بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی چیست؟

بازاریابی شبکه ‌های اجتماعی، استفاده از پلتفرم شبکه‌ های اجتماعی برای ارتباط با مخاطبان است تا برند خود را بسازید، فروش خود را افزایش دهید و ترافیک وبسایت خود را بیشتر کنید. این کار مستلزم نشر منظم محتوا در شبکه‌ ی اجتماعی ‌تان، گوش دادن به صحبت دنبال‌کنندگان و وقت گذاشتن برای آنها و آنالیز نتایج است.

مروری سریع بر بازاریابی شبکه ‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه ‌های اجتماعی در ابتدا با اشتراک ‌گذاری آغاز شد. کسب ‌و کارها محتوای خود را در شبکه‌ های اجتماعی به اشتراک می ‌گذاشتند تا برای وبسایت ‌های خود ترافیک کسب کنند و  محصولات خود را در سایت بفروشند. اما اکنون شبکه ‌های اجتماعی، دیگر صرفاً مکانی برای به اشتراک ‌گذاری محتوای سایت نیستند بلکه خود به بلوغ رسیده ‌اند و برای خود استقلال قائلند.

پنج ستون اصلی بازاریابی شبکه ‌های اجتماعی

  1. استراتژی: قبل از اینکه وارد شبکه‌ های اجتماعی شوید و چیزی را منتشر کنید، بیایید یک قدم برگردیم و از بالا به همه چیز نگاه کنیم. قدم اول، فکر کردن درباره‌ی استراتژی شبکه‌ های اجتماعی است. اهدافتان چیست؟ چگونه شبکه ‌ی اجتماعی می ‌تواند به شما کمک کند تا به اهداف تجاری خود نائل شوید؟
  2. برنامه ‌ریزی و نشر: بازاریابی شبکه‌ های اجتماعی برای شرکت ‌های کوچک، معمولاً با حضور دائمی در شبکه ‌های اجتماعی آغاز می ‌شود. نزدیک به سه میلیارد نفر از شبکه ‌های اجتماعی استفاده می ‌کنند. با حضور در شبکه‌ های اجتماعی، به برند خود فرصتی می ‌دهید که توسط مشتریان آیند‌ه‌ اش کشف شود.
  3. به گوش بودن و تعامل: هنگامی که شرکت شما و شبکه ‌های اجتماعی ‌تان رشد کنند، گفتگو درباره‌ی برندتان هم زیاد خواهد رفت. مردم درباره‌ی پست ‌های شبکه‌ های اجتماعی ‌تان نظر می ‌دهند و شما را به اصطلاح منشن می ‌کنند یا به شما مستقیماً پیام می ‌دهند.
  4. تجزیه و تحلیل: در طول مسیر، خواهید خواست عملکرد خود را در شبکه ‌های اجتماعی ارزیابی کنید. مثلا ببینید که آیا نسبت به ماه پیش، افراد بیشتری را جذب شبکه‌ های اجتماعی کرده ‌اید؟ چند نفر هشتگ برند شما را در پست ‌های خود استفاده کرده‌ اند؟
  5. تبلیغات: در شرایطی که بودجه‌ ی مناسبی برای تبلیغات و رونق کسب ‌و کارتان دارید شبکه ‌های اجتماعی یکی از بهترین انتخاب ‌هاست. تبلیغ در شبکه‌ های اجتماعی به شما اجازه می ‌دهد به تعداد مخاطبان بیشتری از آنچه تاکنون داشته ‌اید دسترسی پیدا کنید.

معرفی شبکه­ های اجتماعی

میزان محبوبیت و فراگیری شبکه ‌های اجتماعی در کشورهای مختلف متفاوت است. این تفاوت علاوه بر فرهنگ عمومی وابسته به قوانین و محدودیت ‌های اعمال ‌شده در کشورهاست. مثلا اگرچه در تمام دنیا فیسبوک از دیگر رسانه ‌ها محبوب ‌تر است در ایران به خاطر فیلتر بودن این شبکه وضعیت فرق می ‌کند. به نظر می ‌رسد ایرانی ‌ها بیشترین حضور را در تلگرام و اینستاگرام دارند.

  • فیسبوک

فیسبوک بزرگ­ترین شبکه اجتماعی در دنیای مجازی و آن­لاین در جهان است. فیسبوک را مارک زاکربرگ در سال ۲۰۰۴ تأسیس کرد. اکنون با گذشت بیش از ۱5 سال حدود 2 میلیارد کاربر در جهان دارد. بنابراین فیسبوک یکی از مهم‌ترین شبکه ‌ها برای ارتباط با مردم جهان است.

در ابتدا ممکن است فکر کنید که محدود شدن پست‌ های شما به 280 کاراکتر دست و بال شما را می‌ بندد، اما اگر بدانید این شبکه اجتماعی روزانه بیش از ۳۵۰ میلیون کاربر فعال دارد، شوکه خواهید شد.

اگچه این شبکه ‌ی اجتماعی در ایران فیلتر است اما کماکان جزو پرطرفدارترین وبگاه‌ های مخاطبان ایرانی محسوب می ‌شود. بسیاری از افراد در توییتر افکار خود و اتفاقات روزمره ‌شان را می ­‌نویسند؛ بسیاری هم اخبار یا جمله­‌ های انتقادی. به همین سبب فضای توییتر بسیار پربازدید و جذاب است.

  • یوتیوب

یوتیوب بزرگ­ترین و محبوب­ترین وب­سایت اجتماعی ویدئو-محور است. یوتیوب در سال ۲۰۰۵ در کالیفرنیا تأسیس شد و در سال ۲۰۰۶ توسط گوگل به مبلغ ۱.۶۵ میلیارد دلار خریداری شد.

بیشتر کاربران یوتیوب افراد معمولی هستند اما بیشتر شبکه­‌ های خبری جهانی هم عضو یوتیوب هستند. استفاده از یوتیوب راحت است و افراد می­ توانند تا ۱۵ دقیقه ویدئو خود را آپلود کنند.

  • اینستاگرام

اینستاگرام مانند پینترست یک رسانه اجتماعی عکس‌محور است. این سایت که در تاریخ 6 اکتبر 2010 راه اندازی شده، بیش از 400 میلیون کاربر فعال دارد. و متعلق به فیسبوک است.

کاربران در اینستاگرام تصاویری در رابطه با سفر، مد، غذا، هنر و موارد مشابه پست می ‌کنند.

  • واتسَپ

شبکه‌ ی اجتماعی واتسپ یک سرویس پیام رسانی است که در موبایل، کامپیوتر های شخصی و تبلت ‌ها استفاده می ­‌شود. این برنامه برای ارسال تصاویر، متن، فایل، صدا و تصویر به کاربران دیگر مورد استفاده قرار می­ گیرد.

امروزه بیش از یک میلیارد نفر در جهان از این سرویس برای ارتباط با دوستان، عزیزان و حتی مشتریان خود استفاده می­ کنند.

  • تلگرام

تلگرام یک شبکه معروف در جهان است اما نه به اندازه‌ ی دیگر شبکه ‌ها. قابل نصب بر روی لپ­تاپ، موبایل و تبلت است از مزایای آن امنیت بالای این شبکه اجتماعی است.

مدیران تلگرام تاکنون حاضر به فاش کردن اطلاعات کاربران خود نشده­‌ اند و امنیت آن­ها را حفظ کرده‌ اند. هرچند که در این راه جریمه ­‌های زیادی هم پرداخت کرده ‌اند.

ده مورد از بهترین ابزار های مدیریت شبکه های اجتماعی

1- Planable.io

ابزار مدیریت شبکه ‌های اجتماعی قابل‌برنامه‌ ریزی

بهترین مشخصه ‌ها

ارزش امکان مشاهده پست ‌ها زمانی که در حال دیده‌ شدن هستند و فیدبک می‌ گیرند، غیرقابل‌چشم ‌پوشی است. این ویژگی شما را قادر می‌ سازد تا محتواهایتان را در ادامه بهتر کنید و با افزدون ایموجی و گیف به پست ‌هایتان، حس شوخ طبعی و سادگی را به شبکه‌ های اجتماعی اضافه کنید. شخصی ‌سازی = تعامل.

2-  Social Pilot

بهترین ابزار مدیریت شبکه های اجتماعی

ویژگی جالب

بهترین مشخصه مربوط به تقویم این ابزار این است که کار کردن با آن بسیار لذت‌ بخش است. همچنین سیستم گزارش ‌دهی هوشمند آن و خدمات آنالیزی که ارائه می ‌دهد عالی است.

3- SEMrush

بهترین ابزار مدیریت شبکه های اجتماعی از لحاظ پرداخت

ویژگی جالب

ابزار تجزیه و تحلیل رقبای موجود در SEMrush به طرز باور نکردنی مفید است. می ‌توانید به راحتی بفهمید که آنها از چه کلمات کلیدی و استراتژی ‌های بازاریابی دیجیتال استفاده می ‌کنند.( همچنین استراتژی ‌هایی که شکست خورده‌ند را نیز به شما نشان می ‌دهد).

4- Commun.it

ما به خوبی می ‌دانیم که زمان سپری شده شما در توییتر بخش بسیار ارزشمندی از روابط عمومی شما به حساب می آید؛ اگر از این طریق جذب سرمایه و مشتری داشته باشید و بتوانید از طریق حساب توییتری‌ تان با مخاطب حقیقی ‌تان ارتباط برقرار کنید. از این رو می ‌توان گفت که ابزار Commun.it جزو بهترین پلتفرم ‌های بازاریابی است که می ‌تواند به شما برای دستیابی به تمامی اهداف بازاریابی ‌تان کمک کند.

5- Hootsuite

ابزار مدیریت شبکه‌ های اجتماعی Hootsuite

ویژگی ‌های جالب

آکادمی Hootsuite یک بخش فوق ‌العاده در سایت این شرکت است؛ جایی که شما می‌‌ توانید طیف گسترده ‌ای از آموزش ‌های مرتبط با شبکه ‌های اجتماعی را دریافت کنید.

در مرحله اول این دوره‌ های آموزشی رایگان هستند و در ادامه هم دوره‌ های پولی. هدف این دوره‌ ها کسب مهارت ‌های بیشتر بازاریابی شبکه ‌های اجتماعی برای افراد متخصص و حرفه ‌ای است تا از این طریق بهترین عملکرد را داشته باشند.

6- Buffer

ویژگی جالب

ابزار «پابلو بافر» این امکان را به شما می‌ دهد که برای پست ‌هایی که منتشر می کنید، تصاویر گرافیکی ایجاد کنید.

می توانید اندازه عکس ‌ها را سفارشی کنید و تصاویر مربوطه را در کتابخانه بیابید، متن دلخواه ‌تان را اضافه کنید و فیلترهایی که موردنظرتان است به پست خود اضافه کنید و در نهایت تصاویر مورد نظر خود را مستقیم از طریق پلتفرم بافر خود نشر دهید. این ابزار یک راهکار برای صرفه ‌جویی در زمان برای تیم ‌های شلوغ فعال در شبکه ‌های اجتماعی است.

7- Hootsuite

این ابزار جایگاه ویژه ‌ای برای خود ما دارد، چرا که در شرکت ما از این ابزار استفاده می ‌شود و با کمک آن شبکه ‌های اجتماعی‌مان را مدیریت می‌ کنیم.

اما ابزار رایگان Hood suite شامل چه امکاناتی است؟

  • مدیریت همزمان سه شبکه‌ ی اجتماعی به صورت همزمان و در یک مکان
  • تنظیم و برنامه‌ریزی از قبل برای پست گذاشتن برای 30 پست
  • آنالیز محدود که به کمک آن می‌ توانید تعداد فالوورها و انواع رشد و ترقی را ببینید و تمامی محتواهای تولید شده را بررسی و ارزیابی کنید.

8- بافر / Buffer

بافر درست مانند Hoot suite، بافر نیز به شما فضایی برای مدیریت همزمان شبکه های اجتماعی ایجاد می‌کند. این برنامه‌ها ابزار های قابل احترامی هستند که به شما امکان مدیریت چندین پروفایل شبکه ‌های اجتماعی را به صورت همزمان و به صورت آسان می ‌دهند.

با وجود همپوشانی زیادی که این ابزار با Hootsuite دارد،تفاوت هایی نیز وجود دارد. بافر بهترین زمان‌ها را برای پست گذاشتن در شبکه‌ های اجتماعی بر اساس فعالیت فالوورها به شما پیشنهاد می ‌کند؛ بسیار ظریف و دقیق.

9- TweetDeck

شاید این ابزار به صورت همزمان چندین پلتفرم را پشتیبانی نکند، اما گزینه بسیار مناسبی برای بازاریابان توییتری است که به صورت همزمان می ‌خواهند چندین حساب توییتر را مدیریت کنند؛ جایی که مکالمه‌ های زنده و سریع برای موفقیت در بازار و کسب ‌و کار بسیار ضروری و حیاتی است.

10- Social Oomph

این پلتفرم امکانات فراوان و متعددی برای مدیریت چندین حساب کاربری در شبکه ‌های اجتماعی مختلف در اختیار کاربران می ‌گذارد. این پلتفرم شامل ویژگی ‌های عمومی مانند برنامه ‌ریزی از قبل برای انتشار پست ‌ها و برنامه ‌های تحلیلی و آنالیزی است تا انواع جالب ‌تر و متفاوت مانند پاک کردن صندوق دریافت DM توییترتانبرای جذب فالوور بیشتر. این برنامه به طور قطع طیف گسترده و متنوعی از مشخصه ‌های منحصربه ‌فرد را برای مدیریت توییتر، فیس ‌بوک، لینکدین، و پینترست ارائه می ‌دهد.

نحوه‌ی استفاده از اینستاگرام برای تبلیغ کسب ‌و کار

اینستاگرام پلتفرمی فوق ‌العاده با کاربری ساده است

۱- ابتدا اپلیکیشن اینستاگرام را برای اپل از اپ ‌استور و برای اندروید از گوگل ‌پلی دانلود کنید.

۲- پس از نصب برنامه، روی آن کلیک کنید تا باز شود.

۳- برای ثبت‌ نام از طریق آدرس ایمیل خود روی”ثبت نام با ایمیل” و برای ثبت ‌نام از طریق فیس ‌بوک روی “ثبت نام با فیس ‌بوک” کلیک کنید.

۴-  مراحل بعدی آسان هستند و با دنبال کردن آنها خواهید توانست یک حساب اینستاگرام داشته باشید.

پس از ورود به اینستاگرام خواهید توانست کاربران دیگر را دنبال کنید. پس از مدتی فعالیت دوستانتان هم شما را دنبال خواهند کرد و عکس ‌های شما را خواهند دید.

قابلیت داستان ‌گویی بصری اینستاگرام

نحوه‌ی عملکرد این پلتفرم (فناوری) و همچنین شیوه‌ ی کار کاربران با اپلیکیشن (تجربه کاربری) به برندها اجازه می ‌دهد تا از داستان ‌گویی بصری استفاده کنند که نسبت به سایر پلتفرم ‌ها استمرار و ارزش هنری بیشتری دارد.

اینستاگرام در خدمت برندسازی برندها

برندهایی که در اینستاگرام فعالیت دارند می توانند از امکاناتی که اینستاگرام رایگان در اختیار آنها می ‌گذارد استفاده کننند. صفحه ‌های بیزینسی به کسب ‌و کارها امکان تعامل آسان با مخاطبان می ‌دهند و با آمار و ارقامی که در اختیار می ‌گذارند امکان پیشرفت کسب ‌و کارها در شبکه ‌های اجتماعی را فراهم می ‌کنند.

5 توصیه که برندها برای استفاده‌ی بهتر از اینستاگرام:

1- از هنر گرافیک برای داستان ‌گویی استفاده کنید نه شعار و تکرار

2- استراتژیک عمل کنید

3- بیش‌ ازحد پست نگذارید

4- نام حسابتان را طوری انتخاب کنید که مشابه نام کاربری ‌تان در دیگر شبکه ‌های اجتماعی باشد

5- از هشتگ استفاده کنید اما نه هر هشتگی!

10 نکته ‌ی ضروری برای شروع کار با اینستاگرام

1- اپلیکیشن را دانلود کنید

2- از نام کاربری قابل ‌تشخیص استفاده کنید

3- پروفایلتان را به‌روزرسانی کنید

4- عکس پروفایل قابل ‌تشخیص اضافه کنید

5- تحقیق کنید

6- اولین عکس خود را منتشر کنید

7- قرار دادن موقعیت جغرافیایی

8- به دیگران بگویید در اینستاگرام عضوید

9- دیگران را دنبال کنید

10- اجتماعی شوید

پنج روش ساده برای تعامل با مشتری ‌هایتان از طریق اینستاگرام

پیامتان را بشناسید

حسی را القا کنید

چیز ویژه‌ای ارائه دهید

از مشتری ‌هایتان تشکر کنید و نشان دهید که قدردان محبت ‌هایشان هستید

به دنبال‌کنندگان ‌تان پاسخ دهید

نحوه‌ی تقویت هویت برند با استفاده از اینستاگرام

1- پیام ‌رسانی مستمر

2- مؤلفه‌ های بصری پایدار

3- قلم (فونت) یکسان

4- زمان‌ بندی پایدار

تغییر حساب شخصی اینستاگرام به حساب تجاری

روش تغییر

مزایای داشتن حساب اینستاگرام برای کسب ‌و کار شما

1- در دسترس بودن و امکان ارتباط آسان

2- دسترسی به ابزار تجزیه ‌و تحلیل

3- تبلیغات اینستاگرامی

4- پروفایل تجاری را انتخاب کنید تا در فید اینستاگرام دیده شوید

توصیه‌ هایی برای پس از ایجاد حساب اینستاگرامی تجاری:

  • از هشتگ ‌ها و تصاویر مرتبط استفاده کنید که بیانگر انسجام برندتان باشد؛
  • محصولتان را بفروشید؛
  • از اینفلوئنسرهای اینستاگرام بخواهید تا کسب‌ و کارتان را تبلیغ کنند؛
  • از عکس ‌هایی استفاده کنید که به نظر حرفه ‌ای می ‌رسند.

 

شبکه های اجتماعی خود را چگونه مدیریت می کنید؟

در صورتی که تولید محتوای شبکه های اجتماعی شما در حجم گسترده ای انجام می شود چگونه بارگذاری آن ها را مدیریت می کنید؟

تجربه ای در زمینه استفاده از ابزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی دارید؟

کارشناسان آران آماده پاسخ گویی به سوالات شما در زمینه مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی هستند.

نظرات و سوالات خود در این زمینه را کامنت بگذارید.

همچنین می توانید با وارد کردن ایمیل/شماره تماس خود در این صفحه از خدمات مشاوره رایگان آران ادز استفاده کنید.

3 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *