آیا به دنبال یادگیری قوانین نانوشته‌ی شبکه‌های اجتماعی هستید؟ در ادامه می‌خواهیم این مسیر را کمی روشن کنیم به طوری که بتوانید با اعتمادبه‌نفس برنامه‌ی دیجیتال مارکتینگ در شبکه های اجتماعی را پیش ببرید.

بعد از تحقیق و پرسش از کارشناسان این حوزه و اینفلوئنسرها، متوجه شده‌ایم که مجموعه‌ای از قوانین شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که بیشتر افراد در مورد آنها توافق دارند. در ادامه فهرستی از 25 قانون شبکه‌های اجتماعی را، که بیشتر از موارد دیگر رایج است و توسط متخصصان به آن اشاره شده، بررسی می‌کنیم.

  • برای همه شبکه‌های اجتماعی
    1. چند بار در روز پست‌هایتان را به اشتراک بگذارید اما بینشان چند ساعتی فاصله بیندازید.
    2. به همه نظرات به سرعت پاسخ دهید.
    3. هنر هشتگ‌گذاری را بلد باشید. 1 هشتگ خوب بهتر از 10 هشتگ بد است.
    4. ابتدا مخاطبتان را آگاه و سرگرم کنید، سپس محصولاتتان را بفروشید.
    5. هنگام صحبت درباره‌ی برند شرکتتان، به صورت اول شخص جمع این کار را انجام دهید.
  • برای توئیتر
    1. به کسانی که شما را دنبال می‌کنند پاسخ‌های از پیش‌آماده نفرستید.
    2. با به‌روزرسانی سال گذشته‌ی توئیتر، در توئیت‌هایتان از متن‌ها بلند استفاده کنید.
    3. هشتگ شرکت‌های دیگر را ندزدید.
    4. فالوور نخرید.
    5. توئیت‌هایتان را با کلمات کلیدی پر نکنید.
  • برای فیسبوک
    1. پست خودتان را لایک نکنید.
    2. عکس‌های طرفداران، مشتری‌ها یا کارمندان را بدون اجازه پست نکنید.
    3. افراد یا صفحاتی که به پست شما مرتبط نیستند را تگ نکنید.
    4. درخواست لایک، کامنت یا اشتراک‌گذاری نکنید.
  • برای لینکدین
    1. درخواست‌های اتصال را شخصی‌سازی کنید. به آن‌ها بگویید چرا می‌خواهید با آنها مرتبط شوید.
    2. به محض این‌که متصل شدید، پیام “خوشبختم” ارسال کنید.
    3. وقتی وارد گروهی شدید، به سرعت شروع به عرضه‌ی خودتان نکنید.
    4. لحن حرفه‌ای این شبکه را نادیده نگیرید.
  • برای پینترست
    1. پین­‌هایتان را به خوبی توصیف کنید.
    2. همیشه به منبع اصلی‌ای که از آن تصویر را برداشته‌اید، لینک دهید و با این کار اعتبار بخرید.
    3. از عکس‌هایی که هیچ ربطی به محتوایتان ندارند، استفاده نکنید.
    4. فقط موارد شخصی و مربوط به خودتان را پین نکنید.
  • برای اینستاگرام
    1. از افراد نخواهید که شما را فالو کنند یا از هشتگ هایی همچون #tagsforlikes استفاده نکنید؛ این کار غیرحرفه‌ای است.
    2. در پست گذاشتن زیاده‌روی نکنید. هیچ‌کس دلش نمی‌خواهد مدام پست یک نفر را لایک کند.
    3. از هشتگ‌ها برای برندتان به شکل مناسبی استفاده کنید. عدد طلایی هشتگ 11 است.

قوانین همه‌ی شبکه‌های اجتماعی

با توجه به تجربه‌ای که تاکنون داشته‌اید به نظر شما کدام‌یک واقعی هستند؟ کدام‌یک را می‌توان شکست؟ و کدام‌یک را به هیچ‌وجه نباید نقض کرد؟

1- چند بار در روز پست‌هایتان را به اشتراک بگذارید اما بینشان چند ساعتی فاصله بیندازید

تحقیقات نشان داده است که بدترین لحظات، اوقاتی است که تایم‌لاین دنبال‌کننده‌هایتان را با چند پست پشت‌سرهم پر کنید و بدون وقفه برایشان مطلبی بفرستید.

درواقع این یک عامل مهم آنفالو کردن کاربران است. برای مقابله با این مشکل، می‌توانید از یک ابزار برنامه‌ریزی شبکه‌ی اجتماعی استفاده کنید تا نظمی به پست‌هایتان دهد.

2- به همه نظرات به سرعت پاسخ دهید

مطالعه‌ای روی شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که 53 درصد کاربرانی که درباره برندی توئیت می‌کنند، انتظار دارند در کمتر از 60 دقیقه پاسخ خود را بگیرند.

توئیتر زنده‌ترین شبکه اجتماعی است. پاسخ‌های به‌موقع در توئیتر بسیار ضروری است و دیگران را تشویق به مشارکت می‌کند.

3- هنر هشتگ‌گذاری را یاد بگیرید. 1 تا 3 هشتگ خوب است. 10 هشتگ نه

چند هشتگ، زیاد است؟ نکست‌وب، توصیه می‌کند 1 تا 3 هشتگ در همه‌ی شبکه‌های اجتماعی کافی است. این قانون خوبی برای شروع است؛ البته ممکن است بسته به شبکه‌های مختلفی که از آن استفاده می‌کنید این تعداد تفاوت کند. آنچه ما درباره هشتگ‌ها در شبکه‌های اجتماعی مختلف یاد گرفته‌ایم به شکل زیر است،

توئیتر: 1 تا 3 هشتگ به نظر عالی است.

فیسبوک: هشتگ‌ها ممکن است مشارکت را کاهش دهند.

اینستاگرام: 11 هشتگ یا بیشتر به ازای هر پست، مخاطب را درگیر می‌کند.

پینترست: هشتگ‌گذاری توصیه نمی‌شود.

نکته: هشتگ‌ها برای افزایش مشارکت و دیده‌شدن بسیار خوب هستند. تعداد ایده­‌آل هشتگ‌ها در شبکه‌ای اجتماعی مختلف متفاوت است. راحت باشید و خودتان امتحان کنید و ببینید در چه وضعیتی بهتر جواب می‌گیرید.

4- همیشه قانون 80/20 را رعایت کنید. ابتدا مخاطبتان را آگاه و سرگرم کنید، سپس محصولاتتان را بفروشید

مخاطبان دوست ندارند همان اول از شما خرید کنند. در واقع آدم‌ها خوششان نمی‌آید کسی به آنها چیزی بفروشد مگر اینکه خودشان بخواهند یا نیاز داشته باشند.

بنابراین بهتر است 80 درصد از محتوایی تولید می‌کنید محتوای رایگان باشد. یعنی محتوایی تولید کنید که آگاهی‌بخش باشد و گاهی اوقات مخاطب را سرگرم کند.

پس از اینکه اعتماد مخاطب را جلب کردید اجازه دارید محصولاتتان را تبلیغ کنید.

5- وقتی درباره برند شرکتتان صحبت می‌کنید، از اول شخص جمع استفاده کنید (ما)

برای مثال وقتی از جانب شرکت صحبت می‌کنید، اول شخص جمع عالی است. وقتی به عنوان برند شخصی صحبت می‌کنید، اول شخص مفرد طبیعی‌تر است.

قوانین توئیتر

با توجه به تجربه‌ای که تاکنون داشته‌اید به نظر شما کدام‌یک واقعی هستند؟ کدام‌یک را می‌توان شکست؟ و کدام‌یک را به هیچ‌وجه نباید نقض کرد؟

6- به کسانی که شما را دنبال می‌کنند، پیام‌های پیشفرض نفرستید

خودکارسازی شبکه‌های اجتماعی همیشه خوب نیست. پیغام خودکار به دنبال‌کنندگان ظاهر خوشی ندارد. در روزهای اولیه توئیتر، چنین کاری بسیار مرسوم بود اما اکنون این پیغام‌های خودکار به راحتی توسط کاربران شناسایی می‌شوند و از سوی آنها بی‌احترامی تلقی می‌گردد.

7- با به‌روزرسانی اخیر توئیتر، متن بیشتری در توئیت‌هایتان بنویسید

طول ایده‌­آل توئیت، 100 تا 150 حرف است و این به افراد امکان سفارشی‌سازی پیغام توئیت در هنگام اشتراک‌گذاری را می‌دهد. اگر کسی بخواهد به صورت دستی شما را ریتوئیت کند (کپی کردن متن توئیت شما و نوشتن ریتوئیت در ابتدای آن)، ممکن خواهد بود. توئیتر در به‌روزرسانی جدیدش این اندازه را به 280 حرف رسانده است و شما می‌توانید بیشتر از قبل محتوا منشتر کنید.

8- هشتگ شرکت دیگری را ندزدید

هاب‌اسپات توصیه‌ی بسیار خوبی در این خصوص دارد:

وقتی شرکتی را می‌بینید که هشتگ‌هایش به خوبی کار می‌کند، از آن هشتگ‌ها برای عرضه‌ی محتوای نامربوط استفاده نکنید؛ چنین کاری ارزش هشتگ آنها و درنتیجه برند شما را از بین می‌برد.

9- فالوئر نخرید

درست است که ممکن است در شرایط خیلی خاص خرید فالوور به عنوان یک استراتژی مطرح شود اما دلی نمی‌شود که چون این استراتژی در شبکه‌های اجتماعی کار می‌کند پس کار خوبی است. قوانین و آداب شبکه‌های اجتماعی را باید در نظر بگیرید. سعی نکنید شبکه‌ی اجتماعی و دنبال‌کنندگانتان را فریب بدهید. شاید در موارد خیلی خاص این کار جواب بدهد ولی در بلندمدت همه چیز را خراب می‌کند.

10- توئیت خود را پر از کلمات کلیدی نکنید

اگر بخواهید توئیتتان را به طور مستقیم برای یک دوست یا همکار دیارکت کنید چگونه آن را می‌نوشتید؟آیا پر بود از هشتگ و کلمه‌ی کلیدی؟ به نظر می‌رسد باید در استفاده از کلمات کلیدی تعادل را رعایت کنید.

قوانین فیسبوک

با توجه به تجربه‌ای که تاکنون داشته‌اید به نظر شما کدام‌یک واقعی هستند؟ کدام‌یک را می‌توان شکست؟ و کدام‌یک را به هیچ‌وجه نباید نقض کرد؟ در قسمت نظرات نظر خود را برای ما بفرستید.

11- پست خودتان را لایک نکنید

لایک کردن پست خودتان جلوه‌ی خوبی ندارد. با چنین کاری انگار می‌خواهید افراد را مجبور کنید که مشارکت کنند. انجام چنین کاری باعث می‌شود به دیگر افراد این پیغام را بفرستید که از سر ناچاری و برای جلب نظرشان چنین کاری را می‌کنید.

12- عکس طرفداران، مشتریان یا کارمندانتان را بدون اجازه پست نکنید

احتمال این‌ که آنها ناراضی باشند و نارضایتی خود را زیر پست شما اعلام کنند وجود دارد. اگر یک‌درصد چنین اتفاقی بیفتد اعتبار شما زیر سؤال می‌رود.

13- افراد یا صفحاتی که ربطی به پستتان ندارند، تگ نکنید

افراد و صفحاتی که در فیسبوک تگ می‌کنید، اعلان شما را دریافت می‌کنند. برخی افراد این کار را برای جلب توجه بیشتر افرد به محتوای تولید‌شده، انجام می‌دهند.

این تاکتیک هم از آنهایی که ممکن است لحظه‌ای جواب بدهد ولی خیلی بازخورد خوبی ندارد.

14- درخواست لایک، کامنت یا اشتراک‌گذاری نکنید

قبلاً قانون شبکه‌های اجتماعی برای این مورد این بود که تنها زمانی از افراد بخواهید استاتوس شما را لایک کنند که نظرسنجی می‌کنید برای مثال، اگر عاشق سگ هستید، این پست را لایک کنید و اگر عاشق گربه هستید، به اشتراک بگذارید.

درخواست لایک، کامنت یا اشتراک‌گذاری یکی از عواملی است که نیوزفید فیسبوک هنگام نمایش محتوا، تصمیم می­گیرد انجامش دهد یا نه. متن‌های تبلیغاتی این چنینی امکان دیده شدن محتوایتان را می‌گیرند.

قوانین لینکدین

با توجه به تجربه‌ای که تاکنون داشته‌اید به نظر شما کدام‌یک واقعی هستند؟ کدام‌یک را می‌توان شکست؟ و کدام‌یک را به هیچ‌وجه نباید نقض کرد؟

15- درخواست‌های اتصال خود را شخصی‌سازی کنید؛ به آنها بگویید چرا می‌خواهید با آنها مرتبط شوید

درخواست‌های خاص بیشتر از یک درخواست پیشفرض ساده مورد توجه و استقبال قرار می‌گیرند. با این کار باعث می‌شوید افراد شما را به خاطر بسپارند، ضمن اینکه به آنها نشان می‌دهید برای آنها حترام قائلید و حاضرید برایشان وقت بگذارید.

16- وقتی متصل شدید، پیغام “خوشبختم” ارسال کنید

اگر درخواست‌های زیادی در لینکدین دریافت می‌کنید، چنین کاری ممکن است زیاد طول بکشد. با این حال می‌توانید چنین کاری را برای برخی اتصال‌ها یا برای اوقاتی که با اینفلوئنسرها متصل می‌شوید انجام دهید.

17- وقتی وارد گروهی شدید، به‌سرعت شروع به تبلیغات نکنید

گروه‌ها، امکانی عالی برای اتصال به دیگران در لینکدین هستند. مثلا یکی از مزایای گروه‌ها این است که می‌توانید پیغام مستقیم به هریک از اعضای گروه بدهید، چه به آنها متصل باشید چه نه.

یکی از بهترین قوانین گروه‌های لینکدین، احترام به پویایی گروه است. پیش از فروش محصولتان، مشارکت کنید و به اشتراک بگذارید و در بحث‌ها شرکت کنید.

18- لحن حرفه‌ای شبکه را نادیده نگیرید

البته داشتن لحن، قانونی فراتر از قانون یک شبکه‌ی اجتماعی است. محتوا و پیامتان در هر شبکه‌ی اجتماعی هماهنگ باشد و به Hن فکر کرده باشید.

با ابن حال لینکدین به طور خاص، شبکه‌ای است برای جمع زیادی از افراد دارای کسب‌وکار و حرفه‌ای‌ها؛ محتوای این شبکه بهتر است به فضای آن بخورد.

قوانین پینترست

ببینید با توجه به تجربه‌ای که تاکنون داشته‌اید به نظر شما کدام‌یک واقعی هستند؟ کدام‌یک را می‌توان شکست؟ و کدام‌یک را به هیچ‌وجه نباید نقض کرد؟

19- پین­‌هایتان را به خوبی توصیف کنید

گاهی اوقات، در پین کردن سریع عکس‌های مختلف، بسیار ساده از خیر توصیف پین خود می‌گذرید. توصیف‌کردن یکی از روش‌های کلیدی­‌ای است که کاربران جدید می‌توانند از طریق آن پین‌های شما را ببینند و برای داشتن توصیف خوب می‌توانید از کلمات کلیدی استفاده کنید.

20- همیشه به منبع اصلی لینک دهید

تصاویر زیادی به صورت آنلاین به اشتراک گذاشته می‌شوند. همیشه کاربران علاقه‌مندند اصل عکس را پیدا کنند. این است که  مسیر عکس را تا منبع اصلی طی می‌کنند، تا اصل عکس را پیدا کنند.

این کار اعتبار و ارزشی برای خالق آن ایجاد می‌کند. پین کردن منبع اصلی به جای باز نشر درجاهای مختلف، اثر بسیار مثبتی دارد.

21- از تصاویری که هیچ ارتباطی با محتوایتان ندارند استفاده نکنید

این ترفند در پینترست ممکن است کلیک را زیاد کند اما ارزشی ندارد و افراد به سرعت محتواهایتان را ترک می‌کنند.

22- تنها مسائل شخصی خودتان را پین نکنید

در عوض، می‌توانید بوردهای مختلفی بسازید که پست‌ها یا محتوای وبلاگتان را هایلایت کند. فراتر بروید و از منابع مختلف ولی مرتبط پین کنید.

قوانین اینستاگرام

با توجه به تجربه‌ای که تاکنون داشته‌اید به نظر شما کدام‌یک واقعی هستند؟ کدام‌یک را می‌توان شکست؟ و کدام‌یک را به هیچ‌وجه نباید نقض کرد؟

23- از افراد نخواهید شما را دنبال کنند یا از هشتگ‌هایی همچون #tagsforlikes استفاده نکنید

درست مثل فیسبوک، درخواست لایک در اینستاگرام نیز توصیه نمی‌شود چرا که به جای اثرگذاری بر دیده‌شدن عکس شما رفتاری حرفه‌ای برای برند شما محسوب نمی‌شود.

24- در پست گذاشتن زیاده‌روی نکنید. هیچ‌کس دلش نمی‌خواهد مدام پست یک نفر را لایک کند

مطالعه‌ای نشان می‌دهد که برندهای بزرگ به طور متوسط 1 تا 2 بار در روز پست می‌گذارند. این کار نشان‌دهنده‌ی حرفه‌ای بودن شماست. ولی ممکن است اوایل کار و نوع کسب‌وکار شما این تعداد را بیشتر کند.

25- از هشتگ ها به طور مناسب برای برندتان استفاده کنید. تعداد طلایی هشتگ در اینستاگرام 11 است.

همان‌طور که بالاتر به آن اشاره شد، می‌توانید تعداد زیادی هشتگ در پست‌های اینستاگرام استفاده کنید. یک مطالعه نشان داده است که تعامل با عکس‌هایی که بیش از 11 هشتگ داشته‌اند، بسیار بیشتر است.

داده‌های این مطالعه از مجموعه‌ای از کاربرانی می‌آید که 1000 فالوئر یا کمتر داشته‌اند؛ گروهی که جزو کسب و کارهای کوچک محسوب می‌شوند. به عبارت دیگر،می‌توانید از هشتگ‌ها برای رشد سریع در اینستاگرام استفاده کنید.

جمع‌بندی

در این مقاله برای هریک از شبکه‌های اجتماعی قوانینی را توضیح دادیم به در طول زمان و بر اساس تجریه به دست آمده‌اند.

بنابراین ممکن است پس از مدتی تغییر کنند یا باتوان نکاتی را به آنها اضافه کرد.

شما کدام‌یک از این قوانین نانوشته شبکه‌های اجتماعی را با تجربه‌ی خودتان یاد گرفته‌اید؟

قصد استفاده از کدام‌یک را دارید؟

و کدام‌یک را تا به حال نقض کرده‌اید و برایتان مشکل پیش آمده است؟

شنیدن نظرات و تجربیات شما برای ما جالب است.

در صورتی که قصد آشنایی با خدمات دیجیتال‌مارکتینگ ما دارید وارد این صفحه شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *