سئو کلاه سیاه

سئوی کلاه‌ سیاه مهارتی است که در جهت عکس راهنمای موتورهای جستجو پیش می ‌رود و از آن برای گرفتن رتبه‌ ی بالاتر در نتایج جستجو استفاده می‌ شود. این فنون غیراخلاقی نیاز جستجو کننده را مرتفع نمی ‌سازد و اغلب منجر به جریمه شدن از طرف موتورهای جستجو می‌ گردند.

فنون کلاه‌ سیاه شامل تکرار کلمات کلیدی (keyword stuffing)، پنهان‌ سازی بخشی از محتوا برای موتورهای جستجو (cloaking) و استفاده از شبکه ‌های لینک خصوصی (private link networks) است.

ظاهر شدن در چنین نتیجه‌ هایی برای رشد کسب ‌وکار حیاتی است اما یک‌ راه درست و یک‌ راه نادرست برای انجام بهینه ‌سازی موتورهای جستجو وجود دارد. هنر تاریک سئوی کلاه‌ سیاه، همان راه اشتباه است.

سئوی کلاه ‌سیاه بیشتر به دنبال بازی دادن الگوریتم موتورهای جستجو است تا اینکه بخواهد راه‌ حلی برای رفع نیاز کاربر پیدا کند.

سئوی کلاه‌ سیاه به ‌جای به دست آوردن جایگاه بالا در رتبه‌ بندی صفحات نتایج موتورهای جستجو از فنون مشکوکی استفاده می ‌کند تا شما را به آن برساند.

استفاده پیوسته از فنون سئوی کلاه‌سیاه احتمالاً بیشتر به حضور شما در موتورهای جستجو آسیب می ‌زند تا اینکه رتبه‌ شما را بهبود ببخشد.

سئوی کلاه‌ سیاه چیست؟ – سئو کلاه سیاه

اگر در حوزه‌ جستجو تازه‌ کار هستید باید بدانید که هدف موتورهای جستجویی مثل گوگل این است که وقتی کسی جستجویی را انجام می ‌دهد بهترین نتایج را در اختیار او قرار دهند.

این موتورها می ‌خواهند تجربه جستجویی عالی را به افراد ارائه داده و اطمینان دهند نتایجی که در اختیار کاربر می‌ گذارند، اسپم نباشد. آن‌ ها این کار را به ‌طور خودکار و از طریق الگوریتم ‌ها یا فعالیت ‌های دستی انجام می‌ دهند که هدفش تشخیص و تنبیه کسانی است که در سئوی کلاه سیاه نقش دارند.

الگوریتم‌های موتورهای جستجو به‌تدریج پیشرفته‌ تر شده‌ اند و به همین دلیل باید از سئوی کلاه‌ سیاه به هر قیمتی پرهیز کنید. سئوی کلاه ‌سفید روش بسیار بهتری برای بهینه ‌سازی موتورهای جستجو است؛

این روش رویکردی است اخلاقی ‌تر که به شرایط و دستورالعمل ‌هایی که توسط موتورهای جستجو تنظیم ‌شده وفادار است. سئوی کلاه‌ سفید شامل خلق محتوای باکیفیت و تجربه‌ ی کاربری کلی بهتری برای افرادی است که از سایت شما بازدید می ‌کنند.

مقایسه سئوی کلاه ‌سیاه و کلاه‌ سفید

سئوی کلاه‌ سیاه برخلاف مفاد راهنمایی که توسط موتورهای جستجو تنظیم‌ شده عمل می ‌کند و آن ‌ها را دست ‌کاری می ‌کند تا رتبه ‌ی بهتری بگیرد. این شیوه می ‌تواند درنهایت منجر به حذف شدن از نتایج جستجو یا تنزل در جایگاه گردد.

سئوی کلاه‌ سفید روشی اخلاقی ‌تر برای سئو است که با تولید محتوای باکیفیت و تجربه‌ ی کاربری خوب انجام می ‌شود. این مقاله در مورد فنونی توضیح می ‌دهد که در سئوی کلاه‌ سیاه استفاده می ‌شود تا وقتی در حال تدوین راهبرد جستجوی ارگانیک هستید از آن‌ ها دوری‌ کنید.

فنون کلاه‌ سیاه در سئو – سئو کلاه سیاه

تکرار کلمات کلیدی (Keyword Stuffing)

تکرار کلمات کلیدی به پُر کردن محتوای خود با کلمات کلیدی غیر مرتبط اطلاق می ‌شود؛ از این روش به ‌منظور تغییر رتبه ‌ای استفاده می ‌شود که این محتوا قرار است در صفحات نتایج جستجو بگیرد.

وقتی ‌که اضافه کردن کلمات کلیدی متنوع هیچ ارزشی به محتوا اضافه نمی ‌کنند، تجربه ‌ی کاربری بدی ایجاد حاصل می ‌شود. همچنین ممکن است موجب شود صفحه شما برای جستجوهای غیر مرتبط رتبه بگیرد.

گوگل، تکرار کلمات کلیدی را این‌گونه تعریف می ‌کند:

فهرست شماره تماس ‌هایی که ارزش ‌افزوده قابل‌ توجهی ندارند.

بلوک ‌های متنی از فهرست شهرها و ایالت ‌های مختلفی که یک صفحه وب در تلاش است برایشان رتبه بگیرد. 

تکرار کلمات یا عبارات مشابه به شکلی کاملاً غیر طبیعی. 

به بیان مثالی از تکرار کلمات کلیدی در وب‌ سایتی اشاره می ‌کنیم که در حال فروش یک نرم‌ افزار بازاریابی برونگرا است:

«ما در کار فروش نرم‌ افزار بازاریابی برونگرا هستیم. نرم ‌افزار بازاریابی برونگرا را می ‌فروشیم. اگر به فکر خرید نرم ‌افزار بازاریابی برونگرا هستید، با یکی از مشاوران ما در بخش فروش نرم‌ افزار بازاریابی برونگرا تماس بگیرید.»

فکر می ‌کنم موافقید که این متن مثل یک قطعه موسیقی خش ‌دار به نظر می ‌رسد. تشخیص این متن راحت است و گوگل هم می ‌تواند بفهمد که این محتوا به نظر غیرطبیعی است.

در این مورد یک لطیفه می ‌توان گفت: «یه نویسنده سئوکار وارد یه ساندویچی، غذای فوری، نوشابه، دوغ، بندری، ساندویچ زن، قارچ، پنیر و … میشه.» این لطیفه در مورد تکرار کلمات کلیدی و نمونه‌ ی جامع دیگری از به‌کارگیری این روش است. همه ‌ی کلمات مشابه یکدیگرند اما از آنجایی ‌که حتی یک جمله معنادار تشکیل نمی ‌دهند هیچ ارزشی ندارند.

می ‌توانید برای اطلاع از اینکه مردم چه چیزهایی را جستجو می ‌کنند از مهارت جستجوی کلمات کلیدی استفاده کنید اما استفاده بیش ‌ازحد از این کلمات کلیدی در محتوای شما اصلاً ایده ‌ی خوبی نیست.

به‌ جای پر کردن محتوایتان با کلمات کلیدی غیر مرتبط، روی تولید محتوایی مفید متمرکز شوید که بیشتر روی موضوعات متمرکز است تا کلمات کلیدی.

پنهان‌ سازی بخشی از محتوا برای موتورهای جستجو (Cloaking)

در این روش یک بخش از محتوا برای کاربران به نمایش گذاشته می ‌شود و بخش متفاوتی از محتوا به موتورهای جستجو نشان داده می‌ شود.

وب ‌سایت‌ هایی که از روش ‌های سئوی کلاه ‌سیاه استفاده می‌ کنند این کار را به این منظور انجام می ‌دهند که محتوا برای عبارات مختلف و غیر مرتبط با محتوایشان رتبه بگیرد.

وب ‌سایت ‌های اسپم اغلب این کار را انجام می ‌دهند تا بات ‌های موتورهای جستجو نتوانند محتوای اسپمی را که به کاربران نمایش می ‌دهند پیدا کنند.

تغییر یک محتوا برای نمایش به گروه ‌های مختلفی از کاربران قابل ‌قبول است. مثلاً ممکن است اندازه وب ‌سایتتان را تغییر دهید تا وقتی شخصی از طریق دستگاه موبایل به آن دسترسی پیدا می ‌کند دچار مشکل نشود.

همچنین ناشری مثل فوربز (Forbes) یا اینک (Inc) ممکن است تبلیغاتی را که روی یک صفحه ظاهر می ‌شود تغییر دهد تا برای تولید محتوا پول بگیرد. این نمونه ‌ها تا زمانی که فقط آن محتوایی را که برای خزندگان موتورهای جستجو قابل ‌مشاهده است تغییر ندهید کاملاً قابل ‌قبول ‌اند.

درحالی‌ که هیچ قانون محکم و صریحی برای تعیین آنچه قابل‌ قبول است و آنچه مردود است وجود ندارد اما به نظر من بهترین کاری که می ‌توانید انجام دهید این است که از خودتان بپرسید: آیا کاری که می ‌کنم نیاز کاربر را برطرف می ‌کند؟ اگر جواب مثبت باشد پس قابل ‌قبول است. لازم است با بات ‌های موتورهای جستجو مثل دیگر کاربران رفتار کنید.

اگر کنجکاوید بدانید گوگل چگونه وب ‌سایت شما را می ‌بیند می ‌توانید از ابزار «Fetch as Google» استفاده کنید و آن را با آنچه کاربران می ‌بینند مقایسه کنید.

سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه

تغییر مسیر (ریدایرکت) مخفیانه (Sneaky Redirects)

ریدایرکت یعنی به‌ جای اینکه کاربر را به آدرسی ببریم که در ابتدا روی آن کلیک کرده به ‌جای دیگری هدایت کنیم. سئوی کلاه‌ سیاه از ریدایرکت به دلایلی استفاده می‌ کند که جزء اهداف حقیقی این کار نیستند.

در این روش، مثل روش پنهان‌ سازی بخشی از محتوا برای موتورهای جستجو، خزنده ‌ی موتور جستجو به یک صفحه فرستاده می ‌شود و دیگر کاربران به یک صفحه دیگر هدایت می ‌شوند.

مثال دیگری از به‌ کارگیری این روش این است که صفحه‌ ای بسیار قدرتمند با بکلینک ‌های زیاد به صفحه ‌ای غیر مرتبط ریدایرکت می ‌شود تا جایگاه آن صفحه‌ ی غیر مرتبط در صفحه نتایج بالا رود.

ریدایرکت 301، بخش عمده‌ ای از قدرت را از یک صفحه به صفحه دیگر منتقل می ‌کند. این یعنی کسی که از سئوی کلاه ‌سیاه استفاده می ‌کند می ‌تواند از ریدایرکت ‌ها صرفاً به‌ منظور دست‌ کاری نتایج جستجوها استفاده کند.

از ریدایرکت ‌ها فقط باید برای اهدافی استفاده کرد که برای رسیدن به آن‌ ها طراحی ‌شده ‌اند؛ یعنی وقتی‌که دامنه‌ ی وب ‌سایت را تغییر می‌ دهید یا دو محتوا را ادغام می‌ کنید.

این نیز قابل‌قبول است اگر در برخی موارد از جاوا اسکریپت برای ریدایرکت کاربران استفاده کنید. مثلاً این را در نظر بگیرید که وقتی وارد لینکداین می ‌شوید شما را به پروفایل کامل اشخاص هدایت (ریدایرکت) می ‌کند و وقتی از سیستم خارج می ‌شوید نسخه‌ی عمومی آن‌ ها را به شما نشان می ‌دهد.

لازم است از روش تغییر مسیر (ریدایرکت) مخفیانه استفاده نکنید. استفاده از این روش مفاد راهنمای موتورهای جستجویی مثل گوگل و یاندکس را نادیده می ‌گیرد.

تولید محتوای بی ‌کیفیت

تولید محتوای بی‌ کیفیت که هیچ ارزشی برای جستجوگر ندارد نیز جزء روش ‌های رایج در سئوی کلاه‌ سیاه است. در این روش محتوایی از وب‌ سایتی دیگر، توسط شخص یا بات، گرفته می ‌شود.

در مقطع زمانی خاصی موتورهای جستجو مثل گوگل در تشخیص محتوایی که از وب ‌سایت ‌های دیگر کپی شده خوب عمل نمی ‌کردند اما به ‌روزرسانی گوگل پاندا در سال 2011 میلادی این مشکل را حل کرد.

پیش از آن سایت‌ های بسیاری که محتوای کپی شده داشتند به‌سرعت در جستجوها رتبه گرفتند. از آن زمان به بعد مهارت گوگل در تشخیص محتوای همسان و بی‌ کیفیت افزایش یافت.

افزودن کلمات کلیدی مخفی به محتوایتان نیز ممنوع است. برخی وب ‌سایت ‌هایی که از سئوی کلاه‌ سیاه استفاده می ‌کنند این کار را با همرنگ کردن متن با رنگ زمینه انجام می‌ دهند.

این یعنی صفحه ‌ی مذبور در نتایج جستجو برای آن کلمات کلیدیِ مخفی ظاهر می ‌شود اما محتوای قابل ‌مشاهده‌ ای در مورد آن‌ ها در آن صفحه موجود نیست.

وقتی کاربری روی نتیجه ‌ای کلیک می‌ کند و فکر می ‌کند با موضوع جستجو شده مرتبط است، هیچ محتوای مرتبطی پیدا نمی ‌کند چراکه کلمات کلیدی مخفی‌ شده‌ اند.

اگر شما به دنبال رفع نیازهای کاربر باشید هیچ دلیلی برای مخفی کردن محتوای وب‌ سایتتان ندارید.

«جذب و تغییر» روش دیگری در سئوی کلاه‌ سیاه برای گمراه کردن موتورهای جستجو است. در این روش، محتوایی در مورد موضوعی که می ‌خواهید برای آن رتبه بگیرید تولید می‌ کنید.

وقتی صفحه ‌ای در نتایج برای آن موضوع رتبه گرفت، محتوا تغییر پیدا می‌ کند. این کار برای جستجو کنندگان تجربه‌ ی کاربری منفی ایجاد می ‌کند چراکه محتوایی که روی آن کلیک می ‌کنند دیگر وجود ندارد.

این روش به کاربران و موتورهای جستجو حقه می ‌زند و روش خوبی برای پیاده ‌سازی سئو نیست.

نوشتن محتوای باکیفیت و یکتا قسمت مهمی از سئوی کلاه ‌سفید است. انجام این کار نه ‌تنها برای جلوگیری از جریمه شدن توسط موتورهای جستجو لازم است بلکه وب ‌سایت شما را از دیگران متمایز می ‌کند.

تولید محتوای باکیفیت، اعتماد مخاطبین هدف شما را جلب می ‌کند و بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل می ‌نماید.

لینک ‌های پولی

موتورهای جستجویی مثل گوگل به ‌شدت خرید و فروش لینک را ممنوع کرده ‌اند. این موتورهای جستجو در وب‌ سایت‌ هایشان بیان کرده‌ اند: «هر لینکی که از آن در جهت دست ‌کاری رتبه ‌ی صفحه یا سایت در نتایج جستجوی گوگل استفاده شود می ‌تواند سوء استفاده از لینک محسوب شده و مفاد موجود در راهنمای مدیران وب‌ سایت‌ ها را که از طرف گوگل ارائه‌ شده زیر پا بگذارد.»

این کار شامل ارسال محصولات رایگان یک وب‌ سایت به ازای گرفتن لینک است. اگر نمی ‌دانید مبادله ‌ی قابل‌قبول چه نوع مبادله ‌ای است، مت کاتس، رئیس پیشین بخش وب اسپم گروه گوگل توصیه می ‌کند نگاهی به دستورالعمل‌ های گروه تجارت فدرال آمریکا (FTC) بیندازید.

باید از پرداخت به دیگر سایت ‌ها برای لینک کردن محتوایتان بپرهیزید. گوگل از کاربران می‌ خواهد تا گزارش ‌های خود را در مورد افرادی که اقدام به خرید و فروش لینک می ‌کنند به گوگل ارائه دهند. گوگل می‌ گوید در صورت احراز تخلف، خریدار و فروشنده‌ ی لینک ‌ها را تنبیه می ‌کند.

اگر شما که در حال خواندن این مقاله هستید بدون اینکه بدانید این کار جزء فنون سئوی کلاه ‌سیاه است اقدام به خرید لینک کرده ‌اید باید در سریع‌ ترین زمان ممکن آن‌ ها را حذف کنید.

همچنین اگر نمی ‌توانید مدیران سایت را مجبور به حذف لینک‌ ها کنید می ‌توانید از ابزار «Disavow Links Tool» استفاده کنید. این ابزار به گوگل می‌ گوید تا حین محاسبه رتبه‌ ی صفحه ‌ی شما لینک‌ های پولی را در نظر نگیرد.

سوء استفاده از داده ‌های ساختاریافته/ ریچ اسنیپت

داده ‌های ساختاریافته به نام ریچ اسنیپت و اسکیما نیز معروف هستند. این داده‌ ها به شما اجازه می ‌دهند تا نحوه‌ ی نمایش محتوایتان را در صفحات نتایج موتورهای جستجو تغییر دهید؛ باعث می ‌شوند محتوایتان از محتوای رقبا متمایز شود و همچنین ارزش شما را در صفحات نتایج بالاتر می ‌برند.

می ‌توانید داده‌ های ساختاریافته را به صفحه‌ ای اضافه کنید که پادکست، دستور پخت و کتاب ‌ها را بین دیگر محصولات و خدمات نمایش می ‌دهد. احتمالاً یکی از محبوب ‌ترین کاربرد داده ‌های ساختاریافته استفاده از «Review schema markup» است.

سئوی کلاه ‌سیاه شامل ارائه ‌ی اطلاعات نادرست در داده ‌های ساختاریافته به‌منظور گول زدن موتورهای جستجو و کاربران است؛ مثلاً یک سئو کار کلاه‌ سیاه ممکن است به خودش از طریق یک سایت نظر دهی امتیاز 5 ستاره بدهد و داده‌ های ساختار یافته را اضافه کند تا در صفحات نتایج در رتبه ‌ی بالایی قرار بگیرد.

این کار بسیار خطرناک است چراکه گوگل کاربران را تشویق می ‌کند تا وب ‌سایت‌ هایی را معرفی کنند که از داده ‌های ساختاریافته سوء استفاده می ‌کنند.

البته این نباید شما را از قرار دادن اطلاعات صادقانه و درست در صفحات وب منصرف کند. در حقیقت من به‌ شدت توصیه می‌ کنم داده ‌های ساختار یافته را به روش کلاه ‌سفید اضافه کنید. ما به صفحه محصولات هاب ‌اسپات «review markup» اضافه کردیم و شاهد افزایش 10 درصدی نرخ کلیک در این صفحات بودیم.

اگر اطلاعات صادقانه‌ ای ارائه دهید که برای کاربران مفید باشد نیازی به نگرانی نیست. گوگل قوانین اضافه کردن داده ‌های ساختاریافته را به وب ‌سایتتان به‌ طور مستند ارائه کرده و همچنین ابزاری مفید برای آزمایش داده ‌های ساختاریافته در دسترس قرار داده است.

اسپم در قسمت نظرات وبلاگ

این فن کلاه‌ سیاه، همان‌ طور که از نام آن مشخص است، شامل قرار دادن لینک وب‌ سایتتان در قسمت نظرات وبلاگ ‌هاست. امروزه این روش کمتر به کار گرفته می ‌شود چراکه موتورهای جستجو مثل گوگل، الگوریتم‌ هایشان را به‌ روزرسانی کرده ‌اند تا لینک ‌های موجود در نظرات وبلاگ‌ ها را کاهش دهند.

اغلب وبلاگ‌ های قدرتمند در حال حاضر لینک‌ هایی را که در قسمت نظرات قرار می ‌گیرند به‌ طور پیش ‌فرض از نوع «nofollow» قرار می ‌دهند. این یعنی موتورهای جستجو مثل گوگل، لینک‌ ها را دنبال نمی ‌کنند و لینک ‌ها هم اعتبار منتقل نمی‌ کنند.

علی ‌رغم کاهش تعداد افرادی که از این روش استفاده می‌ کنند، هنوز هم افرادی را می ‌توان در خدمات تبلیغاتی نظرات وبلاگ فایور مشاهده کرد. نظردهی در وبلاگ با قرار دادن لینک ‌های وب ‌سایتتان، روش اسپم برای لینک ‌دهی به وب‌ سایتتان است و به‌شدت توصیه می ‌کنیم از این کار پرهیز کنید.

اگر مالک نشریه، فروم یا گروهی هستید که امکان قرار دادن نظر در آن وجود دارد، لازم است مطمئن شوید بخش نظراتتان قابل اسپم شدن توسط بات یا افراد حقیقی نیست.

موتورهای جستجو مثل گوگل، صفحات شامل اسپم را در رتبه‌ پایین ‌تری قرار می ‌دهند و یا به‌ طور کامل از نتایج جستجو حذف می ‌کنند. استفاده از ابزار ضد اسپم مثل ابزار رایگان «reCAPTCHA»، روشی برای کاهش خطر محتوای اسپمی است که توسط کاربران تولید می ‌شود.

مزرعه لینک (Link Farm)

مزرعه لینک، وب‌ سایت یا مجموعه ‌ای از وب ‌سایت ‌هاست که صرفاً برای ساخت لینک ایجادشده ‌اند. هر وب‌ سایت به سایت یا سایت‌ هایی که می‌ خواهند رتبه‌ ی بالاتری در موتورهای جستجو بگیرند لینک می ‌دهد.

موتورهای جستجو در کنار دیگر عوامل، یک سایت را با بررسی تعداد لینک ‌هایی که به این وب ‌سایت خاص هدایت می ‌شوند رتبه‌ بندی می ‌کنند. سئوی کلاه‌ سیاه از این روش با استفاده از مزرعه لینک سوء استفاده می ‌کند تا تعداد بک ‌لینک ‌هایی را که یک وب ‌سایت دارد زیاد کند.

مزرعه ‌های لینک اغلب محتوایی باکیفیت پایین و لینک ‌های زیادی دارند. این لینک ‌ها معمولاً حاوی کلمه کلیدی است که آن ‌ها می‌ خواهند سایت برای آن در انکر تکست رتبه بگیرد.

موتورهای جستجو مثل گوگل می ‌توانند به ‌راحتی مزارع لینک را تشخیص دهند پس باید از استفاده از آن‌ ها دوری کرد. در عوض باید از فنون سئوی کلاه‌ سفید مثل خلق محتوای خارق ‌العاده، نمودار، داده، مصاحبه و هر نوع محتوای دیگری استفاده کنید که به شما امکان گرفتن تدریجی بک‌ لینک را به‌ صورت طبیعی می ‌دهد.

شبکه ‌های بلاگ خصوصی (PBN)

شبکه‌ های بلاگ خصوصی تعدادی از وب ‌سایت ‌های معتبر است که از آن‌ ها صرفاً برای لینک سازی استفاده می ‌شود. از این نظر که هدف آن‌ ها افزایش تعداد لینک‌ هایی است که به وب ‌سایت داده می‌ شوند مشابه مزارع لینک هستند.

هر سایت پی‌ بی ‌ان به سایتی که می ‌خواهد رتبه ‌اش در نتایج موتورهای جستجو افزایش یابد لینک می دهد اما با یکدیگر به تبادل لینک نمی‌ پردازند.

سئو کاران کلاه ‌سیاهی که می ‌خواهند شبکه‌ ی خصوصی بسازند معمولاً دامنه ‌های منقضی شده‌ ای را می‌ خرند که قبلاً ازنظر سئو اعتبار داشته ‌اند. آن ها محتوایی را می ‌نویسند که پیش از انقضای آن دامنه در آن وجود داشته و لینک‌ هایی را به سایت ‌های خودشان اضافه می‌ کنند.

آن‌ ها امید دارند که موتورهای جستجو متوجه این موضوع نشوند که در حال مدیریت شبکه‌ ای از وب‌ سایت ها هستند و سایت اصلی ‌شان با رتبه‌ ی بسیار بالاتری در نتایج جستجوها ظاهر شود.

موتورهای جستجو در تشخیص پی‌ بی ‌ان‌ ها زیرک شده ‌اند و اگر شما برای بهبود رتبه ‌ی وب‌ سایتتان از پی‌ بی ‌ان استفاده می ‌کنید باید بدانید که احتمالاً با جریمه‌ ی شدیدی رو به ‌رو خواهید شد.

به‌ جای این ‌که تلاشتان را روی افزایش وب ‌سایت ‌های جعلی بگذارید، روی تولید محتوای باکیفیت در دامنه ‌ی خودتان متمرکز شوید. قرار دادن تمام محتواهایتان در یک مکان به این معنی است که سایتتان بسیار معتبر خواهد شد چرا که همه تنها به یک دامنه لینک می ‌دهند.

نمونه‌ هایی از به ‌کارگیری روش ‌های سئوی کلاه ‌سیاه

استفاده از روش «جذب و تغییر» توسط سایت گروپون

گروپون توسط «San Francisco Comprehensive Tours» متهم به استفاده از حیله‌ ی جذب و تغییر شد. این شرکت گردشگری یکی از تبلیغات تخفیفی خود را با همکاری گروپون اجرا کرد اما وب‌ سایت ووچر (بهابرگ)، این خدمات را مدت ‌ها پس از اتمام دوره تبلیغ می ‌کرد.

وقتی جستجو کننده ‌ها روی صفحه گروپون کلیک می ‌کردند هیچ تخفیفی نمی‌ دیدند چراکه محتوای نمایش داده‌ شده تغییر کرده بود. در این مورد شیوه ‌ی جذب و تغییر در تبلیغات پرداخت به ازای کلیک رخ داد اما اغلب از این روش در نتایج ارگانیک نیز استفاده می ‌شود.

لینک ‌های کلاه‌ سیاه جی.سی.پنی (J.C.Penny)

جی.سی.پنی برای تعداد زیادی از کلمات کلیدی از «شلوار لی تنگ» گرفته تا «وسایل تزیینی خانه» در بالاترین رتبه ‌ی نتایج جستجو قرار می ‌گرفت. عملکرد مثال ‌زدنی این خرده ‌فروش در نتایج جستجو دقیقاً سر بزنگاه و حوالی فصل تعطیلات اتفاق افتاد.

این عملکرد خارق ‌العاده در نتایج جستجو به علت استفاده از فنون لینک‌ سازی سئوی کلاه‌ سیاه بود که توسط رادار گوگل تشخیص داده نشد. دوگ پیرس (Doug Pierce) بیش از 2 هزار بک لینک کشف کرد.

این لینک ‌ها شامل انکر تکست ‌هایی با تمام کلمات کلیدی بود که جی.سی.پنی می ‌خواست برای آن ‌ها در نتایج جستجو رتبه بگیرد. بسیاری از لینک‌ ها در وب‌ سایت‌ هایی پیدا شدند که هیچ ارتباطی با جی.سی.پنی نداشتند.

این وب ‌سایت‌ ها در حوزه ‌های مختلفی از کلوپ‌ های تفریحی تا ماشین فعال بودند. در مصاحبه‌ ای با نیویورک ‌تایمز، جی.سی.پنی، در قبال لینک ‌هایی که پیدا شد، هیچ مسئولیتی قبول نکرد.

گوگل تأیید کرد کاری که جی.سی.پنی انجام داده خلاف راهنمای مدیران وب‌ سایت ‌ها بوده و اعلام کرد که این سایت قبلاً مفاد راهنمای مدیران وب ‌سایت ‌ها را سه بار دیگر نیز زیر پا گذاشته بود.

جی.سی.پنی توسط گوگل جریمه شد و تقریباً 70 رتبه برای عباراتی مثل «اثاثیه اتاق پذیرایی» در گوگل تنزل پیدا کرد.

اسپم تولید شده توسط کاربر اسپرینت

در سال 2013 کاربری به نام «Redleg ×3» در فروم مرکزی مدیران وب‌ سایت گوگل اعلام کرد که اسپرینت اعلانی از گوگل دریافت کرده که در مورد اسپم تولید شده توسط کاربر در سایتش هشدار می‌ داد.

مت کاتس از طرف گوگل اعلام کرد که اکثر این اسپم‌ ها از وب‌ سایت حذف ‌شده‌ اند. او توضیح داد شرکت باید «…اسپم را کمی زودتر تشخیص می‌ داد یا بررسی می‌کرد تا راهی پیدا کند که انتشار پیام ‌های زیاد در صفحات عمومی اعضا برای اسپمرها کمی سخت ‌تر شود.»

لینک‌ های فروشی فوربز

کسی‌که ظاهراً از طرف فوربز بود، در فروم مرکزی مدیران وب ‌سایت گوگل پستی منتشر کرد که به کمک نیاز دارد و نوشته او بیانگر اخطار نقض لینک بود. در این اخطار از فوربز خواسته ‌شده بود تا لینک ‌های غیرطبیعی را از محتوای سایتش بردارد.

مت کاتس از طرف گوگل اعلام کرد که چندین بار وجود لینک‌ های پولی را که منتقل ‌کننده‌ ی اعتبار هستند تأیید کرده است.

کاتس توصیه کرد فوربز لینک ‌های پولی را که اعتبار منتقل می ‌کنند حذف کند تا روند اعمال جریمه معکوس شود. تک کرانچ گزارش کرد که فوربز در سال 2011 و پس از اعمال جریمه شروع به حذف لینک‌ های پولی کرد.

لینک پولی گوگل کروم

حتی گوگل هم گاهی قوانین سئوی خود را زیر پا می ‌گذارد. یک ‌بار از یک فالو لینک در پست پولی در مورد گوگل کروم استفاده کرد. این کار در حوزه‌ سئوی کلاه‌ سیاه قرار می ‌گیرد چون شرکت برای لینکی که جزء محتوای پولی بود پول پرداخت کرده بود.

گروه اسپم وب گوگل، www.google.com/chrome را جریمه کرد و رتبه ‌ی صفحه‌ اش را به مدت 60 روز کاهش داد. این لکه ننگ روی پیشانی گوگل کروم باعث شد برای عبارت «جستجوگر» رتبه‌ پایین ‌تری در نتایج جستجو بگیرد.

چرا نباید از سئوی کلاه ‌سیاه استفاده کرد

اگرچه سئوی کلاه‌ سیاه غیرقانونی نیست اما مفاد راهنمای مدیران وب ‌سایت را که توسط موتورهای جستجو تدوین ‌شده زیر پا می‌ گذارد؛ به‌ عبارت ‌دیگر برخلاف قوانین است.

این یعنی اگر از سئوی کلاه‌ سیاه استفاده کنید باید منتظر اعمال مجازاتی سخت باشید. جریمه شدن از طرف موتورهای جستجو باعث می ‌شود در نتایج جستجو رتبه‌ ی پایین ‌تری بگیرد و یا بدتر اینکه به‌طور کامل از این فهرست حذف شود.

این یعنی وب‌ سایت شما ترافیک کمتر و درنهایت مشتری‌ های کمتری خواهد داشت.

موتورهای جستجو در تشخیص فنون سئوی کلاه‌سیاه بهتر شده‌اند. امروزه تقریباً نمی‌توان از سئوی کلاه‌سیاه استفاده کرد و جریمه نشد. سئوی کلاه‌سیاه نیاز جستجوکننده و موتورهای جستجو را برآورده نمی‌کند.

اگرچه ممکن است مزایای کوتاه‌ مدتی از طریق به‌ کارگیری فنون سئوی کلاه‌ سیاه نصیبتان شود اما به ‌تدریج موتورهای جستجو متوجه روش ‌های سئوی کلاه ‌سیاهتان می ‌شوند و همین به حضور شما در نتایج جستجوها صدمه می ‌زند.

خطوط نامحسوس سئوی کلاه خاکستری

سئوی کلاه خاکستری را لابه ‌لای ترانه خواننده ‌های مشهور گیر نمی‌ آورید بلکه آن را جایی بین سئوی کلاه‌ سفید و سیاه پیدا می‌کنید. اگر یک فن سئو را دیدید که طبقه ‌بندی آن در سئوی کلاه ‌سفید یا سیاه مشکل بود، احتمالاً با فن سئوی کلاه خاکستری رو به‌ رو هستید.

سئوی کلاه خاکستری چیست؟

سئوی کلاه خاکستری شامل فنون کمی مشکوک است. این فنون اگرچه جزء روش ‌های ممنوعه نیستند اما کمی غیر اخلاقی بوده و ممکن است در آینده ممنوع اعلام شوند.

سئوی کلاه خاکستری به مرز سئوی کلاه‌ سیاه نزدیک ‌تر است. از فنون کلاه خاکستری معمولاً در راهنمای مدیران وب ‌سایت به ‌عنوان روش ‌های ممنوع یاد نشده اما کمی تردید در آن‌ ها وجود دارد.

بسیاری از روش‌ های کلاه خاکستری بودند که وقتی توسط موتورهای جستجو شناسایی شدند به‌تدریج جزء روش ‌های کلاه ‌سیاه اعلام شدند.

نحوه ‌ی جلوگیری از سئوی کلاه ‌سیاه

بدون تردید استفاده از سئوی کلاه‌ سیاه کاری خطرناک است و ارزش به‌ کارگیری ندارد.

در ادامه به بیان روش ‌های اثبات ‌شده جلوگیری از سئوی کلاه‌ سیاه پرداخته ‌ایم:

با جستجو کنندگان و موتورهای جستجو به یک‌ شکل رفتار کنید. از «پنهان‌ سازی بخشی از محتوا برای موتورهای جستجو» پرهیز کنید یا به خزنده ‌های موتورهای جستجو با ریدایرکت کردن آن‌ ها به صفحه ‌ای دیگر حقه نزنید.

همیشه باید روی برآورده‌ سازی نیاز جستجو کنندگان متمرکز شوید و از موتورهای جستجو گرفته تا سایت، تجربه کاربری عالی را خلق کنید. فقط محتوای یکتای باکیفیت تولید کنید که در آن کلمات کلیدی به‌دفعات تکرار نشده ‌اند.

هرگز محتوایی را که متعلق به دیگران است کپی نکنید، آن‌ را به ‌صورتی دیگر و به نام خود منتشر نکنید. راهنمای تولید محتوای گوگل و دیگر مجموعه‌ های آموزش تولید محتوا می ‌توانند مفید باشند.

وقتی به وب ‌سایتتان داده ‌های ساختاریافته اضافه می ‌کنید از قوانین پیروی کنید. مطمئن شوید «Schema markup»هایی که اضافه می‌ کنید صحیح باشند و کاربران را گمراه نمی ‌کنند.

هرگز اقدام به خرید یا فروش لینک نکنید و به یاد داشته باشید فقط انتقال پول باعث نمی‌ شود این نوع مبادلات کلاه ‌سیاه محسوب شوند، بلکه دادن محصولات رایگان در قبال لینک نیز ممنوع است.

اگر در اینکه مبادله ‌ای غیراخلاقی است یا نه تردید دارید به دستورالعمل‌ های مورد تأیید گروه تجارت مبادلات آمریکا (FTC) رجوع کنید و پست جامع وبلاگ گوگل را که در مورد لینک ‌های پولی است مطالعه نمایید.

از ایجاد شبکه وبلاگ خصوصی به‌منظور دریافت لینک بپرهیزید.

وب‌ سایت و محتوایتان را متمایز کنید تا به‌ جای اینکه با حقه ‌بازی به هدفتان برسید، دیگران به‌ طور طبیعی به سایت شما لینک بدهند. دوز و کلک هرگز عاقبت خوشی ندارد.

اطلاعاتتان را در مورد راهنمای مدیران وب ‌سایت به‌ روز کنید تا از فنون کلاه ‌سیاهی که موتورهای جستجو استفاده از آن‌ ها را غیرمجاز اعلام کرده ‌اند استفاده نکنید.

جستجوی بعدی ‌تان «چگونه مجازات گوگل را دور بزنم؟» نباشد. اگر در اینکه چیزی کلاه‌ سیاه است یا نه شک دارید، احتمالاً کلاه ‌سیاه است. راهبرد سئوی کلاه‌ سفید برای بهینه ‌سازی موتورهای جستجو رویکردی بسیار بهتر است.

استفاده از این روش در طولانی‌مدت مفید خواهد بود و بدون نگرانی از اینکه به دلیل جریمه سنگین جایگاهتان در صفحات جستجو تنزل پیدا کند، سرتان را روی بالش می‌ گذارید.

پس اگر برای موتورهای جستجو ارزش قائلید هرگز از سئوی کلاه‌ سیاه استفاده نکنید. هر چه باشد این موتورهای جستجو هستند که بقای سئو را تضمین می‌ کنند.

بک لینک های سایت خود را شناسایی کرده اید؟ لینک های مخرب را از بین برده اید؟ جهت آنالیز فوری سئو وب سایت خود و همچنین مشاوره جهت لینک سازی اصولی ایمیل/شماره تماس خود را در این صفحه وارد نمایید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *