طراحی سایت تجاری 

اولین تأثیرگذاری بر مخاطب همیشه مهم‌ترین حرکت شماست. این تأثیر همان تصویر ذهنی است که برای همیشه در ذهن مخاطبین شما باقی می‌ماند. وقتی کاربر وارد سایت شما می‌شود، فکر می‌کنید که واکنش غریزی و لحظه‌ای آنها چه خواهد بود؟

سؤالی که در بالا مطرح شد، سؤالی است که باید با صداقت کامل به آن پاسخ دهید تا بتوانید کار حرفه‌ای‌سازی و بهینه‌سازی وب‌سایت تان را انجام دهید.

Bar Graph Statistics Analysis Business Concept

طراحی سایت شرکتی حرفه ای چه ویژگی‌هایی دارد؟

زمانی که کاربر برای اولین بار وارد سایت شما می‌شود، زمان کمی دارید که بتوانید تأثیرگذاری ذهنی اولیه‌ای را که به دنبال آن هستید روی کاربر داشته باشید (که معمولاً کمتر از 8 ثانیه است).

لذا مناسب‌سازی ظاهری سایتتان موضوعی است که واقعاً از اهمیت زیادی برخوردار است. وقتی کاربر سایت شما را می‌بیند، اولین چیزی که به آن توجه می‌کند، ظاهر (طراحی) و حسی است که از سایت شما می‌گیرد (رابط کاربری).

  • آیا واقعاً پیامی که قصد دارید آن رامنتقل کنید، کاملاً واضح و مشخص است؟
  • آیا مخاطبان سایت می‌توانند سریع متوجه شوند که باید کجا کلیک کنند؟
  • آیا فراخوان‌ها یا همان CTAها واقعاً واضح و گویا هستند؟

طراحی سایت شرکتی حرفه ای نه تنها ظاهر فوق‌العاده ای دارد، بلکه عملکرد فوق‌العاده ای نیز دارد که این عملکرد در وبسایت با ارائه‌ی محتوای درگیرکننده و جذاب، لینک‌های سودمند و مفید و هدایت هنرمندانه و نامحسوس فراهم می‌شود. از این رو سایت باید به‌گونه‌ای باشد که بازدیدکنندگان دقیقاً متوجه شوند که به دنبال چه چیزی هستند یا باید باشند.

چنانچه یک کاربر وارد سایت شما شود و فوراً به خاطر طراحی، نوع چیدمان، یا عدم توانایی برای انجام آنچه که به دنبال آن است، ناامید شود، بازاریابی محتوای شما محکوم به شکست خواهد بود.

نتیجه چنین فرآیندی در چشم به هم زدنی این است که وب‌سایت شما اعتبار و هویت خود را از دست بدهد و نتایج فاجعه‌آوری در پی داشته باشد.

به همین دلایل تصمیم گرفتیم که در اینجا 9 نکته برای طراحی سایت شرکتی حرفه ای ارائه کنیم. این نکات به شما کمک می‌کند وب‌سایتتان را همانگونه که می‌خواهید طراحی کنید و در عین حال ویژگی‌های طراحی سایت شرکتی حرفه ای را رعایت کنید.

  1. طراحی ویژه موبایل: حتماً سایتتان را برای نمایش در موبایل بهینه‌سازی کنید

این روزها بیشتر کاربران و بازدیدکنندگان سایت‌ها از موبایل یا تبلت استفاده می‌کنند. ترافیک موبایل در حال حاضر گوی سبقت را از ترافیک دسکتاپ ربوده است و به طور پیوسته و روز افزون در حال رشد است. برای مدیران وبسایت ‌ها بهینه‌سازی موبایلی اکنون به شدت حیاتی و ضروری است.

بهینه سازی سایت برای موبایل در واقع به معنی توسعه و طراحی سایت به شیوه ای است که باعث شود بر روی پلتفرم‌های موبایلی کاملاً رسپانسیو (واکنش‌دهنده) باشد. یعنی طراحی و چیدمان سایتتان متناسب با صفحات کوچکتر موبایل‌ها تغییر کند و رابط کاربری یا همان UX سایت بسیار راحت و ساده باشد.

رسپانسیو کردن سایت برای موبایل چیزی است که باید از ابتدا به آن فکر کنید.

مهم است که ورژن موبایلی سایت شما همان هویت و شخصیتی را داشته باشد که نسخه‌ی دسکتاپی سایتتان دارد، لذا می‌طلبد که نسخه دسکتاپ سایت‌تان را به شیوه‌ای طراحی کنید که بتوانید به راحتی و به آسانی آن را روی دستگاه‌های مختلف و برندهای مختلف موبایلی نیز مشاهده کنید.

  1. چت‌بات‌ها یا ربات‌های گفت‌و‌گو: استفاده از چت‌های خودکار برای افزایش نرخ تبدیل

پلتفرم‌های پیام‌رسانی یا پیام‌دهی در حال حاضر تمامی انواع اپلیکیشن‌های دیگر را از دور خارج کرده‌اند (در واقع 6 اپلیکیشن برتر از میان 10 اپلیکیشن برتر جهان اپلیکیشن‌های پیام‌رسانی یا پیام‌دهی هستند).

بنابراین طراحی سایت شرکتی حرفه ای باید به گونه‌ای باشد که بهترین خدمات سرویس‌دهی آنلاین را برای مشتریان‌شان فراهم کنند.

پاسخ چنین نیازهایی برای طراحی سایت ربات‌های چتی یا چت‌بات‌ها هستند که خودکارسازی شده‌اند تا باعث افزایش نرخ تبدیل مخاطب به مشتری شوند.

وقتی وارد سایتی می‌شوید که در آن از چت‌بات‌ها استفاده شده است یک پنجره گفتگو یا چت کوچک روی صفحه باز می‌شود. در این پنجره از شما سوالی پرسیده می‌شود، یا یک پیام کوچک در آن دیده می‌شود که شما را به انجام کاری راهنمایی می‌کند.

این باکس یا کادر گفتگو درواقع یک ربات برنامه‌ریزی‌شده است که می‌تواند تجربه‌ی کاربری فوق‌العاده‌ای برای مخاطب به ارمغان بیاورد.

ربات‌های گفتگو یا چت‌بات‌ها صرفاً برای کسب‌وکارهای بزرگ ساخته نشده‌اند. تعداد زیادی از شرکت‌های تولیدکننده و ارائه‌دهنده‌ی این ربات‌های گفتگو در بازار ایران وجود دارند که می‌توانید به راحتی روی سایت‌تان آنها را ایجاد، سفارشی سازی و اجرا کنید.

  1. کاهش زمان لود یا بارگذاری صفحه: افزایش میزان مشارکت یا درگیری کاربران

مهم نیست که سایتی تا چه حد حرفه‌ای به نظر می‌رسد، اگر کاربر سایت مجبور باشد تا قبل از بارگذاری کامل صفحات سایتتان 10 ثانیه صبر کند. در این صورت مطمئن باشید که کاربر منتظر بالا آمدن سایت شما نمی‌ماند و زود صفحه‌ی سایت را ترک می‌کند.

آمار و ارقامی که در این زمینه ارائه شده‌اند کاملاً واضح و روشن هستند. هرچه صفحه‌ی سایت شما دیرتر لود شود، کاربر با احتمال بسیار بیشتری سایت شما را ترک می‌کند و به اصطلاح نرخ فرار سایت شما افزایش می‌یابد.

هچنین زمان طولانی بارگذاری صفحات  تأثیر منفی روی رنکینگ گوگل سایت‌تان دارد. این تأثیر باعث می‌شود در نتایج جستجو دائماً شاهد تنزل و کاهش رتبه‌ی سایت‌تان در کلیدواژه‌های مرتبط باشید.

زمان لود سایت مثل سئو تحت تأثیر طراحی وب و کیفیت برنامه‌نویسی وب‌سایت‌تان است. راه‌ها و شیوه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آنها سرعت لود صفحات سایتتان را افزایش دهید. از جمله آنها می‌شود به بهینه‌سازی کدهای سایت، کاهش ریدایرکت‌ها و بهینه‌سازی حجم تصاویر سایت اشاره کرد.

  1. طراحی سایت‌های از پیش آماده یا سفارشی: انتخاب با توجه به نیازها و بودجه مالی

یکی از تصمیماتی که باید در زمان ایجاد یا بازطراحی وب‌سایت تان بگیرید این است که مشخص کنید که می‌خواهید از یک طراحی یا قالب از پیش آماده استفاده کنید یا اینکه می‌خواهید طراحی خاص و سفارشی موردنظر خودتان را از ابتدا پیاده‌سازی کنید.

در حال حاضر در دنیای آنلاین طیف وسیعی از قالب‌های آماده وجود دارد که کار را حتی برای تازه‌واردترین طراحان سایت ساده می‌کنند.

اما قالب‌های آماده همیشه محدودیت‌هایی دارند. از سوی دیگر وقتی قصد دارید یک وب سایت سفارشی طراحی کنید، هیچ محدودیتی در کار نیست.

طراحی سایت شرکتی مبتنی بر قالب‌های از پیش آماده دست و بال شما را می‌بندد. درحالی‌‎که در طراحی سایت سفارشی از حیث طراحی، چیدمان، جایگذاری تصاویر و تعداد صفحات و استفاده از عناصر منحصر به فرد از جمله انیمیشن‌ها و ویدئوها و کارکرد کلی وبسایت هیچ محدودیتی نخواهند داد.

دست آخر صاحب یک کسب‌وکار باید مزایا و معایب طراحی‌های سفارشی یا قالب‌های آماده و از پیش‌ساخته‌شده را بسنجد و با هم مقایسه کند و تصمیم‌گیری کند که از میان این شیوه‌های طراحی سایت کدامیک برای کسب‌و‌کار او بهتر پاسخگو است.

  1. قوانین سئو: کار را برای موتورهای جستجو راحت کنید

سئو چیزی نیست که بشود آن را دید اما برای اینکه یک طراحی سایت شرکتی حرفه ای داشته باشید، حتماً باید از قوانین و تاکتیک‌ها و استراتژی‌های سئو برای سایتتان استفاده کنید.

استراتژی سئوی شما تعیین‌کننده‌ی این مسئله است که مشتریان بالقوه چقدر سخت یا آسان سایت‌تان را هنگام جستجو در موتورهای جستجو پیدا کنند.

باید حواستان باشد که مثل دیگران این اشتباه را نکنید که صرفاً روی طراحی سایت‌تان تمرکز کنید؛ بلکه در عوض پیشنهاد ما این است که مطمئن شوید وب سایتتان چه عملکردی را از حیث موتورهای جستجو دارد.

حتماً به این مسئله توجه کنید که چنانچه سایتی داشته باشید که هیچ‌کسی نتواند آن را پیدا یا مشاهده کند داشتن یک وبسایت به طور کلی به چه درد شما می‌خورد؟

بنابراین مطمئن شوید که روی بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو تمرکز می‌کنید و این قانون را برای تمامی صفحات منحصر به فرد سایت‌تان در نظر می گیرید.

توجه داشته باشید که استراتژی سئوی سایت‌تان به شدت مهم است. پس توصیه‌ی ما این است که حتی قبل از اینکه به فکر فونت سایت یا نحوه‌ی تزئین و طراحی تصاویر سایت‌تان باشید، به فکر استراتژی سئوی سایت خودتان باشید.

  1. از فونت های جالب و چشمیگر استفاده کنید

به مدت طولانی طراحان سایت معمولاً محتاطانه رفتار می‌کردند و از فونت های رایج مانند تاهما یا نازنین استفاده می‌کردند تا ظاهر سایت کاملاً واضح به نظر برسد و خوانایی صفحات سایت هم بالا باشد. هر نوع فونتی که خوانایی آن دشوار باشد یا ظاهر به نسبت پیچیده ای داشت از نگاه طراحان سایت مطرود بود.

اما امروزه با بهبود وسیع رزولوشن صفحات کامپیوتری طراحان سایت این آزادی عمل را دارند که از فونت‌های جالب و هیجان‌انگیز و پیشتاز استفاده کنند.

نباید از تغییر و دستکاری استایل و سایز فونت‌ها بهراسید. از فونت‌های خلاقانه استفاده کنید و بعد از مدتی ببینید مخاطبان سایت چه نوع فونتی را بیشتر می‌پسندند.

توجه داشته باشید که فونت سایت شما می‌تواند کل صفحات سایت شما را متحول کند، لذا مطمئن شوید که فونت‌هایی را برای سایتتان انتخاب می‌کنید که با شخصیت، فرهنگ و لحن برند سایت شما و کسب‌وکارتان هماهنگی داشته باشد و در عین حال بیننده و کاربر سایتتان نیز بتواند به راحتی آن را بخواند.

  1. جان بخشی و افزایش تحرک سایت با ویدئو: با استفاده از ویدئوهای جذاب نرخ تبدیل و درگیری سایت را افزایش دهید

واقعاً بیش از این نمی‌شود در مقابل این حقیقت ایستادگی کرد که ویدئو پادشاه است. تا سال 2019 طبق بررسی‌های صورت گرفته ترافیک ویدئوهای سایت‌ها تقریباً 80 درصد از کل ترافیک داخلی سایت را تشکیل می‌دهد.

ویدئو مارکتینگ یک گرایش و ترند به شدت رو به رشد است و جای هیچ تعجب هم نیست. با توجه به اینکه عملکرد خارق‌العاده و تحسین‌برانگیز و نرخ بازگشت سرمایه‌ی ویدئوهای آنلاین واقعاً آمار و ارقام بالایی را نشان می‌دهند، از تولید ویدئو برای سایت‌تان غافل نشوید.

  1. تصاویر پس‌زمینه جذاب و چشم‌نواز: صفحه اول سایت‌تان را در ذهن‌ها ماندگار کنید

اکثر افراد یادگیرندگان دیداری هستند نه شنیداری. احتمالاً این مطلب می‌تواند این قضیه را توضیح دهد که چرا 80 درصد از افراد چیزهایی را که می‌بینند بهتر به خاطر می‌آورند تا چیزهایی شنیده یا خوانده‌اند.

بنابراین این نکته را در نظر داشته باشید که از چه بک‌گراند یا پس‌زمینه‌ای استفاده می‌کنید؟ آیا عکس‌های واقعی بهتر است یا اینکه از تیترهای بولد در عکس استفاده کنید یا از طراحی‌های گرافیکی‌ای استفاده کنید که چشم نواز است؟

هرکدام را که انتخاب می‌کنید، مطمئن شوید که  منطبق بر شخصیت منحصر به فرد کسب‌وکاری است که در آن فعالیت میکنید یا متناسب با اهداف بازار مارکتینگ آنلاین شرکت‌تان است.

  1. تعریف بهتری از سادگی: ساده اما هیجان‌انگیز!

هیچ‌کس دوست ندارد که به یک سایت به هم‌ریخته و درهم برهم نگاه کند. واقعاً نگاه کردن به چنین سایتی سخت است و حتی سخت‌تر از آن این است که بخواهیم در صفحات مختلف آن سایت حرکت کنیم و یا جهت یابی کنیم.

سایت شما باید کاملاً واضح و شفاف باشد.به‌هم‌ریختگی نداشته باشد و عملکرد فوق‌العاده‌ای در هدایت کاربران دقیقاً به جایی که باید بروند، داشته باشد.

تمام این موارد زیرمجموعه شاخه‌ای به نام “سیالیت ذهنی” است. انسان‌ها توقعات و انتظاراتی دارند که وقتی برآورده می‌شوند احساس راحتی و رضایت دارند. وقتی در حال طراحی سایت‌تان هستید، سعی کنید که توقعات و انتظارات مشتریانتان را برآورده کنید.

در عین حال کارهای متفاوت انجام دهید و منحصربه‌فرد بودن برندتان را به نمایش بگذارید. تاجایی‌که می‌توانید ساده‌سازی کنید اما همچنان نوع خاص و منحصربه‌فرد سادگی خود را در سایت حفظ کنید.

مشتریان و کاربران سایتتان را به هیجان وادار کنید و آنها را جذب کنید و در عین حال به آنها احساس راحتیِ بودن در خانه خودشان را منتقل کنید.

 

نتیجه

کاربران سایت شما اولین مرتبه‌ای که وارد سایت شما می‌شوند، تحت تأثیر تصویر ذهنی اولیه‌ای قرار می‌گیرند که در موفقیت یا شکست پروژه‌ی شما به شدت تأثیرگذار است. بنابراین برای اینکه بهترین تأثیر را روی مخاطبتان بگذارید سخت تلاش کنید.

می‌توانید دوستان، اعضای خانواده و همکارانتان را نیز وارد بازی کنید و بازخوردهای آنها استفاده کنید.

وقتی سایت شما طراحی می‌شود، باید با چشمان باز و کاملاً دقیق ابزارهای تجزیه و تحلیل سایت خود را رصد کنید تا بتوانید به طور کاملا پیوسته و همیشگی اصلاحات و تنظیمات لازم را برای بهینه‌سازی هرچه بیشتر و بهتر سایتتان داشته باشید.

تحقیق و برسی اینکه دیگران چه می‌کنند یک شیوه برای الهام گرفتن و یافتن ایده‌هایی است که می‌تواند در فرآیند طراحی سایتتان کمک کننده باشد.

مادامی‌که با ویژگی‌های طراحی سایت شرکتی حرفه ای آشنا باشید می توانید به مراتب راحت‌تر و سریع‌تر با یک طراح سایت کنار بیایید و به همان ساختار سایتی دست پیدا کنید که از ابتدا دنبال آن بودید.

اگر نکات دیگری در مورد طراحی سایت شرکتی حرفه ای دارید که به آنها اشاره نکرده‌ام زیر این پست کامنت کنید.

آیا به دنبال یک شیوه مناسب و تضمین‌شده برای ارتقاء وب‌سایت خود هستید؟ آیا می‌خواهید در کمترین زمان بیشترین میزان فروش و سفارش محصولات و خدمات را داشته باشید؟ کافی است شماره تلفن و ایمیل خود را در این صفحه وارد نمایید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *