خطای 404 چیست؟

خطای 404 ، یکی از متداول ترین انواع خطاها می باشد که با “پیغام صفحه موردنظر یافت نشد”، در مواردی نمایان می شود.

این خطا، بیانگر این است که وب سرور قادر به پیدا کردن صفحه درخواستی بازدیدکننده نمی باشد. این مشکل معمولاً به دلیل وجود مشکل در سرویس میزبانی سرور و یا اختلال در تنظیمات دامنه وب سایت و سایر موارد رخ می دهد.

شکل های مختلف نمایش اخطار404

 

خطای 404

این خطا به چندین حالت نمایش داده می شود که رایج ترین آنها موارد زیر می باشد:

  • Error 404
  • Not Found 404
  • Page Not Found 404
  • Http 404
  • File or Directory Not Found 404
  • Error 404
  • Error 404 Not Found
  • و …

هر یک از موارد فوق حاکی از آن است که خطای 404 رخ داده است. بنابراین باید با استفاده از راهکارهای مؤثر و نتیجه بخش به رفع مشکل اقدام نمود. هر یک از این اخطارها نشان می دهند که صفحه موردنظر در وب سایت پیدا نشده است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید

اهمیت رفع این اخطار

رفع این اخطار، اهمیت زیادی دارد. زیرا این خطا به منزله آن است که صفحه موردنظر کاربر، در سرور یافته نشده است. یکی از مواردی که اهمیت رفع این اخطار را نشان می دهد، ارتقاء تجربه کاربری می باشد. زمانی که کاربر به این خطا می رسد، تجربه بدی کسب می کند و این مسئله ممکن است سبب شود که دیگر به سراغ صفحات این وب سایت نرود.

با رفع به موقع و اصولی این اخطار از بروز تأثیرات سوء آن پیشگیری می شود. خطای 404 ممکن است اثر بدی را در رتبه وب سایت در صفحات نتایج جستجوی موتورهای جستجو ایجاد کند. چنانچه وب سایت به طور پیوسته با این اخطار مواجه شود، اعتماد موتورهای جستجو به وب سایت شما خدشه دار می شود و رتبه وب سایت احتمالاً تنزل پیدا می کند.

علل نمایش اخطار 404

این اخطار در لیست خطاهای سمت کاربر می باشد که به سبب اشتباه آنها به معرض نمایش در می آید. این احتمال وجود دارد که مخاطبان به اشتباه آدرس وب سایت را وارد کنند. در این حالت سرور قادر به یافتن صفحه موردنظر نخواهد بود و این اخطار را نمایش می دهد.

اما موارد دیگری سبب نمایش خطای 404 می شود. مانند زمانی که صفحه موردنظر از بین رفته باشد و یا اینکه آدرس صفحه تغییر کرده باشد. یکی از دلایلی که سبب بروز این اخطار می شود، عدم انجام ریدایرکت می باشد.

ریدایرکت بدان معناست که یک صفحه به صفحه دیگری هدایت می شود. زمانی که کاربر آدرس صفحه را چیز دیگری وارد می کند با اخطار 404 مواجه می شود که از دیدگاه سئو، اصلاً خوب نیست. برای پیشگیری از این مشکل، باید ریدایرکت انجام شود. با ریدایرکت، صفحه اول به صفحه دوم هدایت شده و این مسئله، دیگر امتیاز منفی برای وب سایت نخواهد داشت. ریدایرکت به چندین روش اجرا می شود که از جمله آنها می توان به ریدایرکت 301، ریدایرکت 302، ریدایرکت 307، ریدایرکت 451، ریدایرکت 401 اشاره نمود.

روش های رفع خطای 404 از سوی کاربر چیست؟

برای حل این مشکل، راهکارهای متعددی وجود دارد که به چندین مورد از بهترین آنها اشاره می کنیم:

تازه سازی صفحه

بهترین کاری که حتماً می توانید با موفقیت انجام دهید، تازه سازی یا آپلود دوباره صفحه می باشد. در مواردی این اخطار بدون هیچگونه علتی نمایش داده می شود که اولین کار برای برطرف کردن آن، تازه سازی صفحه می باشد. اکنون با فشردن کلید F5 بر روی صفحه کلید خود یا انتخاب گزینه تازه سازی می توانید صفحات را مجدداً بارگذاری نمایید.

رجوع به دایرکتوری بالاتر آن آدرس

یکی دیگر از روش های رفع خطای 404 ، مراجعه به دایرکتوری بالاتر آن آدرس می باشد. زمانی که با این اخطار روبرو شدید، می توانید به دایرکتوری بالاتر بروید. در صورتیکه این آدرس نیز با اخطار روبرو شد، یک دایرکتوری بالاتر را تست کنید. سرانجام می توانید به آدرس اصلی صفحه رفته تا از آنجا به یک صفحه صحیح انتقال داده شوید.

تماس با مدیران وب سایت

تماس با مدیران وب سایت زمانی صورت می گیرد که هیچ یک از روش های رفع این اخطار مؤثر واقع نشوند و همچنان شاهد این اخطار باشیم. با این کار در صورتیکه صفحه را پاک کرده باشند، این مسئله به شما گفته خواهد شد. ولی در صورتیکه این صفحه به صفحه دیگری انتقال پیدا کرده باشد و صفحه جدید نمایش داده نشود و این اخطار نمایش داده شود، کارشناسان سایت به رفع مشکل اقدام خواهند کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان از طریق شماره زیر با کارشناسان ما در ارتباط باشید

پاک کردن حافظه پنهان مرورگر برای رفع خطای 404

شاید این خطا صرفاً در برخی از پلتفرم ها نشان داده شود. هنگامی که شما با گوشی به وب سایت ورود می کنید، این خطا نمایش داده می شود. ولی زمانی که با لپ تاپ وارد می شوید، این خطا نمایش داده نمی شود، یعنی علت نمایش این خطا در گوشی، تکمیل شدن حافظه پنهان مرورگر دستگاه می باشد. بنابراین برای حل مشکل باید حافظه پنهان مرورگر را پاک کنید. اگر خطای Not Found با پاک کردن حافظه رفع نشود، باید کوکی های مرورگر را پاکسازی کرد. اگر کوکی های وب سایت دچار مشکل شوند، خطاهای مختلفی نمایش داده می شوند.

بررسی آدرس URL برای رفع خطای 404

ممکن است آدرس URL به درستی وارد نشده باشد و این مسئله موجب نمایش این خطا شوند. بنابراین اولین کاری که در زمان مواجهه با این خطا باید انجام دهید، این است که آیا آدرس وب سایت به درستی وارد شده است یا خیر. در صورت اصلاح آدرس وب سایت، قطعاً دیگر این خطا نشان داده نخواهد شد.

کلام آخر

با ساده ترین روش هایی که می تواند منجر به رفع این اخطار شود، آشنا شدیم. به یاد داشته باشید که اگر این خطا از جانب وب سایت رخ داده باشد، پیامدهای بدی برای وب سایت به همراه خواهد داشت. لذا رفع خطای 404 در اولین فرصت ممکن، توصیه می شود. اما زمانی که عامل بروز خطا، کاربر باشد قطعاً با بررسی دوباره از سوی وی حل خواهد شد و این مسئله دیگر برای وب سایت ها، مضراتی نخواهد داشت. زمانی که عامل بروز خطا، از جانب وب سایت باشد، اقدامات لازم برای رفع مشکل باید از سوی آنها انجام شود و دیگر اقدامات گفته شده، چاره ساز نخواهد بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *