کمک به دیگران برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی یکی از کارهایی است که ما در آران انجام می‌دهیم. این مقاله را هم به عنوان یک راهنما برایتان تدوین کرده‌ایم تا مطمئن شوید برای راه ‌اندازی کسب ‌و کار اینترنتی خود در مسیری درست قرار می‌گیرید.

بنابراین از اطلاعات موجود در این مقاله استفاده کنید تا فروشگاه اینترنتی خود را راه بیندازید، منابع مالی خود را تأمین کنید، محصولتان را تبلیغ کنید و بفروشید و به طور کلی فروشگاه خود را بسازید.

هیچ‌چیزی رضایت‌بخش‌تر از شروع یک کار از صفر و تماشای رشد آن نیست. ما به شما کمک می‌کنیم که شاهد رشد کسب‌وکارتان باشد و از آن بذت ببرید.

خرده ‌فروشی آنلاین تجارتی پررونق است اما بااین حال کسب ‌و کارهای اینترنتی بسیار زیادی را هم دیده‌ام که برای به دست آوردن مشتری تلاش می‌کنند.

راه‌اندازی و اداره‌ی فروشگاه آنلاین می‌تواند به‌سرعت پیچیده شود؛ به همین دلیل ما به شما پیشنهاد ویژه‌ای می‌دهیم؛

یک محصول برند شده بفروشید و در کنار آن با روش همکاری درفروش (پورسانتی) محصولات دیگران را در سایت خود به فروش برسانید.

این مدل تجارت آنلاین با فروشگاه‌هی معمولی که وابسته به فروش محصولات متنوع است، متفاوت است. از چه جهاتی؟

  • کار با پر کردن خلأ بازار و پرسونای خاص شروع می‌شود، نَه محصول!
  • بیشترین حاشیه‌ی سود را دارد
  • تنها نگران ارسال یک محصول هستید
  • می‌توانید از درآمد بازاریابی همکاری در فروش برای سرمایه‌گذاری مجدد استفاده کنید
  • در این روش تشخیص می‌دهید که چه چیزی فروش خوبی دارد و خطوط فروش محصولات جدیدی را راه‌اندازی می‌کنید
  • در این روش رشد طبیعی را می‌توان پیش‌بینی کرد

ایجاد یک کسب‌وکار اینترنتی به چیزی بیشتر از انتخاب نام برند، تهیه‌ی فهرست محصولات و شروع به فروش آنلاین نیاز دارد.

مثلا اگر بازدیدکننده‌ی کافی به وب‌سایتتان هدایت نشود حتی بهترین ایده‌های تجاری هم با شکست روبه‌رو می‌شوند.

شروع کسب و کار اینترنتی

  • جستجو در مورد مقدمات کسب و کار اینترنتی
  • جستجو در مورد خلأ بازار
  • انتخاب پرسونا و محصول مناسب
  • برندسازی
  • طراحی فروشگاه آنلاین
  • بازاریابی آنلاین محصولات
  • آمادگی برای شروع تجارت آنلاین

جستجو در مورد مقدمات کسب و کار اینترنتی

اولین گام حیاتی، شروع تحقیقات است. بر اساس ظن و گمان کار نکنید. ایجاد هر تجارت آنلاین نوعی سرمایه‌گذاری است. پس با این مقوله آنگونه که شایسته‌ی یک سرمایه‌گذار است روبه‌رو شوید.

پیش از آنکه در مورد آنچه به‌ صورت آنلاین می‌خواهید بفروشید تصمیم بگیرید باید مدل‌های مختلف کسب ‌و کار را درک کنید. کار سختی نیست اما قطعاً روی ساختار تجاری شما اثرگذار است.

اگر تمرکز شما روی محصولات فیزیکی است درباره‌ی اینکه چگونه باید محصولات را تأمین کنید فکر کنید. نباید فکر کنید که باید گاراژ خانه‌تان را از محصولات پرکنید! ببنید چگونه می‌توانید بدون انبار کردن، محصولات را تأمین و موجودی انبار را مدیریت کنید؟

مدل تجارت الکترونیکی که بیش از همه‌ی مدل‌ها ما را جذب می‌کند تک‌محصولی است که آن را با بازاریابی همکاری درفروش ترکیب می‌کنید.

می‌توانید بازاریابی محتوا و برندسازی را با تمرکز روی یک محصول مدیریت کنید و مابقی انرژی خود را صرف فروش محصولات سایت‌های دیگران کنید.

واقعاً برای ما نارحت‌کننده است وقتی دیگران سایت فروشگاهی خود را برای ما ایمیل می‌کنند درحالی‌که پُر است از صدها محصول و چندین دسته‌بندی که روی هیچ محصولی به طور خاص متمرکز نیست.

یک چیز را به خاطر داشته باشید. نمی‌توانید به راحتی آمازون باشید مگر اینکه بودجه هنگفت ده‌ها میلیاردی داشته باشید.

خلأ بازار

انتخاب جاویژه (niche market) مهم‌ترین گام در شروع کسب ‌و کار آنلاین شما است. این فرایند را با شناسایی شرکت‌های موفقی شروع کنید که پیش از شما وارد این حوزه شده‌اند.

حواستان باشد که این حوزه در ایران بسیار رقابتی است؛ نبودن رقابت معمولاً بیانگر این است که اصلاً بازاری وجود ندارد.

بااین‌حال جاویژه‌ای شلوغ را انتخاب نکنید و هر چیزی را که تحت تسلط برندهای بزرگ است نادیده بگیرید. اگر در انجام این کار مشکل دارید، بیشتر روی آنچه می‌خواهید انجام دهید فکر کنید. هرقدر جاویژه انتخابی مشخص‌تر و جزئی‌تر باشد، احتمالاً با رقابت کمتری مواجه می‌شوید.

همچنین مزیتِ پیدا کردن یک جاویژه معین این است که می‌توانید جاویژه‌های «جانبی» هم داشته باشید؛ به این معنی که به آنچه شما انجام می‌دهید مرتبط‌ند اما دقیقاً همان نیستند.

می‌توانید در این جاویژه‌ها با صاحبان کسب‌وکار دیگر همکاری کنید و (متقابلا به صورت پورسانتی محصولات هم را بفروشید) و به این شکل پایگاه مشتری‌های خود را بزرگ کنید.

پرسونا و انتخاب محصول

حالا که یک جاویژه و مدل فروشی که انتخاب کرده‌اید، ممکن است وسوسه شده باشید تا محصولاتی را برای فروش پیدا کنید.

نکته: پیش از آنکه به ایده‌های محصولات فکر کنید به ایجاد پرسونا مشغول شوید. شما نمی‌توانید انتظار داشته باشید کسی محصول شما را بخرد درحالی‌که خودتان کسانی را که به آنها می‌خواهید محصول بفروشید نمی‌شناسید.

شما چه کسی هستید؟ فروشگاه شما چه چیزی را به نمایش می‌گذارد؟ مشتری‌های ایدئال شما چه کسانی هستند؟ لازم است تصویر برند ثابتی را ایجاد کنید (مسیری که ابتدای برندسازی شما خواهد بود).

وقتی تصویری را که می‌خواهید ایجاد کنید و مشتری‌ای را که می‌خواهید به او خدمات بدهید شناسایی کردید زمان آن می‌رسد که در مورد محصولات ایده‌پردازی کنید.

پیشنهاد می‌کنیم با یک محصول شروع کنید؛ به این شکل، در ابتدای کار کمتر سرمایه‌گذاری می‌کنید و اگر بخواهید محصولات بیشتری ارائه کنید می‌توانید با استفاده از بازاریابی همکاری درفروش بفهمید تمرکز روی آنها جواب می‌دهد یا نه.

خلاصه که پیش از سرمایه‌گذاری روی محصول باید به‌دقت آن را ارزیابی کنید و در مورد آن محصول به اطمینان برسید تا بتوانید هرگونه مشکل احتمالی را شناسایی کنید و متن خدمات مشتریان را آماده کنید تا به سؤالات رایج پاسخ دهید.

برندسازی

اگر می‌خواهید تجارتی موفق داشته باشید به برندی نیاز دارید که با پرسونای شما مرتبط باشد. شناسایی پرسونا باعث می‌شود ایجاد برند راحت‌تر شود.

اگر محصولاتتان را به «بانوان صاحب کسب‌وکار که به زندگی پایدار علاقه‌مندند» می‌فروشید، احتمالاً لازم است از به‌کارگیری رنگ‌ها و تصاویر خیلی دخترانه اجتناب کنید.

پیش از راه‌اندازی فروشگاه و ورود به زیربنای ساخت برند چند گام مقدماتی وجود دارد که باید آن‌ها را بگذرانید:

گام 1: ثبت کسب‌وکار

یک نام تجاری انتخاب کرده و شرکتتان را ثبت نمایید. حمایت‌های قانونی و مزایای مالیاتی برای شرکت‌ها وجود دارد پس از آن‌ها غافل نشوید.

گام 2: انتخاب نام فروشگاه

لازم نیست نام سایت و نام قانونی کسب‌وکارتان یکی باشد اما دو نام مشابه مزایایی نیز دارد. حواستان باشد هر نامی که انتخاب می‌کنید مناسب جاویژه‌ای باشد که در آن قرار دارید؛ نام برندتان را در دقیقه نود انتخاب نکنید!

گام 3: اخذ مجوزهای تجاری

اگر با این روند آشنایی ندارید، انجمن تجارت‌های خرد منابع زیادی برای کمک به شما در اختیارتان قرار می‌دهد. این منابع شامل شبکه‌های افراد باتجربه در حوزه‌ی کاری شما و دوره‌های آموزشی در مورد مقدمات تجارت‌های خرد است.

به دنبال افراد خبره باشید چراکه توصیه‌های آن‌ها- حتی اگر در مورد مسائل کوچکی مثل اخذ مجوزهای تجاری باشد- بسیار ارزشمند است.

یکی از هوشمندانه‌ترین تصمیم‌هایی که گرفتم پیدا کردن کسی بود که بتواند راه و چاه را نشانم دهد.

گام 4: دریافت شماره‌ی شناسایی کارفرما

حتی اگر نخواهید کارمندی داشته باشید بازهم لازم است شماره شناسایی کارفرما داشته باشید تا بتوانید حساب بانکی تجاری بازکنید و اسناد مالیات تجاری خود را در سال بعد تسلیم کنید.

شماره‌ی شناسایی کارفرما کمی شبیه به شماره تأمین اجتماعی کسب‌وکارتان است: شماره‌ای یکتاست که هویت کسب‌وکارتان را مشخص می‌کند و به شما در انجام تشریفات اداری مهم کمک می‌کند.

گام 5: ارسال درخواست برای دریافت گواهی تجاری و اخذ مجوزهای لازم

اداره‌ی فروشگاه آنلاین، شما را از گرفتن گواهی‌های تجاری و مجوزهای خاص بی‌نیاز نمی‌کند. با مراجع موجود در شهر، منطقه و استان خود صحبت کنید تا بفهمید به چه نوع جواز مالیاتی فروش یا مجوز کسب‌وکارهای خانگی نیاز دارید و آن‌ها را پیش از شروع کار اخذ نمایید.

گام 6: پیدا کردن فروشندگان مناسب

درفروش محصولات به‌صورت آنلاین رقابت زیادی در پیش دارید پس به نفعتان است محصولاتی که می‌فروشید یا موادی که برای تولید محصولاتتان از آن‌ها استفاده می‌کنید بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت را داشته باشند.

از جاهای مختلفی خرید کنید تا بتوانید فروشنده‌ای را پیدا کنید که مایل باشید با او به‌صورت طولانی‌مدت همکاری داشته باشید؛ برای نرم‌افزار تجارت الکترونیکی (سبد خریدتان) نیز این نکته را باید مدنظر قرار دهید. از همان ابتدا به فکر پاسخگویی به نیازهای مشتری باشید.

گام 7: ایجاد لوگو

خیلی نگران نباشید اما حواستان باشد که شرکت دیگری در بازار از آن استفاده نکرده باشد. اگرچه لازم نیست طراحی لوگوی شما اصالت صددرصدی داشته باشد (دلیلی هم ندارد که این‌طور باشد) اما مراقب باشید کپی نکنید.

گام 8: ویژگی‌های بصری

در انتخاب رنگ‌های برند، تصاویر و فونت‌هایی که از آنها استفاده می‌کنید دقت لازم را داشته باشید. اگر بودجه‌ی کافی داشته باشید خوب است از یک آژانس تبلیغاتی کمک بگیرید تا یک برندبوک (brand book) برای شرکتتان طراحی کند.

اگر فعلا بودجه ندارید می‌توانید خودتان یکی درست کنید.  در اینترنت جستجو کنید «نوشتن استراتژی برند» تا بتوانید بر اساس آن یک سند استراتژی برند بنویسید.

راه اندازی فروشگاه اینترنتی و هدایت مشتری به فروشگاه

وقتی به‌طور قانونی کسب‌وکارتان را ثبت کردید و شروع به کار طراحی نمودید لازم است نام دامنه‌ی خود و یک آدرس سایت (URL) مرتبط با زمینه‌ی کاری خود را نیز ثبت کنید.

رویاپردازی خوب است اما واقعیت این است که صرف طراحی فروشگاه به این معنی نیست که حتماً افرادی از آن بازدید خواهند کرد! باید فروشگاهتان را تبلیغ (یا آنچنانکه مصطلح است سئو) کنید. سئو به معنای بهینه‌کردن سایت برای موتورهای جستجو است. در این‌باره بیشتر بخوانید و بیشتر تحقیق کنید.

بهترین سایت‌های فروشگاهی اینترنتی به‌شدت روی بازاریابی دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنند. اگر بودجه کمی دارید دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال گزینه‌ی خیلی خوبی است.

در خبرنامه‌های شرکت‌های دیجیتال مارکتینگ عضو شوید یا مجله دیجیتال مارکتینگ سایت ما را مطالعه کنید تا از جدیدترین موضوعات صنعت بازاریابی دیجیتال آگاه شوید.

بازاریابی آنلاین محصولات

سایت شما تنها چیزی نیست که باید بازدیدکنندگان را به آن هدایت کنید. محصولاتی که انتخاب می‌کنید هم شامل بودجه بازاریابی شما می‌شوند. ایمیل‌مارکتینگ روش بسیار خوبی برای تبلیغ محصولات است.

اولین گام ایجاد فهرست ایمیل است. فرم عضویت در خبرنامه ایمیلی را در سایتتان قرار دهید، کمپینی در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کنید تا مشترک پیدا کنید یا بمسابقاتی برگزار کنید که شرکت در آنها نیازمند ثبت آدرس ایمیل باشد. خلاصه در مورد بازاریابی ایمیلی بیشتر مطالعه کنید.

دادن کوپن تخفیف و ارسال محتوا به مشتری‌هایتان از طریق ایمیل باعث می‌شود برند شما در ذهنشان باقی بماند، فروشتان افزایش پیدا کند و برایتان اعتبار کسب شود. ایمیل‌هایتان را جذاب کنید؛ اغلب از مشتری‌هایتان بخواهید به شما اطلاعات دهند مثلاً برایتان نظر بگذارند.

به‌سرعت به نیازهای مشتری‌هایتان پاسخ دهید، مسائل مرتبط با کیفیت محصولاتتان را سریعاً پیگیری کنید و روی ایجاد ارتباط خلو با مشتری‌ها کار کنید.

ببینید در سایتتان بازدیدکنندگان چگونه و کجا فعالیت دارند. آیا صفحات محصولاتتان درست برای پرسونای منتخب شما هدف‌گذاری شده‌اند؟ ببنید مشتریان بالقوه را کجای سایت از دست می‌دهید؟ اگر به فروشگاهتان بازدیدکننده می‌فرستید اما خبری از فروش نیست، ببینید مشکل از کجاست.

برای انجام این کار از گوگل آنالتیکس (ابزار تجزیه‌وتحلیل گوگل) استفاده کنید. ابزارهایی وجود دارند که می‌توانند به شما در نظارت و بهینه‌سازی فرآیند فروش کمک کنند. از آن‌ها استفاده کنید.

به دنبال شریک باشید و از روش بازاریابی همکاری درفروش استفاده کنید تا بتوانید با شریک شدن با خرده‌فروشان در جاویژه‌های جانبی صنعت خود حضور داشته باشید.

همچنین می‌توانید برای وبلاگ‌نویس‌های موجود در صنعت خود یک نمونه رایگان از محصولتان را بفرستید تا آن را نقد و بررسی کنند و مطلبی درباره‌ی آن محصول در وبلاگشان بنویسند.

از پلتفرم‌های معتبر استفاده کنید

به معنای واقعی کلمه صدها پلتفرم اینترنتی فروشگاهی موجود است. پس انتخاب نرم‌افزار مناسب کار ساده‌ای نیست.

لازم است به‌دقت چیزهایی مثل سرعت بارگذاری، ویژگی‌ها، سازگاری با درگاه‌های پرداخت ایرانی، مهارت‌های برنامه‌نویس‌های ایرانی برای توسعه آن نرم‌افزارها، ویژگی‌های مناسب سئو و … را ارزیابی کنید.

من نقدها و مقایسه‌هایی را برایتان جمع‌آوری کرده‌ام تا به شما در انتخاب مورد مناسب کمک کند.

بیگ کامرس، شاپیفای، پرستا شاپ و ووکامرس گزینه‌های خوبی هستند.

آماده شروع تجارت آنلاین خود هستید؟

آیا این مقاله به سؤالات شما در مورد راه اندازی فروشگاه اینترنتی پاسخ داد؟ اگر این‌طور است لطفاً زیر این مطلب آن را به درج کنید.

موفقیت شما برای ما اهمیت دارد. اگر روی مطالعه منابع ذکرشده در این مقاله وقت بگذارید صدها هزار ساعت در وقتتان صرفه‌جویی می‌شود و می‌دانید احتمالاً در کدام قسمت از حوزه‌ی تجارت الکترونیک بازگشت سرمایه‌ی بیشتری دارید.

امیدوارم از ایده‌هایی که در این مقاله با شما به اشتراک گذاشتیم لذت برده باشید. اگر چیزی را جا گذاشتیم که مایلید در مورد آن بیشتر بدانید در قسمت نظرات اعلام کنید.

همچنین از طریق این صفحه می‌توانید با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *