بازاریابی شبکه های اجتماعی در هفت مرحله

می ‌خواهید بیشتر با مخاطبین هدف خود ارتباط برقرار کنید؟

در این فکرید که چگونه محتوای رسانه‌ های اجتماعی مرتبط را به‌طور مداوم ارائه دهید؟

برنامه ‌ریزی تولید محتوا در رسانه‌ های اجتماعی باعث می ‌شود بازاریابی شما در راستای سیاست ‌های سازمانتان حرکت کند و احتمال اینکه به اهداف تجاری‌ تان برسید بیشتر شود.

در این مقاله می ‌فهمید:

چگونه طرح بازاریابی رسانه ‌های اجتماعی برای کسب ‌و کارتان ایجاد کنید

  1. نحوه‌ گذار مشتری ایده آلتان از آگاهی به خرید را بفهمید

فرقی نمی‌ کند 24 ساعت است که شروع به فعالیت کرده ‌اید یا ده سال! درهرحال تعریف مشتری هدف شما بخشی حیاتی از مسیر تجاری شماست. شاید فکر کنید تعریف مشتری هدف که معمولاً بر اساس دموگرافیک، سن، جنسیت و غیره انجام می ‌شود آسان است.

اگرچه باید پا را فراتر از شناسایی مشتری هدف بر اساس وضعیت تأهل، مکان زندگی یا سرگرمی ‌ها بگذارید اما در حوزه ‌ی «تجربه» باید تجربه‌ ای در اختیار مشتری ‌هایتان بگذارید که عاشقش شوند.

مثلاً اوبر (Uber) و ایربی‌ان‌بی (Airbnb) شرکت ‌های موفقی شده‌ اند چون با رفع یک نیاز تجربه‌ های عالی برای مشتری ‌های خود به ارمغان می‌آورند.

خودتان را جای مشتری ‌های هدفتان قرار دهید.

وقتی محصولی را جستجو می ‌کنند اولین فکرشان چیست؟

از این مرحله چگونه به مراحل دیگر پیشرفت می‌ کنند؟

از همه مهم‌تر آخرین سؤالی که پیش از خرید می ‌پرسند چیست؟

برای درک بهتر این روش دو مشتری فرضی به نام ریحانه و جواد را تحلیل می ‌کنیم.

ریحانه کارآفرینی خلاق است و نسبت به کار و سبک زندگی رویکردی بصری دارد. او پرشور و کنجکاو است، همیشه پیش از خرید یک محصول یا خدمت سؤالاتی می‌پرسد.

او از طریق داشبوردهای اطلاعاتی پینترست یا پست‌ های اینستاگرام به پاسخ سؤالات خود می‌ رسد. می ‌توانید روش شناسایی فرآیند تفکر ریحانه هنگام خرید یک محصول یا خدمت را به این شکل دریابید.

جواد نسبت به تعادل بین کار و زندگی به‌صورت تحلیلی و روشمندتر فکر می ‌کند. او بیشتر از ریتا به حقایق و ارقام علاقه‌ مند ‌است اما مثل ریتا با دوستانش صحبت می‌کند و از گوگل برای جمع ‌آوری اطلاعات استفاده می ‌نماید.

او برای رسیدن به پاسخ سؤالاتش رویکرد لینکدین محور را ترجیح می ‌دهد که بیشتر به سمت مدل b2b گرایش دارد.

در اینجا می ‌توانید به این شکل به شناسایی رویکرد جواد در خرید یک محصول یا خدمت بپردازید.

سه مرحله ‌ی اول مسیر دست ‌یابی به مشتری همیشه یکسان است اما رویکرد انسانی در آن‌ ها متفاوت است.

مشتری مطلوب شما سؤالات متفاوتی می ‌پرسد و کسب ‌و کار شما می ‌تواند با پاسخ به سؤالات مشتری و ارائه محتوای ارزشمند در قالب پست وبلاگ، تصویر، داشبورد یا پنل اطلاعاتی و وبینار اعتماد او را جلب کند.

با اختصاص دادن زمان کافی به درک نحوه‌ی تفکر مشتری هدف بهتر می ‌توانید بفهمید چه محتوایی به مذاق آن‌ها خوش می ‌آید و اینکه چگونه می ‌توانید اعتماد آن ‌ها را جلب کنید.

  1. بدانید به چه دلیل از رسانه ‌های اجتماعی برای کسب‌ و کارتان استفاده می‌ کنید و شاخص ‌های کلیدی عملکرد (KPI) را شناسایی کنید

تعیین هدف برای فعالیت ‌های شما در رسانه‌ های اجتماعی حیاتی است. بدون داشتن هدف نمی ‌توانید موفقیت یا شکست طرحتان را ارزیابی کنید. در ادامه به سه هدف احتمالی و نحوه‌ ی سنجش آن ‌ها می‌ پردازیم.

جامعه مخاطب هدفی مرتبط بسازید

فرض کنید دوازده ماه صرف ساخت اجتماعی محدود از افرادی کرده ‌اید که با شما به تعامل پرداخته‌ اند و محصول یا خدماتتان را خریداری کرده‌اند.

گروه خصوصی فیس‌بوکتان تا 350 عضو دارد و بااینکه تعداد زیادی به نظر نمی  ‌رسد (در مقایسه با پایگاه داده‌ آدرس ‌های ایمیل شما که بیش از 17 هزار نفر است) اما این گروه فقط با ارسال دعوت شکل ‌گرفته و پر از مشتری ‌های راضی است.

اعضای گروه فیس‌بوک شما از طرفداران صفحه ‌ی فیس ‌بوک شما مهم ‌ترند چون هرروز با شما در تعامل‌اند.

با استفاده از این معیارها می‌ توانید رشد این اجتماع خاص را بسنجید:

  • تعداد اعضای گروه
  • میزان تعامل در ویدئوهای زنده
  • تعامل در پست‌های روزانه
  • سؤالاتی که گروه شما می‌پرسند

متأسفانه ابزار تجزیه‌وتحلیل (آنالتیکس) فیس‌بوک برای گروه‌های خصوصی موجود در این رسانه خدمات زیادی ارائه نمی‌دهد پس  باید از ابزار شخص ثالث مثل گریتیکس (Grytics) استفاده کنید.

میزان آگاهی از برندتان را افزایش دهید

بیشترین دلیلی که بازاریاب ‌ها از رسانه‌ های اجتماعی استفاده می ‌کنند افزایش آگاهی برند است. هر فرد به‌طور متوسط تقریباً تا دو ساعت در روز را در رسانه ‌های اجتماعی سپری می‌ کند؛ دقیقاً به همین دلیل است که آگاهی از برند هدف کلیدی کسب ‌و کارها است.

فرض کنید شبکه‌ ی منتخب شما توییتر باشد. می ‌توانید معیار های زیر را تحلیل کنید تا میزان آگاهی برندتان را ارزیابی نمایید:

  • تعداد دنبال کنندگان
  • تعداد نمایش
  • تعداد منشن ‌ها و به اشتراک ‌گذاری ها
  • توییت ‌های برتر (برای کمک به شما در درک اینکه مخاطبینتان بیشتر با چه چیزهایی در تعامل هستند)
  • منشن ‌های برتر
  • تعداد بازدیدهای پروفایل
  • دنبال کنندگان جدید

افزایش تعامل

تعامل دومین معیار مهمی است که کسب ‌و کارها برای سنجش موفقیت رسانه‌ های اجتماعی از آن استفاده می ‌کنند. افزایش میزان تعامل به شما در ایجاد اعتماد به برند، توصیه‌ ها و درک و برداشت آنلاین کمک می ‌کند.

تعامل به‌ویژه در فیسبوک و اینستاگرام اهمیت دارد چون در این رسانه ‌ها پست ‌ها را بر اساس تعامل رتبه ‌بندی می ‌کنند و آن‌ هایی را که تعامل بالاتری دارند پیش از پست ‌هایی که تعامل کمتری دارند در فید نشان می ‌دهند.

معیار های تعاملی را که مشابه موارد بالا هستند تحلیل کنید. به‌علاوه تعداد اعضای اجتماع را که از طریق توییت ‌های دوباره، پسندیدن، پرسش سؤال و هر نوع شیوه‌ ی دیگر به‌طور روزانه با شما ارتباط برقرار می ‌کنند با دقت بیشتری بررسی کنید.

  1. شبکه ‌ی اجتماعی مناسبی برای تعامل با مخاطبینتان انتخاب کنید

هدف‌ گذاری همه شبکه ‌های اجتماعی بدون در نظر گرفتن دموگرافیک یا مشخصات جمعیت شناختی هر پلتفرم نتیجه ‌ای را که می ‌خواهید به دنبال ندارد.

پیش از تصمیم ‌گیری در مورد پلتفرمی که می ‌خواهید وقتتان را در آن صرف کنید لازم است تحقیق کنید تا بفهمید کدام شبکه های اجتماعی مشتری ‌های هدف شما را جذب می‌کنند. روی دو زمینه‌ ی کلیدی تمرکز کنید: دموگرافیک پلتفرم و واکنش در پلتفرم‌ های دیگر.

فیس ‌بوک

فیس‌ بوک بیش از 1.86 میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد. بر اساس نتایج تحقیقات (Pew Research) از نوامبر سال 2016، 79 درصد بزرگ‌ سالان آنلاین از فیس ‌بوک استفاده می‌ کنند.

تقسیم ‌بندی سنی به‌صورت: 18-29 (88 درصد)، 30-49 (84 درصد)، 50-64 (72 درصد) و 65 به بالا (62 درصد) است. ازنظر جنسیت، زنان با درصد بالاتری (83 درصد) نسبت به مردان (75 درصد) از فیس ‌بوک استفاده می ‌کنند.

کاربران فیس‌ بوک روزانه بیش از 100 میلیون ساعت محتوای ویدئویی در این پلتفرم تماشا می‌کنند. از وقتی‌که فیس‌ بوک لایو (Facebook Live) راه‌ اندازی شد، بازدید از ویدئو ها 700 درصد افزایش یافت چرا که مردم برای تماشای ویدئو های زنده نسبت به ویدئو های از پیش ضبط‌ شده 3 برابر بیشتر وقت می ‌گذارند.

توییتر

توییتر 319 میلیون ها کاربر ماهانه فعال دارد. بر اساس تحقیقات «Pew»، 24 درصد بزرگ ‌سالان مرد و 25 درصد بزرگ‌ سالان زن از توییتر استفاده می ‌کنند. 80 درصد استفاده از توییتر از طریق موبایل است.

اینستاگرام

اینستاگرام ماهانه 600 میلیون کاربر فعال دارد. در سال 2018، این شبکه بیش از 106 میلیون کاربر فقط در آمریکا داشت. درآمد جهانی اینستاگرام از طریق تبلیغات موبایلی در سال 2017 به 2.81 میلیارد دلار رسید.

بر اساس نتایج تحقیقات «Pew» اینستاگرام روی بانوان بیشتر اثر می ‌گذارد؛ 38 درصد زنان بزرگ‌ سال آنلاین از این پلتفرم استفاده می ‌کنند درصورتی‌که 26 درصد مردان بزرگ‌ سال آنلاین جزء کاربران اینستاگرام هستند.

51 درصد کاربران اینستاگرام به‌طور روزانه به این پلتفرم دسترسی دارند و 35 درصد آن‌ ها چند بار در روز حسابشان را در این پلتفرم چک می ‌کنند.

در سال 2016، اینستاگرام از ویژگی جدیدی به نام «استوری» رونمایی کرد که در حال حاضر روزانه 200 میلیون کاربر فعال دارد.

پینترست

بر اساس تحقیقات «Pew»، تقریباً یک ‌سوم کاربران اینترنت بزرگ ‌سال در پینترست هستند. دموگرافیک پینترست نسبت به توییتر و فیس ‌بوک توازن کمتری دارد؛ 45 درصد زنان و 17 درصد مردان از این شبکه استفاده می‌ کنند.

لینکدین

لینکداین هنوز هم با داشتن ماهانه 106 میلیون کاربر یکتا، جزء رهبران شبکه ‌های اجتماعی  b2b است. این شبکه در 200 کشور عضو دارد و به 24 زبان در دسترس است. بر اساس نتایج تحقیقات «Pew»، 31 درصد مردان بزرگ‌ سال و 27 درصد زنان بزرگ ‌سال از این شبکه استفاده می ‌کنند.

40 درصد کاربران به‌طور روزانه حساب‌ هایشان را بررسی می ‌کنند و در هر ثانیه دو عضو جدید به این شبکه می ‌پیوندند. بیش از یک ‌میلیون کاربر لینکدین در این پلتفرم، محتوای طولانی منتشر کرده‌ اند و 160 هزار پست طولانی در هر هفته منتشر می ‌شود.

یوتیوب

یوتیوب دومین موتور جستجوی بزرگ جهان است و ماهانه 167.4 میلیون کاربر یکتا دارد. در هر 60 ثانیه 400 ساعت ویدئو در یوتیوب آپلود می ‌شود و 58.2 درصد کاربران اینترنت آمریکایی یک حساب یوتیوب دارند.

در یک ماه، 80 درصد افراد بین 18 تا 49 سال یوتیوب تماشا می ‌کنند. یوتیوب شبکه ‌ای است که مردان با آمار 62 درصدی در آن سلطه دارند و تنها 38 درصد زنان از آن استفاده می ‌کنند. تقسیم ‌بندی سنی کاربران این ‌گونه است: 18- 24 (11 درصد)، 25-34 (23 درصد)، 35-44 (26 درصد)، 45- 54 (16 درصد)، 55 -64 (8 درصد)، بالاتر از 65 سال (3 درصد) و کاربرانی که سن نامعلوم دارند (14 درصد).

کاربران دارنده چند حساب در شبکه‌ های اجتماعی مختلف را مدنظر قرار دهید

پس از بررسی دموگرافیک هر شبکه ‌ی اجتماعی، تعداد کاربرانی را که در پلتفرم ‌های اصلی رسانه ‌های اجتماعی چند حساب دارند را در نظر بگیرید.

مثلاً اگر شبکه ‌ی انتخابی مشتری هدفتان فیس ‌بوک است، چقدر احتمال دارد از توییتر هم استفاده کند؟

تحقیقات «Pew» در مورد درصد کاربران هر پلتفرم رسانه‌ های اجتماعی که از یک پلتفرم رسانه ‌های اجتماعی دیگر استفاده می ‌کنند آمار خوبی دارد.

  1. در مورد موضوعات محتوا تحقیق کنید

وقتی تصمیم گرفتید روی کدام شبکه ‌ی اجتماعی تمرکز کنید زمان خوبی است که برای تولید محتوای خود برنامه بچینید. محتوایی که ایجاد می ‌کنید باید مشخص، مرتبط و یکتا باشد و نباید تماماً در مورد «شما» به‌عنوان یک کسب و کار باشد.

اگر هدفتان تولید محتوایی است که بهترین باشد یا به‌سرعت همه ‌گیر شود، هدف واقع‌ بینانه ‌ای ندارید؛ این رویکردی غلط در تولید محتوا است. در عوض تمرکزتان را روی تولید محتوایی بگذارید که مخاطبین هدفتان را درگیر کند.

حالا که می ‌دانید مخاطبان شما که هستند و کجا وقت بگذرانید، وارد مکالمه ‌ای دوطرفه شوید و بفهمید مخاطبین شما چه نوع محتوایی می‌ خواهند. در توییتر نظرسنجی کنید یا یک پرسشنامه برای مخاطبان خود تدوین کنید تا بتوانید بازخورد بگیرید.

وقتی در حال طراحی پرسشنامه ‌اید بدانید به چه چیزی می ‌خواهید دست پیدا کنید و سؤالاتتان را بر اساس همان انتخاب نمایید. برای جلب پاسخ ‌های بیشتر برای تکمیل پرسشنامه یک جایزه در نظر بگیرید.

نکته: «گوگل فرمز-Google Forms» ابزاری عالی برای ایجاد پرسشنامه ‌های حرفه ‌ای و ردیابی و پیگیری نتایج است.

روش دیگری برای شکوفا شدن خلاقیت صحبت با دوستان، همکاران و خانواده است. حتی اگر در کسب‌ و کار شما سرمایه ‌گذاری نکرده باشند هم‌ صحبت کردن با آن ‌ها می‌ تواند باعث شود ایده ‌هایی برای تولید محتوا به نظرتان برسد که قبلاً به ذهنتان خطور نکرده بود.

اگر تصادفاً دوستان و خانواده شما در دسته‌ ی مشتری ‌های هدف شما قرار داشته باشند که بهتر است. از اینکه برای دانستن نظراتشان از آن ‌ها سؤال بپرسید نترسید.

به رقبایتان نیز نگاه کنید. رقبایتان را به‌صورت آنلاین دنبال کنید و ببینید چه‌کار می‌ کنند که نتیجه می‌ دهد، شاید آن روش برای شما هم نتیجه ‌بخش باشد.

ایده‌ ها یا محتواهایشان را کپی نکنید اما از آن‌ ها برای خلق محتواهای خودتان الهام بگیرید. فهرست توییتری ایجاد کنید تا محتوایی را که به اشتراک می ‌گذارند بخش ‌بندی نمایید؛ در این صورت به ‌راحتی می‌ توانید آن ‌ها را پیدا کنید.

توصیه: فیدلی (Feedly) ابزاری عالی برای تحقیق در مورد صنعتتان به‌طور آنلاین است. این ابزار می ‌تواند صدها محتوا را در کنار یکدیگر جمع کند تا بتوانید با استفاده از آن‌ ها ایده پردازی کنید.

 

  1. برای تقویم محتوای خود برنامه ‌ریزی کنید

وقتی تحقیقتان تمام شد این امادگی را خواهید داشت تا برای وبلاگ خود محتوا تولید کنید.

ابتدا ببینید این محتوا برای چه مشتر ی هدفی تدوین ‌شده است و بعد موضوعی را برای آن انتخاب کنید. در انتخاب موضوعات مرتبط با صنعت خود با جزییات عمل کنید.

سپس عنوانی برای مقاله ‌ی وبلاگ انتخاب کنید. سه نوع کلمه ‌ی کلیدی را مدنظر قرار دهید: داد و ستدی، آگاهی دهنده و هدایتگر.

کلمه‌ی کلیدی داد و ستدی کسانی را جذب می ‌کند که به دنبال بهترین یا ارزان ‌ترین هستند.

کلمه‌ ی کلیدی آگاهی دهنده روی «چه» و «چگونه» متمرکز است و شما را به‌عنوان یک کارشناس نشان می ‌دهد.

کلمه‌ ی کلیدی هدایتگر به افراد کمک می‌ کند آنچه را می ‌خواهند پیدا کنند و معمولاً شامل نام یک برند می‌ شوند.

درنهایت برای هر بخش توضیحاتی بنویسید. محتوای وبلاگتان را به 4 بخش تقسیم کنید:

  • مقدمه: حقیقت یا آمار جالب ارائه دهید.
  • بدنه: اطلاعات را به بخش ‌های کوچک ‌تر تقسیم کنید.
  • جمع‌ بندی: در مورد موضوع جمع ‌بندی کنید.
  • فراخوان عمل: مثلاً دانلود راهنمایی رایگان یا پیوستن به یک وبینار

وقتی فهمیدید چه نوع محتوایی می ‌خواهید تدوین کنیم لازم است طرحی برای محتوا تهیه کنید که مشابه نمونه ‌ی زیر باشد. ستون ‌ها باید شامل ماه، روز انتشار، عنوان/توضیح، موعد اتمام، نوع محتوا (پست وبلاگ، یوتیوب، پینترست، وبلاگ شرکت و غیره) و همچنین کلمات کلیدی باشد.

حالا که فهمیدید چه چیزی می ‌خواهید در وبلاگتان بنویسید و چه زمانی می‌ خواهید این کار را انجام دهید؛ همچنین می‌ دانید کجا می ‌خواهید آن را به اشتراک بگذارید شروع به ایجاد محتوایی کنید که می ‌خواهید در رسانه‌ های اجتماعی منتشر کنید.

در محتوای رسانه‌ های اجتماعی خود ویدئو بگنجانید

وقتی مردم اطلاعاتی را می‌ شنوند احتمالاً تا 72 ساعت بعد تنها حدود 10 درصد از آن را به یاد می ‌آورند. اگر با این اطلاعات یک تصویر همراه کنید آنگاه در مدت ‌زمان مشابه 65 درصد بیشتر به یاد آورده می‌شود.

استفاده از ویدئو در رسانه‌ های اجتماعی می‌ تواند نرخ کلیک را بالا ببرد و گنجاندن ویدئو در صفحه ‌ی فرود به افزایش نرخ تبدیل کمک می‌ کند. در ادامه به معرفی چند نوع ویدئو می‌ پردازیم که می‌ توانید از آن‌ها در بازاریابی رسانه ‌های اجتماعی خود استفاده کنید.

ویدئوی زنده

از زمان معرفی فیس‌ بوک لایو (Facebook Live)، کسب‌ و کارهای زیادی به استفاده از ویدئو های زنده برای بازاریابی گرایش پیداکرده ‌اند تا بتوانند با مشتری ‌هایشان ارتباط برقرار کنند. اینستاگرام نیز ویژگی ویدئوی زنده و استوری خود را عرضه کرده است؛ محبوبیت اسنپ‌ چت نیز به‌طور قابل ‌توجهی در 12 ماه اخیر افزایش ‌یافته است.

قرار گرفتن در مقابل دوربین

روش سنتی بازاریابی با ویدئو این است که خیلی راحت در مقابل دوربین قرار بگیرید و شروع به ضبط کنید. از بازاریابی به روش قرار گرفتن در مقابل دوربین استفاده کنید تا چشمه‌ای از دنیای خودتان را به مخاطب هدف نشان دهید.

یوتیوب دومین موتور جستجوی بزرگ جهان است؛ پس ‌از این ویژگی به نفع خود استفاده کنید و یک کانال یوتیوب ایجاد کنید. می ‌توانید با برداشتن یک ‌قدم کوچک مثل انتشار یک ویدئوی خوش‌آمد گویی یا معرفی مختصر یک وبلاگ کارتان را شروع کنید.

توصیه: با استفاده از کارت ‌های یوتیوب می ‌توانید یک لینک به محصول ایجاد کننده مشتری راغب اضافه کنید و درعین‌حال مخاطبانتان را تشویق کنید به تماشای ویدئوی دیگری که منتشر کرده ‌اید یا از آن‌ ها بخواهید در کانالتان مشترک شوند.

اسکرین کست (Screencast)

اسکرین کست (Screencast)، ویدئویی ضبط‌ شده از صفحه‌ ی نمایش رایانه شماست؛ این روش برای آموزش‌ های آنلاین یا ضبط پروژه‌ های پاورپوینت عالی است.

گو تو وبینار (Go To Webinar) ابزاری مؤثر برای تولید اسکرین کست (Screencast) است چون به شما اجازه می‌ دهد تعداد ثبت ‌نام‌ها، ارائه‌ دهندگان و ضبط‌ ها را مدیریت کنید.

مونتاژ عکس

اگر در حوزه‌ی بازاریابی ویدئویی تازه‌ کارید و ترجیح می ‌دهید جلوی دوربین نروید می ‌توانید مثل نمونه‌ ی زیر مونتاژ عکس درست کنید.

از ابزاری مثل انیموتو (Animoto) استفاده کنید تا از طریق مجموعه ‌ای از عکس‌ ها و با ترکیب متن و موسیقی داستانی را بیان نمایید تا حرفه‌ ای به نظر برسد.

انیمیشن (پویانمایی)

برای ویدئو های تشریحی یا حتی ویدئو هایی که تصاویر طراحی‌شده در آن‌ ها استفاده می ‌شود می ‌توانید از انیمیشن استفاده کنید. ویدئو های انیمیشن‌ سازی شده از دیگر گزینه ‌های ویدئویی کمی پیچیده تر است اما اگر ماجراجویانه فکر می ‌کنید می ‌توانید ابزارهایی مثل «PowToon» یا «VideoMakerFX» را بررسی کنید.

ویدئوی هیبرید

ویدئوی هیبرید ترکیبی از ویدئو های ضبط‌ شده با دوربین و به اشتراک ‌گذاری صفحه ‌نمایش است.

به ‌طور مستقیم با دوربین صحبت کنید تا با مخاطبین خود به تعامل بپردازید و سپس صفحه‌ نمایش خود را به اشتراک بگذارید تا اطلاعات مهم را در قالب یک ارائه نشان دهید.

از ابزاری مثل زوم (Zoom)، اسکایپ (Skype) و یوتیوب لایو (YouTube Live) استفاده کنید.

  1. از طریق تعامل مستمر اعتمادسازی کنید

رسانه ‌های اجتماعی بیش از صرفاً انتشار محتوا کاربرد دارند. برای نشان دادن خودتان به‌عنوان رهبر فکری و منبعی معتمد در صنعتتان لازم است وارد مکالمه ‌ای دوطرفه شوید.

هر قدر ذهن بازتری داشته باشید و برای خدمات مشتریان از رسانه ‌های اجتماعی بیشتر استفاده کنید مخاطبانتان احساس امنیت بیشتری می‌کنند. این باعث می‌شود برای خرید از شما یک‌قدم جلوتر روند.

به‌طور متوسط هشت «تلنگر» نیاز است تا یک مشتری بالقوه از شما خرید کند.

با در نظر گرفتن این موضوع به‌ روش‌ هایی فکر کنید که می ‌توانید از رسانه ‌های اجتماعی برای کوتاه کردن مسیر استفاده کنید و به همان میزان با سرعت بیشتری یک مشتری بالقوه را به مشتری حقیقی تبدیل نمایید.

مثلاً فرض کنید که مشتری بالقوه‌ای را در نمایشگاه تجاری می ‌بینید. بعد او را در لینکداین و توییتر دنبال می ‌کنید. برای تعامل با مشتری بالقوه خود در یکی از پست ‌های لینکداین او کامنت می ‌گذارید یا اینکه یکی از پست‌ های توییترش را دوباره توییت می‌کنید.

این مشتری بالقوه از طریق لینکداین به شما پیام می‌ دهد. از او می‌ خواهید آدرس ایمیل خود را به شما بدهد و برای تماس 30 دقیقه‌ای جهت آشنایی بیشتر وقتی را مشخص می‌کنید.

این تماس به‌خوبی پیش می ‌رود و درنتیجه ملاقاتی شخصی ترتیب می ‌دهید. سپس پیرو این ملاقات یک ایمیل ارسال می ‌کنید و موافقت خود را برای شروع کار با این مشتری بالقوه اعلام می‌دارید.

  1. پیشرفت را بسنجید و مسیر را بر اساس آن تطبیق دهید

سنجش موفقیت شما آخرین مرحله در طرح رسانه‌ های اجتماعی شماست. باید بدانید تلاش‌ هایتان نتیجه ‌ای برای تجارتتان در بر دارد یا نه. این فرآیند را به سه حوزه تقسیم می ‌کنیم: نرخ تبدیل، دسترسی و تعامل.

نرخ تبدیل

نرخ تبدیل به شما کمک می ‌کند بدانید از طریق رسانه ‌های اجتماعی فروشی صورت می‌گیرد یا نه. اگر فروش صورت نگیرد باید روش خود را تغییر دهید.

برای اینکه بتوانید نرخ تبدیل را به‌طور مؤثر و راحت تحلیل کنید می‌ توانید یک داشبورد رسانه‌ های اجتماعی که با گوگل آنالیتیکتان ادغام می‌شود دانلود کنید.

با این کار تمام داده‌های رسانه‌ های اجتماعی را که برای سنجش نرخ تبدیل نیاز دارید به دست خواهید آورد.

دستیابی

دستیابی به تعداد افرادی اطلاق می‌ شود که شما با محتوایتان روی آن‌ها اثر گذاشته‌ اید. این معیار به شما کمک می ‌کند مشخص کنید محتوای رسانه‌ های اجتماعی شما چقدر موجب رضایت مخاطب هدف می‌شود.

در ادامه چند روش ارزیابی میزان دستیابی را ارائه می‌کنیم:

  • ارتباطات در لینکداین
  • دنبال کنندگان در توییتر
  • دنبال کنندگان در اینستاگرام
  • تعداد پسندیده شدن ‌ها در صفحه‌ی فیس ‌بوک
  • تعداد نمایش محتواها و تعداد مشترکان کانال یوتیوب
  • بازدیدکنندگان وب‌سایت

تعامل

درنهایت معیار تعامل را بررسی کنید تا ببینید چند نفر به‌صورت آنلاین با شما در تعامل‌ اند. چند معیار برای سنجش در ادامه معرفی‌شده است:

  • تعداد کلیک‌ها در پست ‌های رسانه ‌های اجتماعی
  • تعداد توییت ‌های دوباره و منشن ‌ها
  • تعداد به اشتراک‌ گذاری محتواها در فیس‌ب وک، اینستاگرام و لینکدین (شامل نظرات و تعداد پسندیده شدن‌های لینکداین پالس (LinkedIn Pulse) هم می‌شود)
  • نظرات موجود در فیس ‌بوک، اینستاگرام و لینکداین

جمع‌بندی

بر اساس آمار استاتیستا (Statista)، تعداد کاربران جهانی رسانه ‌های اجتماعی به 1.96 میلیارد رسیده و انتظار می‌ رود به 2.5 میلیارد نیز برسد. سؤال اینجاست که می‌ خواهید برای متمایز شدن چه ‌کاری انجام دهید؟

در کنار هم قرار دادن پلن رسانه‌ های اجتماعی می‌ تواند به شما در افزایش تعاملات و اعتماد مخاطبین هدفتان کمک کند و موجب بقای کسب‌ و کارتان شود.

شبکه های اجتماعی شما در چه مرحله ای هستند؟ تولید محتوای استراتژیک انجام داده اید؟

اینستاگرام خود را چگونه ارزیابی می کنید؟ تبلیغات انجام داده اید؟

آیا صفحه شما قابلیت این را دارد که کسب درآمد داشته باشید؟

مقالات آران را دنبال کنید. پاسخ سوالات خود را یافته و در صورت نیاز به مشاوره رایگان با کارشناسان و متخصصین ما از طریق تماس و یا وارد کردن ایمیل/شماره تماس خود در این صفحه در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *