آیا می‌دانید سئو چیست؟ چرا اهمیت دارد؟ در این مقاله از سیر تا پیاز اصول سئو و مفاهیم پایه‌ای آن را برای شما خوانندگان وبلاگ آران باز می‌کنیم.  مطالعه این مقاله به شما کمک می‌کند تا نسبت به اصول بنیادین و مفاهیم سئو درک کاملی پیدا ‌کنید.

سئو چیست؟

سئو یعنی بهینه‌سازی موتور جستجو. سئو مجموعه اقداماتی است در راستای افزایش کیفیت و کمیت ترافیک وبسایت‌تان در کنار نمایش برندتان از طریق نتایج موتور جستجوی غیرپولی (یا ارگانیک).

علی‌رغم معنای ظاهری سئو، باید گفت که این مفهوم بیشتر به افراد و کاربران ارتباط دارد تا موتورهای جستجو.

سئو یعنی درک و فهم اینکه افراد در فضای آنلاین در جستجوی چه می‌گردند، به دنبال چه پاسخ‌هایی هستند، از چه واژه‌هایی استفاده می‌کنند و نوع محتوای مصرفی که خواهان مصرفش هستند، چیست.

دانستن پاسخ به این سوالات به شما اجازه می‌دهد تا به افرادی که در جستجوی آنلاین برای راهکارهای پیشنهادی‌تان هستند، متصل شوید.

اگر از قصد و نیات مخاطبان‌تان آگاهی داشته باشید، یک روی سکه سئو را شناخته‌اید، اما روی دیگر آن ارائه خواسته مخاطبان به شیوه‌ای است که کراولرهای موتورهای جستجو بتوانند آن را پیدا کرده و درک کنند. در این راهنمای جامع، با هر دو روی این سکه آشنا خواهید شد.

اصول موتورهای جستجو

موتورهای جستجو، دستگاه‌های ارائه پاسخ هستند. آن‌ها میلیاردها تکه محتوا را جستجو می‌کنند و هزاران عامل را ارزیابی کرده تا تعیین کنند کدام محتوا برای عبارتی که جستجو کرده‌اید، بهترین است.

موتورهای جستجو همه این را با کشف و دسته‌بندی محتوای دردسترس در اینترنت (صفحات وب، پی‌دی‌اف‌ها، تصاویر، ویدئوها و…) از طریق یک فرایند شناخته‌شده به عنوان «کراولینگ و ایندکسینگ» و سپس مرتب‌سازی آن در راستای انطباق با عبارت جستجوشده در روندی که به آن «رتبه‌بندی» می‌گوییم، انجام می‌دهد.

نتایج «ارگانیک» چیست؟

همانطور که قبلاً هم گفتیم، نتایج موتور جستجوی ارگانیک، آن دسته مواردی هستند که از طریق پیاده‌سازی بر مبنای اصول سئو اثربخش به دست می‌آیند، نه آن‌هایی که برایشان پول پرداخت می‌شود (راهکارهای غیرتبلیغاتی). شناسایی این موارد آسان است –تبلیغات مشخصاً برچسب‌هایی دارند و نتایج باقی‌مانده در قالب «10 لینک آبی» در زیرشان ظاهر می‌شوند. اما با وجود تغییرات در شیوه جستجو، امروزه چطور نتایج ارگانیک را می‌توان شناسایی کرد؟

امروزه، در صفحات نتایج موتور جستجو اغلب به آن‌ها سرپ (SERP) می‌گویند تبلیغات و قالب‌های نتایج ارگانیک پویا بیش («مشخصه‌های سرپ») از پیش دیده می‌شوند.

برخی مثال‌ها از مشخصه‌های سرپ، اسنیپت‌های سفارشی (جعبه‌های پاسخ)، جعبه‌های مردم اغلب می‌پرسند، کاروسل‌های تصویری و…هستند. مشخصه‌های جدید سرپ هرروز در حال افزایش بوده و براساس جستجوهای افراد، بروز می‌شوند.

برای مثال، اگر شما «آب‌وهوای تهران» را سرچ کنید، یک پیش‌بینی آب‌وهوا برای شهر تهران مستقیماً در سرپ بجای یک لینک به سایت پیش‌بینی آب‌وهوا ظاهر می‌شود. و اگر برای «پیتزا تهران» سرچ کنید، یک نتیجه «بسته‌ای محلی» از جاهایی که در تهران پیتزا به فروش می‌رسد، برای‌تان به نمایش درمی‌آید. خیلی راحته، مگه نه؟

به خاطر داشته باشید که صفحات موتور جستجو از تبلیغات پول درمی‌آورند. هدف‌شان حل بهتر جستارهای جستجوگر (در سرپ‌ها) است تا جستجوگران همواره بازگردند و در سرپ همیشه حضور فعال داشته باشند.

برخی مشخصه‌های سرپ در گوگل ارگانیک هستند و می‌توانند تحت تاثیر اصول سئو قرار گیرند. این‌ها اسنیپت‌های سفارشی (یک نتیجه ارگانیک ترفیع‌شده که پاسخ را در یک جعبه نشان می‌دهند) و سوالات مرتبط (جعبه‌های «مردم اغلب می‌پرسند») هستند.

بیانش ارزشمند است که مشخصه‌های جستجوی دیگری هم وجود دارد که در دسته تبلیغات پولی قرار نمی‌گیرند، و معمولاً تحت تاثیر اصول سئو نیستند این مشخصه‌ها اغلب داده‌های‌شان را از منابع داده‌های مالکانه‌ای مانند ویکی‌پدیا، وب‌ام‌دی و آی‌ام‌دی‌بی به دست می‌آورند.

چرا سئو اهمیت دارد؟

درحالی‌که تبلیغات پولی، رسانه‌های اجتماعی و دیگر بسترهای آنلاین می‌توانند برای وبسایت‌های‌تان ترافیک ایجاد کنند، اکثریت ترافیک آنلاین توسط موتورهای جستجو ایجاد می‌شود. نتایج جستجوی ارگانیک بیشتر حوزه‌های دیجیتال را پوشش می‌دهد، برای جستجوگران بیشتر قابل اعتماد هستند، و کلیک بیشتری نسبت به تبلیغات پولی دریافت می‌کنند.

برای مثال، از بین جستجوهای انجام‌شده در ایالات متحده، تنها 2.8 درصد از افراد روی تبلیغات پولی کلیک کرده‌اند.

سئو یکی از کانال‌های بازاریابی آنلاین است که اگر به‌درستی راه‌اندازی شود، می‌تواند در گذر زمان برای‌تان سودآوری داشته باشد. اگر یک تکه محتوای منسجم داشته باشید که لیاقتش را داشته باشد که با کلمات کلیدی درست رتبه بگیرد، ترافیک‌تان در گذر زمان افزایش خواهد یافت، درحالی‌که تبلیغات به تزریق سرمایه مداوم برای ارسال ترافیک به سایت‌تان نیاز دارد.

موتورهای جستجو روزبه‌روز در حال هوشمندتر شدن هستند، اما کماکان به کمک ما نیاز دارند.

سئو کردن وبسایت‌تان به دریافت اطلاعات بهتر برای موتورهای جستجو کمک می‌کنند، طوری‌که محتوای‌تان می‌تواند به شکل مناسب ایندکس شده و در نتایج جستجو به نمایش گذاشته شود.

آیا نیاز به استخدام یک متخصص، مشاور یا آژانس برای کار سئو وجود دارد؟

بسته به ظرفیت‌تان، تمایل‌تان به یادگیری و پیچیدگی وبسایت‌(های)تان، با خودتان تا حدی کار سئو را انجام دهید. یا، ترجیح دهید که از کمک یک متخصص بهره‌مند شوید. در هر صورت، کار درستی می‌کنید.

اگر به دنبال کمک یک متخصص هستید، لازم است بدانید که آژانس‌ها و مشاوران تبلیغاتی بسیاری در زمینه «خدمات سئو» فعالیت می‌کنند، اما سطح کیفیت کاری‌شان با هم تفاوت دارد. شناخت چگونگی انتخاب یک شرکت سئوی مناسب در پول و زمان‌تان صرفه‌جویی خواهد کرد، چون تکنیک‌های سئو می‌توانند بیش از اینکه به شما کمک کنند، برای‌تان خسارت‌آفرین باشند.

سئو کلاه سفید دربرابر سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سفید به تکنیک‌های سئو ، بهترین اقدامات و راهبردهایی اشاره دارد که مبتنی بر قوانین موتور جستجو هستند و تمرکز اولیه‌شان بر ارائه ارزش بیشتر برای شماست.

«سئو کلاه سیاه» به تکنیک‌ها و راهبردهایی اشاره دارد که در تلاش هستند تا موتور جستجوها را اسپم کنند یا آن‌ها را دور بزنند. شاید سئو کلاه سیاه موفقیت‌آمیز باشد، اما وبسایت‌ها را در معرض پنالتی‌ واقع شدن یا ایندکس‌زدایی شدن (حذف شدن از نتایج جستجو) قرار می‌دهد و پیامدهای اخلاقی به همراه دارد.

وبسایت‌های جریمه‌شده، کسب‌وکارهایی ورشکسته خواهند بود. این علتی دیگر است که باید در زمان انتخاب یک متخصص یا آژانس سئو به دقت عمل کنیم.

اهداف مشابه موتورهای جستجو و صنعت سئو

موتورهای جستجو می‌خواهند به شما کمک کنند تا موفق شوید. در واقع، گوگل یک راهنمای شروع به کار سئو دارد، که بیشتر به یک راهنمای مبتدی‌ها شباهت دارد! آن‌ها از اقدامات انجام‌شده توسط انجمن‌های سئو حمایت می‌کنند. همایش‌های بازاریابی دیجیتال مانند آن‌باونس، ام‌ان‌سرچ، سرچ‌لاو، و مازکان متعلق به ماز معمولاً مهندسان و نمایندگان موتورهای جستجوهای برتر را در کنار هم جمع می‌کنند.

گوگل به وب‌مسترها و سئو کارها از طریق تالارگفتگوی کمک مرکزی وب‌مستری‌شان و میزبانی ملاقات‌های زنده در دفاترشان کمک می‌کند (متاسفانه بینگ در سال 2014 تالارهای گفتگوی وب‌مستری خود را تعطیل کرد).

درحالی‌که راهنماهای وب‌مستر هر موتور جستجو با دیگری تفاوت دارد، اصول اولیه‌شان به هم شباهت دارد: سعی نکنید موتورهای جستجو را گول بزنید. در عوض، به بازدیدکنندگان‌تان تجربه‌ای آنلاین و بی‌نظیر را اهدا نمایید. برای انجام این کار، راهنماهای موتورهای جستجو را دنبال کرده و به دنبال درک قصد و نیت کاربران باشید.

راهنماهای وب‌مستری گوگل

اصول سئو اولیه

  • در ابتدای امر، صفحات را برای کاربران بسازید، نه موتورهای جستجو.
  • کاربران‌تان را فریب ندهید.
  • از حقه‌های هدفمند جهت بهبود رتبه‌بندی‌های موتور جستجو پرهیز کنید.
  • یک قانون اساسی این است که باید از توضیح کارهایی که برای وبسایت‌تان کرده‌اید به یک کارمند گوگل، واهمه نداشته باشید. آزمون مفید دیگر پرسیدن این سوال است که «آیا این کار به کاربران من کمک می‌کند؟ اگر موتورهای جستجو نبودند آیا این کار را برای کاربرانم انجام می‌دادم؟»
  • در این باره فکر کنید که چه چیزی موجب می‌شود، وبسایت‌تان منحصربه‌فرد، ارزشمند یا مشارکتی جلوه کند.

نبایدها

  • اقدام به درج محتوای خودکار نکنید.
  • در اسکیماهای لینکی شرکت نکنید.
  • صفحاتی با محتوای کم یا غیرابتکاری (کپی‌شده از جای دیگر) خلق نکنید.
  • غیب کردن –نمایش محتوای متفاوت به کراولرها نسبت به آن چیزی که بازدیدکنندگان آن را می‌بینند. لینک‌ها و متن‌های پنهان نداشته باشید. صفحات درگاهی –صفحاتی که خلق شده‌اند تا برای جستجوهای ویژه برای ترافیک قیف به وبسایت‌تان، خوب رتبه بگیرند.

راهنماهای وب‌مستری بینگ

اصول سئو اولیه

  • محتوای شفاف، حسابی، مشارکتی و آسان‌یافت در وبسایت‌تان داشته باشید.
  • عناوین صفحه‌تان را شفاف و مرتبط بیان کنید.
  • لینک‌ها نمایانگر محبوبیت شما خواهند بود و بینگ به لینک‌هایی که به طور ارگانیک رشد کرده باشند، پاداش می‌دهد.
  • تاثیرگذاری اجتماعی و به‌اشتراک‌گذاری‌های اجتماعی سیگنال‌های مثبتی هستند که می‌توانند تاثیری مثبت بر چگونگی رتبه‌بندی ارگانیک‌تان در بلندمدت داشته باشند.
  • سرعت صفحه در کنار تجربه کاربری مفید و مثبت اهمیت دارد.
  • از صفات آلت جهت توصیف تصاویر استفاده کنید تا بینگ بتواند محتوای‌تان را بهتر تشخیص دهد.

نبایدها

  • محتوای ضعیف، صفحاتی که بیشتر تبلیغاتی یا لینک‌های همکاری در فروش در آن‌ها وجود دارد، بازدیدکنندگان را به سایت‌های دیگر ارجاع می‌دهند، خوب رتبه نمی‌گیرند.
  • تاکتیک‌های لینک‌گذاری نامناسب که هدف‌شان افزایش تعداد و ماهیت لینک‌های داخلی است، مانند خرید لینک‌ها، مشارکت در اسکیماهای لینکی می‌تواند موجب ایندکس‌زدایی شما شود.
  • مطمئن شوید که از سازه‌های URL مبتنی بر کلمه کلیدی، منسجم و شفاف استفاده کرده‌اید. پارامترهای پویا می‌توانند به URLهای شما آسیب بزنند و منجر به ایجاد معضلات محتوایی شوند.
  • مطمئن شوید که URLهای‌تان توصیفی، کوتاه، و پر از کلمه کلیدی باشند و تا حد امکان از قراردادن کاراکترهای غیرحرفی پرهیز کنید.
  • دفن کردن لینک‌ها در جاوااسکریپت/فلش/سیلورلایت؛ محتوای‌تان را از این مسائل دور کنید.
  • محتوای کپی نداشته باشید.
  • تکرر کلمات کلیدی نداشته باشید.
  • غیب کردن -نمایش محتوای متفاوت به کراولرها نسبت به آن چیزی که بازدیدکنندگان آن را می‌بینند.

راهنماهای ارائه کسبوکار محلیتان به گوگل

اگر کسبوکاری که برایش کار سئو انجام میدهد، فعالیتی محلی دارد، و این کار را از طریق یک موقعیت ثابت مکانی انجام میدهد یا برای ارائه خدمات به محل موردنظر مشتریان میرود، را میتوان در فهرستگذاری گوگل مای بیزینس قرار داد. برای کسبوکارهای محلی اینچنینی، گوگل راهنماهایی دارد که به شما میگوید باید چه کاری انجام دهید و چه کاری نباید در خلق و مدیریت این فهرستگذاری انجام دهید.

اصول سئو اولیه

  • مطمئن باشید که واجد شرایط ایندکسگذاری در گوگل مای بیزینس باشید؛ شما باید یک آدرس فیزیکی داشته باشید، حتیاگر آدرس خانهتان باشد و شما مجبور باشید به مشتریانتان رودررو خدمتتان را در محل ارائه دهید (مانند یک مغازه خردهفروشی) یا در محل زندگی خودشان (مانند یک لولهکش).
  • صادقانه و خالصانه تمام دادههای کسبوکار محلیتان را مانند نام، آدرس، شماره تلفن، آدرس وبسایت، دستهبندیهای کسبوکار، ساعات کاری و دیگر مشخصهها را وارد کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *