برتر شناخته شود. از استراتژی شبکه های اجتماعی غافل نشوید.
  • شما می‌توانید با کمک برندینگ محصولات ، آنها را تبلیغ کنید و نتیجه آن را کسب کنید. همان‌طور که می‌دانید تبلیغات موجب شناخته شدن بیشتر محصولات یا خدمات شما و درنتیجه سبب موفقیت شما می‌گردد.
  • برندینگ باعث سربلندی و خوشحالی کارمندان سازمان شما می‌گردد. زمانی برای شرکت خود برندی خاص تعریف می‌کنید در واقع به آن هویت می‌بخشید و علاوه براین به محیط کاری خود اعتبار می‌بخشید و موجب می‌شود مورد توجه افراد زیادی قرار گیرد. داشتن برندینگ قوی معادل با تقویت روحیه و انگیزه کارکنان می‌شود.

معرفی اصطلاحات مربوط به برندینگ

در ادامه مطلب به بررسی چند اصطلاح تخصصی در زمینه برندسازی اینترنتی می‌پردازیم و لازم است در مورد آن‌ها اطلاعاتی داشته باشید. این اصطلاحات ارزش و جایگاه برندینگ کسب‌وکار شما را نشان می‌دهد.

  • شناخت و آگاهی از برند

منظور ما از شناخت عناصر برند این است که مخاطبان و مشتریان شما چقدر با برند شما آشنا هستند و آن را می‌شناسند. شناخت بیشتر از یک برند باعث می‌شود آن برند در دسته برندهای پرمخاطب یا ترندینگ یا محبوب قرار گیرد. شناخت از برند بسیار حائز اهمیت است زیرا تا زمانی که مصرف‌کنندگان برند شما را نشناسند قاعدتاً نمی‌توانند آن را خریداری کنند. داشتن برند معروف باعث می‌شود تا مشتریان بتوانند کسب‌وکار شما را بهتر و در زمان کمتری بشناسند.

  • قابلیت گسترش برند

بسط دادن به برند یا قابلیت گسترش آن ویژگی است که به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید برند خود را در بازارها و صنایع جدید گسترش دهید. از نمانام‌های معروف می‌توان برندهای اسنپ فود و صباویژن را نام برد. گسترش برند در بین افراد و شرکت‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید درآمد خود را گسترش دهید و محصولات متنوعی را به مشتریان خود ارائه دهید. داشتن برندی قوی به شما کمک می‌کند تا بتوانید درآمد بیشتری کسب نمایید.

  • هویت و اصالت برند

طراحی هویت برند در واقع نشان‌دهنده‌ی شخصیت کسب‌وکار و وعده‌هایی است به مشتریان خود می‌دهید. به‌عبارتی‌دیگر همان چیزی است که مشتریان بعد از تعامل با برند شما به دست می‌آورند. معمولاً هویت و اصالت برند شامل ارزش‌ها، نحوه برقراری و تعامل شما با محصولات یا خدمات و آنچه قصد دارید افراد در تعامل با محصولات یا خدمات برندسازی شما تجربه کنند، می‌باشد. داشتن برندینگ آنلاین با هویت و قوی به شما ارزش و اعتبار می‌بخشد.

  • مدیریت برند

به فرایند ایجاد و نگه داری برند مدیریت برند گفته می‌شود و شامل مؤلفه‌های مشهود و نامشهود می‌گردد. از نمونه مؤلفه‌های مشهود برند می‌توان به عواملی مانند دستور راهنمای برند، نحوه بسته‌بندی و تاثیر رنگ در برندسازی و از نمونه مؤلفه‌های نامشهود می‌توان به عواملی مانند چگونگی درک آن توسط مخاطبین مورد هدف و مشتریان موردنظر اشاره کرد. برند شما مانند موجود زنده‌ای است که نفس می‌کشد بنابراین لازم است به‌درستی آن را مدیریت کنید. داشتن برنامه برندسازی قوی نیاز به نظارت و مدیریت همیشگی دارد.

  • شهرت و معروفیت برند

شهرت برند عبارت است از میزان شناخت مصرف‌کنندگان (مخاطبان) از برند شما است و اینکه چقدر آن را می‌شناسند. به‌عبارت‌دیگر مصرف‌کننده قادر است حتی بدون دیدن نام کسب‌وکار شما و تنها از طریق نماد (طراحی لوگو)، تگ لاین (شعار برند)، نحوه بسته‌بندی یا هدایای تبلیغاتی آن را بشناسد. این مفهوم به معنای شناسایی برند شما حتی بدون استفاده از رسانه‌های تصویری و صوتی است. داشتن طراحی لوگو و برندینگ قوی باعث می‌شود تا برند شما به‌آسانی در ذهن مشتریان باقی بماند.

  • اعتماد به برند

اعتماد به برندی خاص به معنای میزان باور مصرف‌کنندگان و مشتریان به آن است. اکنون این سؤال پیش می‌آید آیا به وعده‌هایی که به مصرف‌کنندگان داده‌اید عمل کرده‌اید یا خیر؟ آیا فروشندگانی که محصولات شما را می‌فروشند و کسانی در بخش خدمات هستند وظیفه خود را به‌درستی انجام می‌دهند؟ در نظر گرفتن این عوامل باعث می‌شود تا مشتریان به شما بیشتر اعتماد کنند.

  • ارزش‌گذاری برند

ارزش‌گذاری برند در واقع به معنای ارزش‌گذاری برند شما است و از عواملی مانند درک، شناسایی و میزان اطمینان مصرف‌کننده حاصل می‌گردد. این معنا همراه با ارزش خاص برند نقش ایفا می‌کند. داشتن برندی قوی موجب می‌گردد تا بتوانید کسب‌وکار خود را برای سرمایه‌گذاران، سهامداران و مخاطبان با ارزش نماید. برخی از کسب و کارها هم نیز به دنبال برند سازی لوکس یا لاکچری هستند و قیمت برندینگ برای آنها بالاتر است. داشتن استراتژی برندینگ قوی باعث افزایش اعتبار کسب‌وکار و درنتیجه افزایش درآمد شما می‌گردد.

 

در ادامه مطلب در مورد مراحل برندسازی کسب‌وکار کوچک توصیه‌هایی برای شما بیان می‌کنیم:

توصیه هایی در مورد برندینگ

برندسازی شخصی به اصطلاح پرسونال برندینگ نام دارد. برای اینکه بتوانید درک درستی از برند خود داشته باشید با آن مانند شخص زنده‌ای رفتار کنید. یک برند مناسب، برندی است که اصالت، شخصیت و تجربه داشته باشد. هویت در واقع اصالت برند شما را تعیین می‌کند، شخصیت به شما می‌گوید مشتریان با شما چگونه رفتار می‌کنند و تجربه بیانگر ماندگاری برند شما در ذهن‌ها است. راجع به برند ممکن است سؤالات مختلفی مانند سؤالات زیر ممکن است ذهن شما را درگیر کند:

  • آیا توانسته‌اید به‌درستی برند خود را به مشتریان خود معرفی کنید؟ اگر بخواهید ظاهر برند خود را شرح دهید چگونه این کار را انجام می‌دهید؟
  • آیا برند شما توانسته است محصولات یا خدمات شما را معرفی کند؟ آیا این کار به شکل جدی انجام می‌شود؟ آیا در برندسازی تبلیغاتی از فناوری‌های نوین استفاده شده است؟
  • چنانچه برای نخستین بار فردی برند شما را مشاهده نماید چه عکس‌العملی از خود نشان می‌دهد؟ و چه کلماتی را برای توصیف برند شما به کار می‌برد؟

همان‌طور می‌دانید هدف از راهکارهای برندسازی این است که بتوانید به مشتری‌های خود به‌خوبی ارتباط برقرار کنید. ساده‌ترین و بهترین راهکار برای این کار این است که برند خود مانند شخص زنده‌ای رفتار کنید و از مشتریان خود نیز این درخواست را داشته باشید.

سایت علی بابا نمونه‌ی شهودی از یک برند موفق است. این سایت در زمینه خرید اینترنتی بلیط هواپیما، اتوبوس و قطار توانسته است عملکرد خوبی داشته باشد و حتماً همه‌ی شما نام آن را شنیده‌اید. مدیران این سایت همواره به نیازهای مشتریان خود توجه داشته‌اند و خدمات خوبی به آن‌ها ارائه نمایند. در حال حاضر هرکس قصد خریداری و رزرو بلیط برای مسافرت‌های تفریحی دارد به این سایت مراجعه می‌کند.

اولویت قرار دادن یکپارچگی در برندینگ

یکپارچه نبودن برند بزرگ‌ترین اشتباهی است که شرکت‌ها انجام می‌دهند. این عامل موجب می‌گردد تا برند شما ضعیف شود و مشتریان شما را گیج نماید. اگر برند شما در تمامی رسانه‌ها در اولویت باشند مشتریان می‌توانند به‌راحتی با آن آشنا شوند، آن را بشناسند و به‌تدریج نسبت به سایر برندها ارجحیت داده شود.

استراتژی برند شامل طرح بلند مدتی است که تمام اهداف بلندمدت شرکت را  برای دیگران فراهم می کند. یک استراتژی برند موفق و مشخص همه ی جنبه‌های برندینگ کسب‌وکار شما را در نظر می‌گیرد و به طور مستقیم با نیازهای مصرف‌کنندگان در ارتباط می باشد.

بررسی و تحلیل عملکرد سایر نمانام‌ها مهم است، این امر موجب می‌گردد تا بدانید در چه جایگاهی قرار گرفته‌اید و چگونه می‌توانید آن را ارتقا دهید هم‌چنین می‌توانید ایده‌هایی در مورد نحوه پیشرفت برند خود به دست آورید.

داشتن برندی قوی موجب می گردد تا افراد مشغول به کار در آن احساس رضایت کنند و از اینکه برای برندی موفق مشغول فعالیت هستند افتخار کنند. شرکت‌ها با داشتن برندی قوی می‌توانند از توانایی و استعداد افراد با تجربه استفاده کنند و آن‌ها را به آسانی استخدام کنند.

چنانچه قصد استخدام نیرو در شرکت خود را دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم بخشی از منابع و وقت خود را به تبلیغات برندسازی اختصاص دهید. در اینجا برندینگ به معنای نحوه بازاریابی شرکت شما برای کارکنان فعلی می باشد به عبارتی دیگر شما از میزان اعتبار شرکت خود در بین عموم افراد رضایت دارید بنابراین دیگران نیز از همراهی با شما افتخار می‌کنند. برندسازی مشترک و برندینگ ملی نیز از دیگر اصطلاحات این حوزه هستند که در مقاله های جدا مفصل درباره این موضوعات صحبت شده است.شما همراهان عزیز آران برای ارتباط با کارشناسان ما ، می توانید از طریق واتس اپ با تیم ما در ارتباط باشید.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *