بازاریابی همکاری در فروش چیست؟

بازاریابی همکاری در فروش چیست؟:تکنیک بازاریابی عملکردمحوری که در آن خرده‌فروش، به یک وب‌سایت به ازای هر مشتری که از طریق فعالیت‌های تبلیغاتی وب به او ارجاع داده می‌شود کمیسیون می‌دهد. این تعریف بازاریابی همکاری در فروش است.

اگر تابه‌حال نگاهتان به کتاب مشهور تیم فریس افتاده باشد که در آن شرح داده چگونه تنها 4 ساعت در هفته کارکنیم، احتمالاً رؤیای نوشیدن موهیتو را در ساحل در سر پرورانده‌اید آن هم درحالی‌که خوابیده‌اید و پولتان در غیاب شما برایتان کار می‌کند. یکی از ایده‌هایی که او دائماً در موردش صحبت می‌کند مفهوم درآمد غیرفعال است.

درنهایت داشتن نمودار درآمدی مثل شکل زیر، هدف اصلی بسیاری از کارآفرینان آنلاین است:

برای بسیاری از کارآفرینانی که می‌خواهند کسب‌وکار آنلاین راه بیندازند یا بازاریاب‌هایی که می‌خواهند از طریق بازدیدکنندگان وب‌سایتشان درآمد کسب کنند بازاریابی همکاری در فروش نقطه‌ شروع کسب درآمد بوده است. بازاریابی همکاری در فروش یکی از محبوب‌ترین روش‌های تولید درآمد غیرفعال آنلاین جهان است و هنگامی‌که این کار را شروع می‌کنید راهبردهای اثبات‌شده بسیاری وجود دارد.

اگر به دنبال راهنمایی جامع در مورد بازاریابی همکاری در فروش هستید به مطالعه ادامه دهید تا بفهمید چگونه می‌توانید محصولات را به‌عنوان یک صاحب رسانه تبلیغ کنید و منبع درآمد اضافه داشته باشید.

بازاریابی همکاری در فروش چیست؟

بازاریابی همکاری در فروش فن بازاریابی مبتنی بر عملکرد است که در آن خرده‌فروش، معمولاً فردی آنلاین، به یک وب‌سایت به ازای هر مشتری که از طریق فعالیت‌های تبلیغاتی وب‌سایت به او ارجاع داده می‌شود کمیسیون می‌دهد. این وب‌سایت که اغلب به آن صاحب رسانه گفته می‌شود، فقط وقتی پول دریافت می‌کند که تبلیغات او منجر به انجام تراکنش شود.

در بازاریابی همکاری در فروش معمولاً چهار طرف دخیل‌اند:

 

  • صاحبان رسانه: تبلیغ‌کنندگان محصول
  • تاجران: تولیدکنندگان محصول
  • شبکه‌ها: شبکه‌هایی که صاحبان رسانه‌ها را مدیریت می‌کنند
  • مصرف‌کنندگان: کاربران نهایی محصول

برای تبدیل‌شدن به یک صاحب رسانه همیشه به شبکه نیاز ندارید اما سه طرف دیگر (صاحبان رسانه، تولیدکنندگان محصول و مصرف‌کنندگان) هسته مرکزی برنامه بازاریابی همکاری در فروش را تشکیل می‌دهند.

صاحبان رسانه چه کسانی هستند؟

صاحب رسانه که به‌عنوان منتشرکننده نیز شناخته می‌شود می‌تواند یک شخص یا شرکت باشد. معمولاً این افراد یا شرکت‌ها وبلاگ‌نویسان یا تولیدکنندگان محتوای دیگری هستند که در صنعتی مشابه با محصولات تولیدشده کار می‌کنند.

آن‌ها (صاحبان رسانه) با تولید محتوا مثل نوشتن پست‌های وبلاگ، ویدئو یا دیگر شکل‌های رسانه‌ای به تبلیغ محصول یا خدمت کمک می‌کنند.

همچنین می‌توانند با قرار دادن آگهی تبلیغاتی، افزایش بازدیدکنندگان از طریق سئو که با جست‌وجوی کلمات کلیدی به وب‌سایتشان هدایت می‌شوند یا ساخت یک فهرست ایمیلی محتوایشان را تبلیغ کنند تا منجر به انجام تراکنش شود.

وقتی یکی از بازدیدکنندگان یک تراکنش انجام می‌دهد که می‌تواند در قالب خرید یا ثبت فرم جذب مشتری راغب باشد صاحب رسانه کمیسیون دریافت می‌کند. اینکه مقدار کمیسیون چقدر باشد به شرایط توافق شده در برنامه بستگی دارد.

بازاریابی همکاری در فروش چیست؟

بازاریابی همکاری در فروش چیست؟

تولیدکننده محصولات چه کسانی هستند؟

تاجر که به نام تولیدکننده محصول یا تبلیغ‌کننده نیز شناخته می‌شود، معمولاً تولیدکننده محصول یا ارائه‌دهنده خدمات است. این افراد به اشخاص دیگر یا شرکت‌ها (صاحبان رسانه) که برندشان دنبال‌کنندگان زیادی دارد کمیسیون داده و آن‌ها را در درآمدشان شریک می‌کنند.

تولیدکننده محصول می‌تواند شرکتی مانند شرکت‌های پخش فیلم و سریال باشند که به هر صاحب رسانه‌ای که بتواند کاری کند بازدیدکنندگانش محصولات این شرکت‌ها را دانلود کنند، کمیسیون دهد.

یا می‌تواند شخصی مثل پت فلین باشد که برای پادکستش به دیگران برنامه همکاری در فروش پیشنهاد می‌دهد.

تولیدکنندگان محصول می‌توانند کارآفرینانی باشند که خودشان کسب‌وکارشان را راه‌اندازی کرده و به‌تنهایی کارهای مرتبط با آن را انجام می‌دهند یا اینکه می‌توانند شرکت‌هایی بزرگ باشند؛ تا زمانی که مایل باشند به صاحبان رسانه بابت دریافت تراکنش پول بپردازند تولیدکننده محصول محسوب می‌شوند.

شبکه‌های صاحبان رسانه چه کسانی هستند؟

شبکه صاحب رسانه واسطی بین تولیدکننده محصولات و صاحبان رسانه آن‌هاست. در برخی موارد حضور شبکه ضروری نیست اما برخی شرکت‌ها به انتخاب خود با شبکه‌ها همکاری می‌کنند چون به آن‌ها اعتماد بیشتری دارند.

این شبکه روابط را مدیریت می‌کند و چک‌های شخص ثالث و موجودی حساب‌ها را به‌عهده می‌گیرد. چک‌های شخص ثالث می‌توانند مهم باشد چون نرخ کلاه‌برداری را کاهش می‌دهند.

ادنگاه و تپسل جزء شبکه‌های محبوب هستند.

برخی تولیدکننده محصولات با شبکه‌ها کار می‌کنند چون وقت یا منابع لازم برای پیگیری، گزارش و مدیریت پرداختی‌ها به صاحبان رسانه را ندارند. این افراد ممکن است بخواهند با چند صاحب رسانه یا منتشرکننده موجود در شبکه کار کنند.

مصرف‌کنندگان چه کسانی هستند؟

مصرف‌کنندگان یا مشتری‌ها افرادی هستند که تراکنش‌ها را انجام می‌دهند. آن‌ها کسانی هستند که خرید می‌کنند یا فرم جذب مشتری راغب را ثبت می‌کنند تا صاحبان رسانه کمیسیون دریافت کنند.

سازوکار بازاریابی همکاری در فروش چیست؟

به‌عنوان یک صاحب رسانه معمولاً وقتی‌که بازدیدکننده‌تان یک تراکنش انجام می‌دهد پول دریافت می‌کنید. این تراکنش می‌تواند هر چیزی باشد از یک کلیک یا ثبت فرم جذب مشتری راغب گرفته تا فروش. در اغلب موارد بازاریابی همکاری در فروش مبتنی بر عملکرد است که یعنی شما به‌عنوان صاحب رسانه وقتی پول می‌گیرید که بازدیدکننده‌تان کاری انجام می‌دهد.

در اینجا به بیان برخی مدل‌های بازاریابی همکاری در فروش می‌پردازیم:

پرداخت به ازای هر کلیک (پی‌پی‌سی): صاحب رسانه برای تمام کلیک‌های تولیدشده پول می‌گیرد صرف‌نظر از اینکه جذب مشتری یا فروش اتفاق افتاده باشد. این تقریباً نادر است چراکه تمام خطرات بر دوش تولید محصول است.

پرداخت به ازای هر جذب مشتری راغب (پی‌پی‌ال): صاحب رسانه به ازای تولید هر مشتری راغب پول می‌گیرد. این می‌تواند در قالب ثبت فرم آنلاین، تولید آزمایشی یا هر چیزی باشد که قبل از خرید اتفاق می‌افتد. در این حالت خطر روی دوش صاحب محصول و صاحب رسانه است.

پرداخت به ازای هر فروش (پی‌پی‌اس): صاحب رسانه به ازای هر پرداختی که صورت می‌گیرد کمیسیون دریافت می‌کند. این رایج‌ترین مدل است چراکه تمام خطرات روی دوش صاحب رسانه است.

برای صاحب رسانه شدن ابتدا لازم است در برنامه‌ای مثل برنامه همکاری در فروش دیجیکالا یا شرکت‌های رسانه‌ای فعال در حوزه نشر فیلم و سریال ثبت‌نام کنید. پس از ثبت‌نام لینکی دریافت می‌کنید که حاوی شناسه‌ای یکتا است. سپس می‌توانید از این لینک در محتوای تبلیغاتی خود استفاده کنید.

وقتی بازدیدکننده شما روی این لینک کلیک می‌کند یک کوکی در موتور جستجوی او وارد می‌شود تا فعالیت‌هایش را پیگیری کند.

وقتی بازدیدکننده یک تراکنش انجام می‌دهد که فعالیتی است که در ضوابط برنامه توافق شده (بسته به شرایط مذکور در برنامه می‌تواند فروش یا ثبت فرم جذب مشتری راغب باشد) تولیدکننده محصول می‌تواند این عمل را ثبت کند و به شما به‌عنوان صاحب رسانه نشان دهد تا بتواند به شما پول بپردازد.

ساختارهای متفاوتی در پرداخت وجود دارد که بر اساس شرایط مذکور در برنامه می‌تواند متفاوت باشد.

پرداخت کمیسیون توسط شرکت معمولاً به‌صورت ماهانه است اما این با توجه به ضوابط تعیین‌شده در برنامه همکاری در فروش متفاوت است.

پرداخت می‌تواند به‌صورت هفتگی یا ماهانه و به ازای تمام مشتریان راغبی که جذب کرده‌اید یا فروش‌هایی که از طریق شما انجام‌گرفته باشد.

می‌توانید وقتی می‌خواهید یک برنامه همکاری در فروش را انتخاب کنید به ساختار پرداختی توجه کنید که نهایتاً به اهداف شما بستگی دارد.

آیا برای پیوستن به برنامه همکاری در فروش لازم است پول بپردازید؟

معمولاً برای پیوستن به برنامه همکاری در فروش نباید هیچ هزینه‌ای را از قبل پرداخت کنید اما هزینه‌های جاری متغیر شما به شیوه‌ای که می‌خواهید محصول را تبلیغ کنید بستگی دارد.

وقتی صحبت از بازاریابی همکاری در فروش به میان می‌آید اغلب افراد فکر می‌کنند فرآیند کسب کمیسیون با تبلیغ محصولات افراد یا شرکت‌های دیگر است.

اگرچه معنی بازاریابی همکاری در فروش می‌تواند ساده به نظر بیاید (فقط محصولی را که دوست دارید پیدا کنید، تبلیغ کنید و به ازای هر فروشی که تولید می‌کنید مبلغی سود نصیبتان می‌شود) اما در حقیقت پیچیدگی‌هایی نیز دارد که لازم است به آن‌ها توجه کنید.

مثلاً ممکن است تمایل به دانستن ساختار کمیسیون شرکت یا تولیدکننده محصول داشته باشید. آیا به دنبال دریافت کمیسیون به ازای هر فروش هستید یا می‌خواهید به ازای هر مشتری راغبی که تولید می‌کنید کمیسیون دریافت کنید؟ آیا می‌خواهید کمیسیون را به‌صورت مکرر بگیرید یا به‌یک‌باره؟

این موارد بسته به اهدافتان روی محصولی که انتخاب می‌کنید، برنامه تبلیغاتی‌تان برای آن و همچنین میزان زمان و منابعی که می‌خواهید سرمایه‌گذاری کنید اثر خواهد گذاشت.

به‌عنوان‌مثال اگر بخواهید محتوایتان را از طریق آگهی‌های پولی تبلیغ کنید، این هزینه‌ای است که باید آن را در نظر داشته باشید. لازم است میزان هزینه‌ای را که برای تبلیغ هر محتوا یا تولید هر خرید پرداخت می‌کنید با کمیسیونی که به ازای هر فروشی که از طریق شما صورت می‌گیرد مقایسه کنید.

یا اگر وبلاگ یا وب‌سایت دارید آنگاه لازم است برای‌ هاست آن پول پرداخت کنید. در این حالت این هزینه‌ی ثابتی است که لازم است در تمام فروش‌هایی که از طریق شما صورت می‌گیرد لحاظ شود.

از برنامه‌های همکاری در فروش چقدر می‌توانید کسب درآمد کنید؟

ممکن است به این فکر کرده باشید که درآمد صاحبان رسانه دائمی (صاحبان رسانه‌ای که تمام‌وقت کار می‌کنند) چقدر است؟

یک نظرسنجی در تالار گفتگو اس‌تی‌ام در مورد اینکه «درآمد سالانه‌تان چقدر است؟» صورت گرفت:

تقریباً 20 درصد از صاحبان رسانه دائمی گزارش دادند که بیش از یک‌میلیون دلار در سال درآمد دارند. اگرچه این مقدار کمی دور از دسترس به نظر می‌رسد گزارش در مورد درآمد تنها یک جنبه از داستان است.

کسب درآمد از طریق برنامه همکاری درفروش بیشتر در مورد سودآوری است تا درآمدی که کسب می‌کنید.

صاحب رسانه‌ای که 5000 دلار در روز درآمد دارد ممکن است کمتر از دیگری که 500 دلار در روز بدون جریان نقدی درآمد دارد سود کسب کند چراکه ممکن است قسمت زیادی از درآمدش را روی جذب بازدیدکنندگان با استفاده از برنامه‌های پولی خرج کرده باشد.

درنهایت پیش از اینکه تبدیل به یک صاحب رسانه شوید لازم است توقعاتتان را در مورد درآمد احتمالی‌تان بسنجید. شما در کدام جاویژه یا صنعت فعالیت می‌کنید و چه‌کاری می‌کنید که به میزان کسب درآمدتان از این طریق وابستگی زیادی دارد.

اگر روی آگهی‌هایی مثل اَدوُردز یا فیسبوک برای تبلیغ محصولات مدنظرتان تمرکز می‌کنید مبلغی که هزینه می‌کنید اگر بیشتر از درآمدی که کسب می‌کنید مهم نباشد حداقل به همان اندازه اهمیت دارد.

 

چگونه یک برنامه همکاری در فروش را انتخاب کنید؟

وقتی صحبت از بازاریابی همکاری در فروش به میان می‌آید به دو تصور غلط برخورد می‌کنید.

1. بازاریابی همکاری در فروش مرده است.

به نظر می‌آید در دنیای بازاریابی آنلاین مردم به نسخه‌های مختلفی از «فلان چیز» مرده است (سئو، آگهی‌های تبلیغاتی، موبایل) اشاره می‌کنند. زمان همه‌چیز را مشخص می‌کند. اگر چیزی مدت‌زمانی است که سرپا مانده احتمالاً بعداً نیز سرپا باقی می‌ماند.

همه‌چیز به تکامل می‌رسد و برخی فنون دقیقاً به همان شکلی که قبلاً نتیجه می‌دادند اثر ندارند. البته بازاریابی همکاری در فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست.

بازاریابی همکاری در فروش از «یک‌شبه پولدار شدن» به چیزی تکامل‌یافته نیاز دارد که صاحب رسانه واقعاً اعتماد مخاطب خود را به دست بیاورد تا تلاشی که صرف شده به ثمر بنشیند.

2. بازاریابی همکاری در فروش کار ساده‌ای است.

بر اساس تری ادرز مارکتینگ تنها 0.6 درصد از بازاریابان همکاری در فروش که از آن‌ها نظرسنجی شده از سال 2013 شروع به کارکرده‌اند که یعنی بازاریابی همکاری در فروش برای درآمدزایی به زمان و تلاش نیاز دارد.

انتخاب محصول مناسب برای تبلیغ، کار با شرکت مناسب، تقویت روابط و به‌روزرسانی محتوا همگی جزء ضروریات اصلی پیشرفت در بازاریابی همکاری در فروش هستند:

الف) تنها محصولاتی را به‌عنوان صاحب رسانه پیشنهاد دهید که به‌شدت با آن‌ها آشنایید. اگر روی محصول شناخت کافی ندارید و حس می‌کنید که نمی‌تواند به مردم کمک کند آن را تبلیغ نکنید.

ب) هرگز به‌طور مستقیم از کسی نخواهید که محصولی را بخرد. همیشه محصولات را بر اساس تجربه و در قالب کارهایی که انجام داده‌اید پیشنهاد کنید.

وقتی پای انتخاب محصول مناسب به میان می‌آید دیوید گنزالز که مؤسس یک آژانس مدیریت صاحبان رسانه است پیشنهاد می‌کند که بهتر است در مورد این سه مؤلفه فکر کنید تا بتوانید یک محصول برای تبلیغ انتخاب کنید:

  • مخاطبان‌تان: آیا محصول به نظر آن‌ها خوب است و از اینکه شما آن را تبلیغ می‌کنید قدردانی می‌کنند؟
  • ارزش و کیفیت محصول: آیا به بهترین دوستتان پیشنهاد می‌کنید این محصول را بخرد؟
  • سودآوری: آیا پیشنهادی که به شما شده دارای نرخ بالای تبدیل و پرداخت است؟

درنهایت تبدیل به بازاریابی موفق شدن در بازاریابی همکاری در فروش نیاز دارد تا شما مقدمات بازاریابی را به کار بگیرید. جعل اعتبار کار دشواری است به‌ویژه اگر بخواهید برند شخصی خودتان را بسازید.

برندی که محصولاتی را بدون ارزش واقعی دادن به مخاطبان خود مدام تبلیغ می‌کند بازاریابی محتوا را در قالب منبع درآمدی کوتاه‌مدت تجربه خواهد کرد. انتخاب محصول مناسب برای تبلیغ و داشتن اشتیاق واقعی به آنچه محصول انجام می‌دهد پایه‌ی تمام فعالیت‌های تبلیغاتی‌تان را می‌سازد.

اگرچه فنون زیادی برای افزایش تأثیر تبلیغاتتان وجود دارد اما قانون طلایی بازاریابی محتوا به همان شکل قبلی باقی می‌ماند: فقط محصولاتی را تبلیغ کنید که دوست دارید و با مخاطبینتان طوری رفتار کنید که شایسته انسان‌هاست.

برند خود را بسازید، محصولاتی را انتخاب کنید که دوست دارید، محتوای واقعی بسازید تا بتوانید مسیر ساخت منبع درآمد غیرفعال را بپیمایید.

اگر شما هم به دنبال یک جایگاه ایده آل در بازار رقابت فروش هستید میتوانید از خدمات تیم دیجیتال مارکتینگ آران بهره مند شوید.

آیا تا به حال با یک شرکت خدمات دیجیتال مارکتینگ همکاری کرده‌اید؟

این شرکت چه پیامدهایی برای کسب‌وکار شما داشته است؟

تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

همچنین می توانید با وارد کردن ایمیل/شماره تماس خود در این صفحه از خدمات مشاوره رایگان آران بهره ببرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *