طراحی سایت php | نکات کاربردی طراحی سایت

طراحی سایت php | نکات کاربردی طراحی سایت:آیا یادگیری اصول طراحی سایت جزو کارهایی است که می‌خواهید به سراغش بروید و هنوز درست و حسابی شروعش نکرده‌اید؟

ما در این مقاله، 28 نکته و منبع را برای کمک به شما برای آغاز مسیر یادگیری طراحی سایت لیست کرده‌ایم؛ امیدواریم بتوانید یک مسیر شغلی جدید پیدا کنید.

28 نکته طلایی برای آغاز یک مسیر درست در آموزش طراحی سایت

طراحان گرافیک، گرافیست‌های باتجربه و افراد خلاقی که به دنبال یادگیری موضوعی جدید هستند و می‌خواهند وارد حوزه طراحی سایت شوند! دیگر دست دست نکنند! هر روزی که می‌گذرد و گام اول را برنمی‌دارید، یک روز از بقیه عقب می‌افتید.

مراحل زیر را دنبال کنید تا یاد بگیرید اولین وبسایت خودتان را بسازید و بهترین سایت را در حوزه فعالیت خود داشته باشید. پس از همین الآن شروع کنید.

1- یک وبسایت راه‌اندازی کنید

بهترین روش برای آموزش طراحی سایت این است که همان اول شروع به طراحی سایت کنید. این توصیه‌ای است از جانب دیوید کاداوی، نویسنده کتاب طراحی برای هکرها:

من به شما توصیه می‌کنم تا یک وبلاگ راه‌اندازی کنید. من، صرفاً تفریحی، یک وبلاگ راه‌اندازی کردم و هفت سال بعد، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌ها را در ارتباط با موضوع موردنظر منتشر کردم. داشتن یک پروژه شخصی، مانند یک وبلاگ، به شما میدان می‌دهد تا بتوانید چیزهای جدیدی را امتحان کنید، و اگر کارتان را خراب کنید، رئیسی وجود ندارد که شما را اخراج‌ کند.

نگران نباشید! نیاز نیست که کار خود را با یک وبسایت بزرگ یا یک طراحی پیچیده آغاز کنید؛ با یک سایت بسیار ساده کارتان را شروع کنید.

در عین حال در وبسایت‌های مختلف بچرخید، ببینید آنها چطور طراحی شده‌اند (مثلا روی صفحۀ سایت راست کلیک کنید و سپس گزینه inspect را انتخاب کنید. به کدهای سایت نگاهی بیندازید، تا با نحوه عملکرد یک وبسایت بهتر آشنا شوید).

برای یک شروع سریع از سایت‌سازها کمک بگیرید. یک سایت‌ساز مانند ویکس می‌تواند به شما کمک کند تا کارتان را با یک طراحی شیک آغاز کنید و در ادامه کارتان مفاهیم طراحی سایت را بیشتر یاد بگیرید و در آینده یک وبسایت خوب بسازید.

2- هرچه می‌توانید بخوانید

خواندن را آغاز کنید. هرآنچه که درباره آموزش طراحی سایت، روش‌ها و تکنیک‌ها پیدا کردید، بخوانید. در کنار اینها طراحانی را که از کارشان خوشتان می‌آید در رسانه‌های اجتماعی دنبال کنید.

برای مطالعه در حوزه طراحی وب به سراغ منابع متعدد بروید. در ارتباط با اصول پایه‌ای یادگیری کدنویسی و تئوری طراحی، فیلم آموزشی ببینید و مقالات موجود در سطح وب را بخوانید. کتاب طراحی وب‌سایت از انتشارات دامیز می‌تواند کمک‌کننده باشد.

3- ارتباطات اجتماعی‌تان را گسترش دهید

شاید فکر کنید که طراحی سایت چه ارتباطی با معاشرت اجتماعی دارد؟ واقعیت این است که اگر خیلی فرد معاشرتی‌ای نیستید، بهتر است حتماً مهارت‌های ارتباطی‌تان را توسعه دهید. بخش بزرگی از شغل طراحی سایت ارتباط برقرار کردن است.

طراحان سایت باید دائما با مشتریان در ارتباط باشند تا متوجه نیازهای طراحی و مشکلاتشان بشوند و در ادامه آن را حل کنند؛ آن‌ها باید آن راهکارها را پیدا کنند و در جای مناسب به کار گیرند.

4- زبان‌تان را قوی کنید

اگر می‌خواهید از بهترین آموزش‌ها و منابع طراحی سایت استفاده کنید و یا همیشه دانش‌تان را بروز نگه دارید باید زبان انگلیسی را به خوبی درک کنید. سایت‌های فارسی معمولا از منابع انگلیسی استفاه می‌کنند و ضمانتی وجود ندارد که بروز باشند.

5- در وبسایت‌های Tuts+ و Envato ثبت نام کنید

وبسایت Tuts+

با ثبت نام و خرید اشتراک از وبسایت‌های Envato و Tuts+ از امکانات طراحی وب آن‌ها استفاده کنید.

Tuts+ دوره‌هایی را به طور منظم درخصوص طراحی گرافیک و وب، از پایه تا پیشرفته،برگزار می‌کند و Envato (که برای آی‌پی‌های ایرانی محدود شده است) منبعی است فوق‌العاده برای یافتن عناصر گرافیکی، قالب‌های آماده، و سایر مواردی که می‌توانید آن‌ها را در کار طراحی وب‌تان لازم دارید.

6- HTML یاد بگیرید

HTML

زبان HTML سنگ بنای طراحی وب است. HTML اسکلتی است که به ایجاد ساختار یک وبسایت کمک می‌کند و زمانی‌که بتوانید آن زبان را بخوانید، دنیای طراحی وب، برایتان منطقی‌تر جلوه می‌کند.

W3Schools یک سایت آموزشی فوق‌العاده برای تازه‌کارهاست. این سایت یک دوره آموزشی درخصوص HTML با هزاران مثال در خود جای داده است. شما می‌توانید با آن کلی کلنجار بروید تا نحوه کارکرد و عملکرد دقیق این زبان دست‌تان بیاید.

7- در Codeacademy کدنویسی را امتحان کنید

HTML یک نقطه آغاز مناسب است، اما راه شما طولانی است. می‌توانید هر زبان برنامه‌نویسی دیگری که انتخاب کردید از طریق Codeacademy یاد بگیرید. مجموعه رایگانی از ابزارها در این سایت وجود دارد که به شما آموزش می‌دهد چطور می‌توانید کدنویسی کنید.

شما می‌توانید در دوره‌های Codeacademy شرکت کنید و هر چقدر که بخواهید دوره را طولانی‌تر کنید. خلاصه که یک موضوع برای یادگیری انتخاب کنید (توسعه وب، برنامه‌نویسی یا …) و زبانی را برای تمرکز انتخاب نمایید؛ HTML و CSS (برای شروع)، پایتون، جاوا، SQL، روبی و…

8- CSS یاد بگیرید

در تعریف موزیلا از css آمده است:

CSS تعیین می‌کند چگونه عناصر باید روی صفحه اجرایی شوند.

موزیلا مجموعه‌ای بزرگ از منابع CSS را برای شروع در اختیار شما می‌گذارد و در آن یک معرفی منسجم از نحوه عملکرد CSS در HTML، اندازه طول و عرض، رنگ، و دیگر خصوصیات CSS و دیباگ‌کردن آن ارائه شده است.

9- مهارت‌های طراحی‌تان را در وب به‌کار بگیرید

اگر شما در حال حاضر در زمینه طراحی گرافیک کار می‌کنید، درباره‌ی استفاده از دانش‌تان برای طراحی وب فکر کنید. اگرچه ممکن است در نظر اول طبیعی به نظر نرسد اما دانش گرافیک امتیاز بزرگی است. اگر کاربران یک سایت نتوانند با ظاهر سایت ارتباط برقرار کنند کدهای باارزش سایت دیگر به درد نمی‌خورد.

10- به سایت‌هایی که دوست‌شان دارید بیشتر توجه کنید.

آن دسته وبسایت‌هایی را که دوست دارید فهرست کنید. چه مواردی را در آن‌ها جذاب می‌دانید؟ ببینید با دانش HTML  و CSS چطور می‌توانید آنها را شبیه‌سازی کنید.

به موارد زیر توجه کنید:

  • تایپوگرافی
  • منو
  • استفاده از تصاویر و فضاهای خالی
  • طراحی فرم‌ها
  • انیمیشن و افکت‌های استفاده شده
  • رنگ

11- وایرفریم بکشید

وایرفریم

طراحی وایرفریم (Wireframe)، بارش فکری یک طراح وب است.

در ساده‌ترین شکل، یک وایرفریم طرحی اولیه از چیزی است که وبسایت به آن بدل خواهد شد. ترسیم یک وایرفریم درباره نوع و رویکرد طراحی نیست بلکه درباره ساختار قرار گرفتن محتویات سایت است.

12- زمان بگذارید تا اسکچ را یاد بگیرید

اسکچ یک ابزار طراحی وکتور برای سیستم عامل مک است که طراحی وکتور را تسهیل می‌کند. تعداد زیادی از طراحان برای ایجاد عناصر UI و طراحی بلوک به اسکچ روی می‌آورند.

در اسکچ پلاگین‌هایی وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد تا آنچه می‌خواهید را بسازید و سپس کدش را برای استفاده در سایت خود برون‌ریزی کنید. اسکچ یکی از قدرتمندترین و محبوب‌ترین ابزارهایی است که می‌توانید استفاده کنید و مطمئن باشید که ارزشش را دارد.

13- همگام با فناوری بروز باشید

به روز بودن و حرکت همگام با فناوری‌ها و روندهای جدید، کار دشواری است. اما نیاز است برای اینکه همیشه در صدر باشید، همیشه بروز باشید.

مجله‌های تکنولوژی را بخوانید در اینترنت عضو خبرنامه سایت‌های حوزه فناوری شوید تا دائما در جریان تغییرات جهان تکنولوژی باشید.

موضوعاتی مانند هوش مصنوعی و واقعیت مجازی(VR) یا واقعیت افزوده(AR) پیشرفته‌تر هستند و احتمالا در آینده با کار شما همراه شوند و نیاز است شما از چند و چون کار با آنها خبر داشته باشید؛ حداقل، باید بدانید که ماهیت آنها چیست و چه استفاده‌های بالقوه‌ای می‌توان از آن‌ها داشت.

14- با سئو آشنا شوید

سئو

درحالی‌که بیشتر طراحان وب فکر می‌کنند کارشناس سئو فقط محتوای وبسایت را برای موتورهای جستجو بهینه می‌کند، واقعیت این است که کلی نکته طراحی وجود دارد که به سئوی سایت‌ها کمک می‌کند.

از نحوه آپلود تصاویر در سایت تا واردکردن توضیحات متا برای عکس‌ها و صفحات با کار طراح همپوشانی دارد، و طراح باید با موتور جستجو آشنا باشد تا بتواند سایتی مناسب برای موتورهای جستجو طراحی کند.

این مسئله برای فریلنسرها نیز اهمیت بسزایی دارد. بیشتر مشتریان از سطح آگاهی لازم برخوردارند و یک وبسایت بهینه‌سازی‌شده سفارش می‌دهند. اگر به تنهایی کار می‌کنید، به این نیاز خواهید داشت تا بخشی از کار یک متخصص سئو را انجام دهید و بدانید که چطور سایت مشتری را بهینه طراحی کنید.

15- یک مشاور پیدا کنید

آیا شخصی در بین همکاران یا دوستانتان وجود دارد که وی را به عنوان یک طراح وب قبول داشته باشید؟ با آن‌ها ارتباطتان را بیشتر کنید و درباره طراحی سایت با او گپ بزنید.

پیدا کردن مشاوری که حاضر باشد با شما کار کند و به شما کمک کند تا در مورد حوزه‌ موردنظرتان یاد بگیرید و به شما درخصوص آموزش طراحی سایت راهنمایی دهد، خیلی ارزشمند خواهد بود. شاید بتوانید در فروم‌های آنلاین یک مشاور پیدا کنید، اما بدانید که هیچ‌چیز بهتر از مشاوره حضوری و رودررو نیست.

16- به انجمن CodePen بپیوندید.

کدپن

اگر زبانتان خوب باشد، CodePen را جدی بگیرید. این فروم یا انجمن به شما اجازه می‌‎دهد تا کدهایتان را به اشتراک بگذارید و در ویرایش آنها به هم کمک کنید.

مؤسسان این وبسایت معتقدند:

CodePen یک محیط تکاملی اجتماعی است. در این انجمن، به شما اجازه داده می‌شود تا در مرورگرتان کدنویسی کنید، و نتایج آن را همزمان با ساختش ببینید. یک ابزار مفید و رایگان برای توسعه‌دهندگان با هر نوع مهارت که به طور ‌ویژه خواهان یادگیری کدنویسی هستند. ما اساساً بر زبان‌های سمت کاربر مانند HTML، CSS، جاوااسکریپت تمرکز می‌کنیم.

17- در کلاس ثبت نام کنید

برای علاقمندان به آموزش طراحی سایت، شرکت در کلاس درس رسمی یکی از بهترین راهکارهایی است که آنها را پیش می‌اندازد. کلاس درس آدم را مجبور می‌کند که سریع‌تر پیش برود.

در ایران صدها کلاس به صورت حضوری و غیرحضوری وجود دارد که می‌توانید اصول طراحی سایت را در آن‌ها آموزش ببینید. کار خود را با مؤسسات یا آموزشگاه‌های خصوصی آغاز کنید. همچنین می‌توانید از وبسایت‌های برگزارکننده دوره‌های آنلاین مانند Udemy یا Coursera استفاده کنید (برای استفاده از آنها مجبورید از فیلترشکن استفاده کنید). با توجه به سطحی که در آن هستید و توانایی که دارید یک کلاس یا دوره انتخاب کنید و طبق آن پیش بروید.

18- هر سوالی که دارید گوگل کنید

یادگیرندگان مدرن، پاسخ مشکلات خود را در زمینه طراحی وب در گوگل جستجو می‌کنند. راهنماهای آموزشی و ویدئوهای آنلاین بسیاری وجود دارد که می‌تواند به سؤالات‌تان پاسخ دهد.

نکته کلیدی، جستجوی دقیق همان چیزی است که می‌خواهید بدانید و نگاه به یک منبع معتبر برای پاسخ. در ارتباط با راهنماهای آموزشی و ویدئوها، نکته دیگری هست که باید به آن توجه کنید؛ به تاریخ انتشار مطالب و ویدئوها دقت کنید چراکه دانش طراحی سایت به سرعت درحال تغییر و پیشرفت است.

19- با تجربه کاربری(UX) آشنا شوید

هیچ‌چیزی نمی‌تواند به اندازه‌ی طراحی تجربه کاربری برای یک وبسایت ارزش و اهمیت داشته باشد. باید درکش کنید و برای آن برنامه بریزید.

تجربه کاربر(UX) لذتی است که مشتریان از کار کردن با سایت یا محصول عایدشان می‌شود. UX با کل روند طراحی و ساخت محصول، جنبه‌های برندینگ، نحوه استفاده و عملکرد آن در ارتباط است.

طراحان رابط کاربری باید چرایی، چیستی و چگونگی استفاده از سایت، اپلیکیشن، یا محصول را در نظر بگیرند.

20- به ترندهای طراحی توجه کنید

وبسایت‌های مدرن و جدید چگونه طراحی می‌شوند؟ برای طراحی وبسایت‌های امروزی و تجربه‌ی کاربری، باید بدانید که کاربران چه می‌خواهند و چطور دوست دارند با سایت‌ها تعامل کنید. اگر آخرین باری که یک اپ دانلود کرده‌اید یا در یک وبسایت چرخ زده‌اید، سال 1390 بوده است، خیلی عقب هستید و باید دانشتان را به روز کنید.

خلق وبسایتی که المان‌های امروزی در آنها وجود دارد به موفقیت پروژه‌های شما کمک خواهد کرد. اما از کجا می‌توانید بفهمید که چه چیزی در حال ترند شدن است؟ به مطالعه سایت‌های مختلف ادامه دهید و به کار سایر طراحان توجه کنید. رنگ‌ها و سبک‌ها و ویژگی‌های داخلی وبسایت‌هایی که از آنها بازدید می‌کنید را به خاطر بسپارید.

21- بدون رنگ خلق کنید

طراحی سایت سیاه و سید

طراحی را بدون رنگ آغاز کنید. اگر طراحی‌ شما سیاه و سفیدش خوب باشد، وقتی رنگ‌آمیزی شود، بی عیب و نقص خواهد بود.

شاید این مسئله همواره برقرار نباشد، اما نقطه آغاز فوق‌العاده‌ای برایتان خواهد بود.

با خلق طراحی‌ها به صورت سیاه و سفید، می‌توانید ببینید که عناصر در کجا کنتراست دارند و در کنار هم چطور به نظر می‌رسند. ساده‌ترین حالت از طراحی، به شما ایده می‌دهد تا بهتر از رنگ‌ها و عناصر گرافیکی استفاده کنید.

22- فونت‌ها را بشناسید

فونت‌ها تأثیر زیادی در زیبایی و البته خوانایی محتوای سایت شما دارند اگرچه تعداد فونت‌های فارسی زیبا و خوانا در سطح وب بسیار کم است اما با شناختن همین تعداد محدود خواهید توانست با ترکیب درست فونت‌ها خوانایی و زیبایی سایت‌تان را بهبود ببخشید. تلاش کنید چیزی را پیدا کنید که با پروژه شما مطابقت داشته باشد. این کار در بلندمدت زمان زیادی را برای شما ذخیره می‌کند.

23- تایپوگرافی یاد بگیرید

امروزه تایپوگرافی در طراحی سایت بسیار مهم است. از تیترها و نحوه استفاده از آنها در سایت گرفته تا متن توضیحات و درخواست‌هایی که در سایت از کاربر می‌شود. درک اصول استفاده از عناصر و بلوک‌های متنی تعاملی، امری حیاتی است.

در فارسی به ندرت یک منبع جامع برای یادگیری تایپوگرافی وجود دارد اما می‌توانید از اصول تایپوگرافی در لاتین الهام بگیرید. کارتان را با کتاب تفکر تایپ اثر الن لوپتون آغاز کنید. لوپتون، متخصص تایپوگرافی است و اطلاعاتش به شما کمک می‌کند تا مانند یک تایپوگرافر کار کنید.

24- به دنیای جاوااسکریپت قدم بگذارید

زمانی‌که کاملاً درگیر آموزش طراحی سایت شدید، وقت آن می‌رسد که عمیق‌تر شوید و جاوااسکریپت یاد بگیرید. بعد از HTML و CSS، جاوااسکریپت مهم‌ترین زبان وب است.

جاوااسکریپت ابزاری است که به طراحان اجازه می‌دهد تا طراحی‌های گرافیکی پیچیده را روی صفحات وب پیاده‌سازی کنند. برای مثال جاوااسکریپت است که کمک می‌کند یک اسلایدر ورق بخورد یا اجزای سایت بنا به موقعیتشان حرکت انیمیشنی داشته باشند.

25- پورتفولیوی خود را به روز کنید

پورتفولیوتان را به روز کنید

زمانی‌که طراحی سایت را آغاز کردید، پورتفولیو یا صفحه نمونه‌کارهایتان را به روز نگه دارید و حتماً پروژه‌هایی که انجام می‌دهید را به نمایش بگذارید. این اقدام ساده به شما کمک می‌کند تا خودتان را نشان دهید و کم‌کم به عنوان طراح سایت اعتبار کسب کنید.

یک پورتفولیوی به‌روزرسانی شده به مشتریان کمک می‌کند که با سبک شما آشنا شوند

26- خودتان را به چالش بکشید

کدهای آماده موجود در سطح وب به شما کمک می‌کنند تا کارتان را سریع‌تر پیش ببرید، اما این کار نباید موجب تنبلی شما شود. گاهی اوقات کدها را خودتان با خلاقیت خودتان بنویسید و اگر دوست داشتید در فروم‌ها منتشر کنید تا دیگران هم نظراتشان را به شما منتقل کنند.

به خاطر داشته باشید که برای یادگیری مهارت‌های جدید و فناوری‌های جدید وقت بگذارید. دنیای وب دائما در حال تغییر و توسعه است و همواره چیزی جدید برای یادگیری یا تلاش کردن وجود دارد.

27- تجربه‌ی خود را افزایش دهید

به تجربه‌های جدید نه نگویید. باید زیاد کار کنید تا یک طراح وب شوید.

از کم شروع کنید. در کنار دیگران روی پروژه‌ها کار کنید. عضو تیم‌های طراحی سایت شوید یا در یک شرکت طراحی سایت مشغول به کار شوید. برای خودتان یا دوستانتان با قیمت کم سایت درست کنید تا هم تجربه شما بیشتر شود و هم رزومه شما قوی‌تر شود. دست دست کردن را کنار بگذارید.

28- به دنبال بازخورد باشید

از دیگران نظر بخواهید. از کارفرماهایتان بازخورد بگیرید و سایت‌هایتان را پشتیانی کنید. سایت‌های مشتریانتان را بر اساس بازخوردهای آنان به روز کنید. به بازخوردها گوش کنید؛ حتی اگر از آن خوشتان نیاید. از انتقادها چیزهای جدید یاد بگیرید.

 

زیر این پست کامنت بگذارید

زیر این پست کامنت بگذارید تا افرادی که شبیه شما هستند پاسخ شما را بدهند یا با شما آشنا شوند. ما هم می‌توانیم به شما مشورت بدهیم و راه‌حل‌هایی را به شما پیشنهاد بدهیم.

همینطور اگر فکر می‌کنید می‌توانید این 28 نکته را کامل کنید دریغ نکنید و زیر این پست کامنت بگذارید.

در صورتی که قصد دارید وب سایتی برای کسب و کار شرکتی یا شخصی خود راه اندازی کنید یا اینکه در حال حاضر سایت دارید اما از شرایط و عملکرد آن رضایت چندانی ندارید، می توانید با مراجعه به این صفحه و تکمیل اطلاعات تماس خود از مشاوره رایگان کارشناسان طراحی سایت آران بهره مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *