در این راهنمای جامع تولید محتوا، ما ابتدا به تعریف تولید محتوا خواهیم پرداخت، سپس به چگونگی پیشبرد پروسه تولید محتوا، چگونگی تخمین هزینه تولید محتوا، پوشش انواع مختلف تولید محتوا، ارائه توصیه‌ هایی حول استراتژی تولید محتوا و برنامه‌های تولید محتوا و افراد درگیر در پروسه تولید محتوا می‌پردازیم. درنهایت، برخی از بهترین نکات و تکنیک ‌ها را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

تولید محتوا: راهنمای جامع

می ‌توانید این راهنما را به صورت دقیق و با جزئیات بخوانید یا سراغ هر بخشی که می ‌خواهید بروید. توصیه ‌های موجود در این راهنما را می‌توانید برای شکل‌دهی به اساس تولید محتوای خودتان مورد استفاده قرار دهید.

در طول روز در مقابل چه تعداد محتوا قرار می‌ گیرید؟ سؤال سختی است چرا که محتوا اطراف ما را پر کرده است.

اطلاعات موجود در وب ‌سایت ‌هایی که جستجو می ‌کنیم، شبکه ‌های اجتماعی، روزنامه‌ ها و مجلات، تلویزیون و فیلم، تبلیغات، رادیو، ایمیل، اطلاعاتی که از گفتگوها دریافت می‌ کنیم، همه ‌شان محتوا هستند. فهرستی طولانی مقابلمان قرار دارد.

برخی از این محتواها نامربوط هستند و برخی ‌هایشان را بدون اینکه انتخاب کرده باشیم، در معرضشان قرار می‌ گیریم (همه آن بیلبوردهایی که می‌ بینیم). اما وقتی به دنبال اطلاعاتی می ‌گردیم به خصوص اطلاعاتی مرتبط با محصول یا خدمات، انتظار داریم محتوایی که پیدا می ‌کنیم، دقیق، مفید و مختصر باشد.

این روزها تولید و انتشار محتوا، کار ساده ‌ای است اما چالش پیش پای شما تولید محتوای پرمعنا و از خیلی جهات، مفید است.

به همین خاطر است که تولید محتوای مرتبط و مفید سازمان ‌ها برای مخاطبانشان بسیار ضروری است. در عین حال، سازمان‌ ها باید به این باور برسند که محتوا، دارایی کسب و کارشان است.

آن‌ها باید اطلاعات مورد نیاز مشتریان و کاربرانشان را تأمین کنند وگرنه، آن‌ ها جای دیگری دنبال اطلاعات مورد نیازشان خواهند گشت. مثلاً سراغ رقیب می ‌روند. تولید محتوای پرمعنا و تأثیرگذار برای بقای کسب و کارها ضروری است و آن‌هایی که این کار را انجام می ‌دهند، به خوبی پیشرفت می ‌کنند.

تولید محتوا چیست؟ 

تعریف ما از تولید محتوا:

تولید محتوا، پروسه برنامه ‌ریزی و تولید محتوایی است که برای مخاطب مفید، در دسترس و تأثیرگذار باشد و در قالب ‌های مرتبط با شبکه‌ های مشخص تولید شده باشد.

برخی ملزومات کلیدی برای تولید محتوا وجود دارد که تعریف ما، آن ‌ها را کنار هم جمع‌ آوری کرده است:

  • شما نیاز به برنامه دارید برای اینکه بدانید چه محتوایی قرار است تولید کنید.
  • بله، منظور ما دقیقاً نوشتن است اما همچنین شامل طراحی محتواهایی از جمله ویدئویی، اینفوگرافی و دیگر قالب‌ ها هم می ‌شود.
  • محتوای تولید شده باید در خدمت هدفی باشد و در عین حال در دسترس باشد.
  • محتوا باید متناسب با کانالی که قرار است در آن منتشر شود، باشد.

این ملزومات، اطمینان لازم برای تأثیرگذاری محتوا در کمک به مشتریان و کسب و کار برای رسیدن به اهدافشان را می‌ دهد.

چرا محتوا مهم است؟ 

محتوا دارایی کسب و کار شما است و این امکان را به مشتریان، مشتریان بالقوه، خوانندگان و کاربرانتان می‌ دهد تا به کارشان برسند و اطلاعات مورد نیازشان را پیدا کنند. در ادامه به دلایل اهمیت محتوا خواهیم پرداخت:

ایجاد ارزش برای مخاطبان

اگر مشغول تولید محتوایی همچون منابع آموزشی، راهنما و مقاله هستید، این برای مخاطب ارزشی ارائه می ‌کند و کمک می‌ کند تا سطحشان بالاتر برود. ارزشی که از طریق محتوا ارائه شود، به افراد کمک می‌ کند تا بتوانند در انجام امور مشخصی موفق شوند.

برندتان (و اعتمادتان) را بسازید

چیزی که افراد درباره برندتان (و محتوای آن) فکر می ‌کنند بسیار مهم است. تولید محتوای مستمر مفید و باکیفیت باعث ایجاد اعتماد در مخاطبتان می ‌شود.

جذب و مشارکت مشتریان بالقوه 

این همان ‌جایی است که محتوا به عنوان دارایی کسب و کار وارد بازی می ‌شود. می ‌توانید شهرت خود را از طریق محتوایتان به مشتریان بالقوه و کاربران نشان دهید. به آن‌ ها به جای اینکه چیزی بفروشید با محتوای مفید، آموزش دهید.

مشتریان خوشایند موجود 

تمرکز زیادی بر تولید محتوا برای جذب مشتریان جدید وجود دارد. اما در عین حال باید به مشتریان و مخاطبان موجودتان از طریق محتوا، خدمات ‌رسانی کنید. فرصت‌ ها را برای ایجاد ارزش بیشتر به عنوان استراتژی رشد، شناسایی کنید.

خودتان را به عنوان مغز متفکر نشان دهید 

حواستان هست گفتیم چقدر محتوا آن بیرون وجود دارد؟ برای افراد بسیار سخت است تا چیزی که نیاز دارند را میان آن همه محتوا پیدا کنند. خودتان را از طریق محتوایی که تولید می ‌کنید، در جایگاه مغز متفکر قرار دهید و آن وقت آن‌ ها دقیقاً می ‌دانند برای پیدا کردن اطلاعاتی که می‌ خواهند سراغ چه کسی بروند.

کسب و کارتان را توسعه دهید 

توسعه کسب و کار از طریق محتوا، پروسه طولانی مدتی است اما تولید محتوای مناسب برای برندتان، برای مخاطبتان بسیار مفید خواهد بود و هدف کسب و کاری قابل اندازه ‌گیری پشت آن وجود دارد که می ‌تواند بازگشت سرمایه ‌گذاری بر روی محتوا را بهبود ببخشد. محتوای باکیفیت می‌ تواند ترافیک، مشتری راغب و تبدیل بیشتری برایتان داشته باشد.

حواستان به انتظارات مخاطب باشد (و حتی فراتر از آن بروید)

همیشه همه صحبت ‌ها به مخاطب برمی ‌گردد. باید از طریق محتوایی که تولید می ‌کنید، انتظارات آن ‌ها را پاسخ دهید (و تا حد امکان فراتر بروید).

مخاطبان انتظار زیادی از برندها و سازمان ‌ها برای تولید محتوا دارند، ما در جهانی پر از اطلاعات زندگی می ‌کنیم، این انتظار شاید چیز شگفت ‌آوری نباشد.

وقتی متوسط افرادی که 11/4 محتوا را مصرف می ‌کنند پیش از این که تصمیم به خرید بگیرند را در نظر می‌ گیریم، ناگهان انتظارات بالاتر هم می ‌رود.

پس از ما انتظار می ‌رود که محتوای زیادی برای مخاطبمان تولید کنیم؟ بله، اما منظورمان این است که به سرعت سراغ تولید چیزی برویم و بعد کمپینی برایش ترتیب دهیم. باید حواسمان به کیفیت کار هم باشد.

در پژوهش ‌های انجام ‌شده، اندازه‌ گیری تأثیرگذاری محتوای باکیفیت، نشان می ‌دهد که 60% بازاریابان هر روز محتوایی تولید می‌ کنند تا کسب و کارها را به خود جلب کنند.

تولید محتوا کار دشواری است. به همین خاطر بسیار مهم است که مطمئن شویم محتوای تولیدی ما همان چیزی است که لازم بوده است و زمان و پول زیادی صرف تولید محتوایی نشده که تناسبی با هدف ندارد.

هزینه تولید محتوا چیست؟ 

بستگی دارد. واقعاً بستگی دارد. اما در استراتژی محتوای ما، سعی کرده‌ ایم پاسخ مناسبی به این سؤال بدهیم.

ما همه شرکت ‌کنندگان را با یک فرایند تولید محتوای معمولی مواجه می ‌کنیم. سطوح آن به شرح زیر خواهند بود:

سپس از شرکت ‌کنندگان می ‌پرسیم برای تولید 750 کلمه برای صفحه وب در هر سطح چقدر زمان نیاز است (بدون عکس، قالب ‌های اضافی. صرفاً تولید محتوایی سر راست).

طبق نظرسنجی از هزاران شرکت‌ کننده در طول 4 سال گذشته، متوسط تعداد ساعتی که برای آن در نظر گرفتند، 15 بود.

برای یک صفحه کوتاه محتوا برای وب‌ سایت.

حالا تصور کنید برای تولید محتوای متناسب با مخاطبان، کانال ‌های توزیع و نیازها چقدر زمان نیاز است.

فرمولی برای محاسبه هزینه تولید محتوا 

برای محاسبه هزینه تولید محتوا، احتمالاً کاغذی با متغیرها و فرمول‌ هایی دارید که به شما در ارزیابی هزینه محتوا کمک می ‌کند. هر نکته ‌ای به شما این امکان را می‌ دهد تا توصیه‌ های هوشمندانه‌ تری حول بازه‌ های زمانی، شکاف ‌های منابع، تعیین انتظارات و رویکرد داشته باشید.

بهتر است ابتدای امر، سراغ پاسخ به این پرسش ‌ها برویم:

  • چه زمانی لازم است محتوا منتقل شود؟
  • چه زمانی شما قادر به تولید محتوا خواهید بود؟
  • چه تعداد نویسنده را برای کار بر روی محتوا انتخاب کرده‌ اید؟
  • چند ساعت وقت انتظار دارید تا روی هر صفحه محتوای شما گذاشته شود؟

شروع پروسه تولید محتوا بدون دانستن پاسخ این سؤال ‌ها، کار خطرناکی است.

می‌ توانید پروسه محاسبه هزینه تولید محتوا را با استفاده از رویکرد مشابه مثلث مدیریت پروژه انجام دهید:

  • مقدار
  • زمان
  • هزینه / منابع

بسته به پروژه، مقدار (مقدار محتوا)، بازه زمانی (روزهای کاری در دسترس و هزینه/منبع (تعداد نویسندگان) برای تولید محتوای مناسب، تعیین کنید.

کاهش تعداد نویسندگان به این معنا است که تعداد روزهای کاری باید افزایش یابد تا همان مقدار محتوا بدون اثرگذاری بر کیفیت، تولید شود. یا اگر ددلاینی دارید و نمی‌توانید تعداد روزهای کاری را افزایش دهید، باید تعداد صفحات محتوا را کاهش دهید.

پروسه تولید محتوا با تمرین سرعت می ‌یابد و راندمان بهتر می ‌شود اما هرگز تلاش لازم برای تولید و انتقال محتوای باکیفیت را دست ‌کم نگیرید.

بودجه سالانه شما برای تولید محتوا چقدر است؟ 

طبق بررسی کانتنت ساینس، 53% سازمان‌ها بودجه سالانه محتوایشان را نمی ‌دانند. اگر محتوایی که تولید می ‌کنند کم اثر و بی‌ کیفیت باشد، احتمالاً پولشان را برای چیزی هدر داده‌اند که هیچ بازه‌ مناسبی نداشته است. اما آن ‌ها نمی ‌دانند چقدر هزینه می ‌کنند برای همین نمی ‌دانند چقدر هدر می ‌دهند.

با در نظر گرفتن مقدار، زمان و منابع این ایده را خواهید داشت که محتوای شما چقدر زمان، افراد و پول را به کار می ‌گیرد. محتوا به محتوا این مسئله متفاوت خواهد بود اما همین‌که حدود آن را برای برنامه ‌ریزی ملزومات آینده تولید محتوا بدانید، مفید خواهد بود.

توسعه استراتژی تولید محتوا

عناصر زیادی برای استراتژی محتوا وجود دارند و باید هرکدامشان را برای سازمان، تیم و مشتریانتان بسته به نیازی که دارند، اختصاص دهید. همه محتوایی که تولید می‌کنید باید بر اساس استراتژی باشند و به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کنند.

ارین کیسان در کتاب عناصر استراتژی محتوای خود می ‌گوید، محتوا باید به شکل زیر باشد:

  • مفید
  • کاربر محور
  • شفاف
  • مستمر
  • دقیق
  • اصیل

به عنوان بخشی از استراتژی ‌تان ممکن است بخواهید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • بررسی محتوا
  • تأیید ایده ‌های محتوا
  • اولویت ‌بندی محتوا با استفاده از روش ‌ها و تکنیک ‌ها کاربردی
  • ساخت معماری پیام
  • تولید خلاصه محتوای اثرگذار برای همه نوع محتوا
  • آزمایش محتوا برای فهمیدن میزان اثرگذاری آن

فهرست امور بالقوه‌ای که می‌توانید انجام دهید، طولانی است (فهرست بالا، شروع خوبی است)، اما برخی ملاحظات کلیدی به منظور اطمینان از اینکه هر محتوایی که تولید می‌شود، اثرگذار است، باید در نظر گرفته شود.

یکی از مهم ‌ترین چیزهایی که می ‌توانید برای تولیدکنندگان محتوایتان انجام دهید این است که به آن‌ ها کمک کنید استراتژی ‌تان را بفهمند، از اهداف کسب و کارتان گرفته که می ‌خواهید به آن برسید تا چیزی که کاربران از شما انتظار دارند تا اینکه چرا می ‌خواهید چنین محتوایی برایتان تولید کنند.

تولید محتوای هدفمند

همه محتوای شما باید هدفی داشته باشند. اگر این ‌طور نباشد که دلیلی برای صرف وقت و تولید آن وجود ندارد. چه برای کسب و کار چه کاربر چه هر دویشان، محتوا باید هدفمند باشد. تصمیم‌ گیری برای هدف می ‌تواند از اهداف و نیازها نشئت گرفته باشد اما اگر نمی ‌توانید به این سؤال که چرا این محتوا را تولید می ‌کنیم؟ پاسخ دهید، شاید این محتوا خیلی ضرورت تولید نداشته باشد.

مثال: هدف این کتاب الکترونیکی، آموزش ملزومات و ملاحظات مربوط به تولید محتوا است.

تولید محتوا با هدفی قابل اندازه ‌گیری

وقتی هدفتان را میدانید، می ‌توانید ببینید چه قسمتی از هدفتان را می ‌توانید به محتوا اختصاص دهید و سپس بازگشت سرمایه ‌گذاری و میزان اثرگذاری آن را اندازه ‌گیری کنید. همه اهداف باید قابل اندازه ‌گیری باشند.

مثال: محتوای مرکز سلامت را برای افزایش خدمات و کاهش حجم تماس در مرکز تماس، به‌روزرسانی کنید. یا ما نیاز به افزایش 30% در ثبت‌ نام وبینارهای Q3 داریم.

همان‌ طور که پروسه تولید خود را برنامه‌ ریزی می‌ کنید، مطمئن شوید آن را به گونه‌ ای پیش می ‌برید که برای محتوا شما را به یکی از اهدافتان می ‌رساند. می ‌توانید از یک الگو یا حتی پرسشنامه ساده برای انجام این کار استفاده کنید.

اگر اهداف را پیش از تحقیق و شروع نوشتن، تعیین کنید، باقی پروسه سریع ‌تر پیش خواهد رفت. مشخصاً، اهداف شفاف به نویسنده شما کمک می ‌کند بداند چه سؤالاتی بپرسد و چه چیزی بنویسد.

آن ‌ها چارچوبی برای ارزیابی محتوا به کارشناسان تأیید می ‌دهند. حتی به کپی­ رایتر شما، ایده بهتری نسبت به این که چه تغییراتی لازم است ایجاد کند هم می ‌دهد.

تولید محتوا با در نظر داشتن مخاطب

مهم است افرادی که برای آن ‌ها تولید محتوا می ‌کنید را بشناسید. برای این کار نیاز به تحقیق مشتری، بررسی داده ‌ها و پرسونای بازاریابی خواهید داشت.

مثال: دانستن این که 33.000 مشترک خبرنامه یا 320 شرکت‌ کننده در وبینار دارید، یک چیز است اما محرک‌ ها چه چیزهایی هستند، چه چالش ‌هایی در حوزه محتوا روبرو خواهند بود، کجای مسیر خرید قرار دارند؟ سعی کنید از شناختن ساده مخاطب به فهم کامل او برسید.

تولید محتوا برای کانال ‌های مشخص

لازم است بدانید مخاطبتان از چه کانال‌ هایی استفاده می ‌کند و محتوایی تولید کنید که کاملاً متناسب با آن کانال ‌ها باشد به جای این که یک محتوا تولید کنید و آن را همه‌ جا منتشر کنید (مگر این که برای مخاطبتان جواب دهد).

مثال: راهنمایی داشته باشید که نشان دهد برای کانال ‌های مختلف چطور بنویسید، چگونه به نظر برسید و چه قالبی داشته باشید. بفهمید چه نوع محتوایی بهتر در هر کانال جواب می ‌دهند.

توسعه برنامه تولید محتوا 

به محض این که استراتژی ‌ای برای تولید محتوا دارید، زمان آن رسیده تا به تاکتیک‌ ها فکر کنید و برنامه ‌ای برای تولید محتوا بریزید.

برخی عناصر کلیدی برای ارزیابی و بررسی این موضوع وجود دارد:

  • چه نوع محتوایی لازم دارید؟
  • برای چه کانال ‌هایی تولید محتوا می‌ کنید؟
  • نتایج بررسی: نگه داشتن، آرشیو، هدف ‌گذاری مجدد، شکاف ‌ها
  • تقویم محتوایی
  • راهنمای لحن محتوا
  • خلاصه‌ های محتوا

این موارد برای تولید محتوای وب ‌سایت، همه تولید محتوای دیجیتال، تولید محتوای بازاریابی، تولید محتوای شبکه اجتماعی و همه نوع محتوای دیگر، قالب ‌ها و کانال‌ های مختلف، اعمال می‌ شوند.

هر جایی که دارید اطلاعاتی را در خدمت مخاطبتان قرار می ‌دهید، داشتن برنامه به شما در بهتر ساختن تولید محتوا کمک می‌کند. به خصوص برای تولید محتوای روزانه بسیار مهم است.

بیایید نگاهی به این عناصر برنامه تولید محتوا بیندازیم:

تولید انواع مختلف محتوا 

وقتی بدانید چه میگویید و برای چه کسی میگویید، می ‌توانید تصمیم ‌های آگاهانه حول نوع محتوای مورد نیازتان بگیرید. فهرست زیر طولانی نیست اما برخی قوانین اصلی را شامل می ‌شود:

  • نباید برای هر نوعی که وجود دارد، محتوا تولید کنید.
  • نباید محتوای تولیدی شما برای مخاطبانتان، همیشه نوع مشابهی باشد.

به این فکر کنید که مشتریان، مشتریان بالقوه، خوانندگان و اینفلوئنسرهای شما کجا هستند.

شاید یک اینفوگرافی برایشان بهتر از مقاله وبلاگ باشد. شاید آن‌ ها ترجیح دهند محتوای ویدئویی ببینند. یک کتاب الکترونیکی بلند ممکن است بیشتر برایشان جذاب باشد.

شناسایی و ساختاربندی انواع مختلف محتوا می ‌تواند به شما در انتخاب محتوا برای بسترهای مختلف، کمک کند.

تولید محتوا برای کانال ‌های مختلف

تاکنون فهمیده ‌اید، پیامتان چه چیزی است، برای چه کسی است و چه قالبی لازم است داشته باشد. از اینجا می ‌توانید به کانالی که این محتوا قرار است از طریق آن پخش شود، فکر کنید.

کانال‌ هایی که احتمالاً مناسب عرضه محتوای تولیدی شما خواهند بود به شرح زیر است:

  • وبلاگ
  • پلتفرم‌ های رسانه‌ های اجتماعی
  • وب‌ سایت
  • پادکست
  • چاپ
  • اپلیکیشن

شاید لازم باشد بسته به کانال ‌های متفاوت، لحن و سبک محتوایتان را تغییر دهید.

انتخاب موضوعی که برایش تولید محتوا کنید 

روش ‌های بسیاری برای رسیدن به ایده برای تولید محتوا وجود دارد. شکل‌ گیری ایده، بخش مهمی از هر برنامه تولید محتوا است. شما می ‌توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • همکاری با متخصصان
  • پرسیدن از مخاطب
  • بررسی این که کدام محتوا عملکرد خوبی برایتان داشته است
  • حواستان به محتوایی که رقبایتان تولید می‌ کنند باشد.
  • محتوایی متناسب با حوزه‌ هایی تولید کنید که می‌ خواهید در آن حرفی برای گفتن داشته باشید.
  • حواستان به سئو باشد و موضوعات و کلمات کلیدی مناسبی را انتخاب کنید.
  • محتوای موجود را بررسی کنید و شکاف ‌های موضوعی را که از پیش داشته ‌اید با گسترش آن موضوع، بپوشانید.

موضوعاتتان هرچه که باشد، باید برای کسب و کار و مخاطبتان، مفید و مرتبط باشد. به خاطر داشته باشید که محتوا، دارایی است. هرگز نباید محتوای نامربوطی تولید و آن را به حال خود رها کنید.

تقویم محتوایی برای بیرون نزدن از مسیر تولید محتوا 

تقویم محتوایی تنها بخشی از جعبه ابزار و برنامه تولید محتوا است. برای تولید تقویم محتوا و تعیین زمان و تعریف موضوعات با رعایت اولویت آن کاملاً می ‌تواند مفید باشد. تقویم محتوایی به شما کمک می‌ کند تا حواستان به موارد زیر باشد:

  • چیزی که منتشر می ‌کنید.
  • زمانی که لازم است منتشر شود.
  • کسی که آن را منتشر می ‌کند.
  • جایی که باید منتشر شود.

داشتن تقویم محتوایی برای تیمتان، پروسه مهمی است و می‌تواند آن‌ ها را در فرایند برنامه‌ ریزی و تولید محتوا، دقیق ‌تر کند.

راهنمای سبک برای تولید محتوا

راهنمای سبک محتوای شما به تولید کنندگان محتوا کمک می‌ کند تا قوانین سازمانتان را حول قالب، سبک و لحن بشناسند. این کار برای رسیدن به ثبات و یکدستی در همه محتواهایی که تولید می ‌شود مهم است و حتی مهم‌ تر می ‌شود وقتی نویسنده شخص ثالثی مشغول استفاده از آن است.

شما باید راهنمای سبک خود را به طور مؤثری برای دیگران آماده کنید تا بتوانند از آن طبق برنامه استفاده کنند و لازم است تا در حفظ قواعد راهنما، بکوشید.

تولید خلاصه محتوا

یک راه برای قرار گرفتن در مسیر درست و کمک به دیگران برای فهمیدن چیزی که از آن‌ ها خواسته شده، این است که خلاصه محتوایی نوشته شود.

این کار، ملزومات دقیق را نشان می ‌دهد و اطمینان می ‌دهد محتوایی که تولید شده، همان چیزی است که مورد نیاز است.

برای تولیدکنندگان بسیار راحت‌ تر است و زمان کمی هم صرف ویرایش می ‌شوند و همیشه برای کمک گرفتن از آن، می ‌شود رجوع کرد.

طراحی روند تولید محتوا 

به نحوه رسیدن از خلاصه محتوا به تولید محتوای کامل و نشر آن، روند یا جریان تولید محتوا میگویند. چه کسی، چه وقتی و چرایی روند تولید محتوا، بسیار مهم است. بهترین محتواها همینطوری تولید نشده‌ اند و به طور خاص و هدفمند طراحی شده‌ اند. این طراحی در طول روند تولید محتوا اتفاق می ‌افتد – مجموعه ای از مراحلی که همه برای تولید محتوا، به کار گرفته می ‌شوند. این روند، جریانی است که ریشه در اهداف پروژه و نیازهای مخاطب دارد.

گفته می ‌شود، روند تولید محتوا چارچوب ثابتی ندارد. هر پروژه محتوا و مشتری، متفاوت است پس چطور یک روند ثابت می ‌تواند روی همه پروژه جواب دهد؟ روند تولید محتوای شما، مختص خود شما است.

یک جریان کاری، به روندها نظم می‌ دهد و همه عناصری که در تولید محتوا وجود دارند را برای اطمینان از اینکه محتوا به‌ موقع برسد، به هم مرتبط می ‌سازد.

جریان کاری معمولی تولید محتوا 

یک جریان کاری معمولی تولید محتوا باید چیزی شبیه به مواردی باشد که در زیر آمده است:

خلاصه – تحقیق – نوشتن – آزمایش کاربر – مرور – بازنگری – آپلود کردن روی CMS – مرور در قالب HTML – انتشار – کنترل کردن

در هر مرحله‌ ای که باشد، مهم است عناصر درگیر را به عنوان بخشی از طراحی روند تولید محتوا در نظر بگیرید (چنین چیزی بعداً در نسبت با مخاطب بیشتر اهمیت پیدا می ‌کند).

می ‌توانید صرفاً تمرکزتان را روی بخش تولید محتوا بگذارید یا تمرکزتان را به نشر، کنترل و رسیدن به جریانی ثابت هم گسترش دهید. تولید، تنها بخش کوچکی از چرخه عمر محتوا به شمار می ‌رود.

هرچه زودتر بتوانید روند تولید محتوای خودتان را طراحی کنید، بهتر است. هرچه زمان بیشتری را صرف محتوایتان کنید، با موانع و چالش ‌های کمتری بعد از تولید و توزیع، روبرو خواهید شد. یک جریان کاری شفاف باید به عنوان بخش استاندارد کلیه ابتکارات محتوایی ‌تان در نظر گرفته شود.

در ادامه به 6 مرحله برای ساخت یک روند تولید محتوا می‌پردازیم:

  1. هدف
  2. وظایف
  3. نقش ‌ها
  4. نظم
  5. زمان‌ بندی و تاریخ انجام کار
  6. فهرست موجودی محتوا

راه‌ اندازی یک کارگاه، بهترین روش برای طراحی روندتان و در عین حال مشارکت گرفتن از سهامداران کلیدی است. کارگاه به یک تسهیل‌کننده نیاز خواهد داشت که اکنون که شما مشغول مطالعه این مطلب هستید، احتمالاً خود شما باید باشید.

مراحلی که در ادامه آمده را دنبال کنید تا بتوانید به کمک دیگران جریان کاری تولید محتوایتان را برای بازطراحی‌ هایی که در راه است، طراحی کنید. همچنین می ‌توانید در طول این کارگاه به چگونگی ارائه محتوا به صورت مداوم هم برسید.

اهداف کارگاه روند تولید محتوا 

  • طراحی جریان کاری مناسب برای پروژه (قطعاً بی‌ نقص نخواهد بود)
  • شناسایی سریع اشتباهات و شکاف ‌های انتقال محتوا
  • آگاهی یافتن از چگونگی کنترل محتوا

آماده سازی جریان کاری روند تولید محتوا 

  • تعیین قرار ملاقاتی 2 ساعته
  • دعوت از سهامداران: طراح ارشد، نویسندگان، ویرایشگر CMS، متخصصان موضوعات مرتبط، استراتژیست­‌های محتوا و طراحان UX و …

فعالیت‌ های کارگاه روند تولید محتوا 

شرکت ‌کنندگان کارگاه را معرفی کنید:

  • اتاق را به دو گروه با نقش ‌های مختلف تقسیم کنید.
  • یک نمودار جریان کاری عمومی (همچون همانی که انتهای راهنما قرار دارد) برای ارائه مدلی ذهنی از چیزی که یک روند به نظر می ‌رسد، به هر گروه بدهید.
  • به آن ‌ها، مثال مشخصی از اجزای محتوا (همچون مقاله وبلاگ یا پروفایل کارمندان) مرتبط با ساز و کاری که آن‌ ها لازم است در طی آن، جریان کاری را طراحی کنند، بدهید.
  • محتوای چاپ شده یا نمونه اولیه نوع محتوای موردنظر را با آن‌ ها به اشتراک بگذارید.

کارگاه روند تولید محتوا وظیفه 1: کشیدن جریان کاری محتوا 

  • از هر دو تیم بخواهید که مراحل یک جریان کاری مناسب برای تولید محتوای نمونه ‌ای که تصمیم گرفته ‌اید روی آن تمرکز کنید، بنویسند.
  • از آن ‌ها بخواهید برای هر مرحله، از یک جریان کاری محدود استفاده کنند.

کارگاه روند تولید محتوا وظیفه 2: اضافه کردن افراد 

یک شخص یا نقش را به هر مرحله موجود در جریان کاری اختصاص دهید.

به دنبال موارد زیر باشید:

  • آیا همه نقش‌ های اختصاص یافته، پر شده ‌اند؟
  • آیا فردی یا به کارهایی اختصاص داده ‌اید که در یک زمان واحد باید انجام شوند؟
  • آیا افراد نامبرده از ملزومات محتوا و مسئولیت ‌هایشان، آگاه هستند؟

نکته: از کدهای رنگی برای تشخیص سریع نقش‌ ها استفاده کنید.

کارگاه روند تولید محتوا وظیفه 3: شناسایی ریسک‌ ها و نقاط خطر 

نقاط احتمالی خطر را در جریان کاری خود، هایلایت کنید.

  • تنگناها، مشکلات شناخته شده، کمبود مهارت ‌ها و سایت های داخلی را در نظر بگیرید.
  • به افراد خودتان سوزن‌ های قرمزی بدهید تا این موارد به صورت بصری مشخص باشند.

این سؤالات را بپرسید:

  • آیا افراد زیادی در تولید یک محتوا، نظر می ‌دهند؟
  • آیا حجم کاری زیادی روی یک نفر است؟
  • آیا مهارت ‌های لازم را داریم؟ کجا ممکن است مسائل سیاسی و بحث آمیز شود؟

کارگاه روند تولید محتوا وظیفه 4: طراحی راه ‌حل ‌ها 

ایده ‌هایی بنویسید که بتواند به حل نقاط احتمالی خطری که به صورت بالقوه وجود دارد، کمک کند.

  • استفاده از نرم‌افزار، سیستم‌ ها و ابزارها را در نظر بگیرید.
  • چه تکنیک ‌ها و استراتژی ‌هایی در حال حاضر برای تولید محتوا وجود دارد؟

کارگاه روند تولید محتوا وظیفه 5: ارزیابی زمان 

در کسری از ساعت، ارزیابی کنید هر مرحله به شکل واقع‌ بینانه چقدر طول می ‌کشد و به طور کلی چقدر طول خواهد کشید.

سعی کنید میزان تلاشی که باید برای هر مرحله (به لحاظ زمانی) به صورت واقع ‌بینانه صرف شود را ارزیابی کنید – عددی که بر سرش به توافق می ‌رسید را جلوی هر مرحله بنویسید.

به خاطر داشته باشید که واقع‌ بینانه برخورد کنید و طبق تجربه ‌های قبلی بنویسید. بهتر است محافظه‌ کار باشید مگر اینکه خلافش ثابت شود.

ساعت کاری واقعی فرد که برای تکمیل هر مرحله لازم است را محاسبه کنید به جای این که مدت زمانی که برای کامل شدن هر مرحله طول می ‌کشد، هرچند هردوی آن‌ ها در زمان برنامه‌ ریزی برای تهیه منابع، اهمیت دارند.

  • در پایان روند، همه این ‌ها را با یکدیگر جمع کنید.
  • جمع کل را در صفحات پیش‌ بینی شده روی سایت جدید ضرب کنید تا تخمینی از تلاش کلی موردنیاز برای همه محتواهایتان به دست آید.

کارگاه روند تولید محتوا وظیفه 6: برگردید و زیر و بم جریان‌ های کاری را بررسی کنید 

جریان کاری خودتان را برای نقد شدن توسط دیگر اعضای تیم ارائه کنید. به هر تیم، 10 دقیقه فرصت دهید.

هر گروه باید توجه همه را به جریان کاری ‌اش جلب کند و آن‌ ها را به مباحثه دعوت کند.

ارائه‌ های ویدئویی برای برگشتن به آن، تصاویر زیادی از خروجی ‌ها و همچنین پشتیبانی ASAP می ‌تواند کمک ‌کننده باشد.

بعد از کارگاه روند تولید محتوا 

برنامه ‌های پیش‌نویس جریان کاری به‌دست ‌آمده از کارگاه را دیجیتالی کنید و آن ها را تحت عنوان نسخه 1.0 تعریف کنید و سپس دوباره برای دریافت بازخورد از تیم، به اشتراک بگذارید.

منظور از دیجیتالی کردن می ‌تواند یک پاورپوینت ساده، فایل ورد یا نموداری باشد که می‌ توانید به‌سادگی بارها و بارها آن را با تیم بررسی کنید و وقتی به یک دیدگاه مشترک رسیدید، جریان کاری روند تولید محتوا را به صورت جدی پیش بگیرید.

در این مرحله ممکن است لازم باشد به چگونگی نشان دادن شکاف ‌ها و نقاط احتمالی ریسکی که از انجام وظایف، به‌دست ‌آمده، فکر کنید. برای مثال: توصیه کنید که لازم است کپی رایتری اختصاصی برای برخی از پروژه‌ها استخدام کنید یا توصیه کنید که مدیر ارشد اجرایی نیازی نیست همه اجزای محتوا در جریان کاری را مرور کند.

این می ‌تواند بهترین زمان برای بخشنامه کردن موارد مختلف و ارائه آن به مدیران ارشد برای جلب توجهشان باشد. چنین کاری کمک می ‌کند تا انتظاراتشان نسبت به موارد زیر را راحت‌ تر تعیین کنند:

  • چه کسی در انتقال محتوا دخیل است؟
  • چه میزان تلاشی برای هر بخش محتوا به کار گرفته می‌شود؟
  • نقاط احتمالی ریسکی که انتظار می‌رود وجود داشته باشند، کجا هستند و چه راه‌ حل‌هایی برایشان وجود دارد؟

همچنین می ‌توانید از نمودار برای ارتباط با متخصصان موضوعات مرتبطی که به روند تولید محتوایتان مربوط است، استفاده کنید.

چه کسی باید در روند تولید محتوا، دخیل باشد؟

دانستن این که چه کاری چه وقت باید انجام شود، بسیار مهم است. اما چه کسانی باید هر وظیفه را انجام دهند و مسئولیت ‌هایشان چیست؟ افراد زیادی در روند تولید شما حضور خواهند داشت. بین عناوین شغلی افراد و گروه‌های دخیل هم آن ‌قدر کارها، در هم گره خورده است که سخت می ‌شود مرز معینی بین هرکدامشان پیدا کرد.

به جای چنین کاری می ‌توانید روی نقش‌ ها تمرکز کنید و تیم محتوایتان را با مسئولیت ‌های شفاف نظم بدهید. نقش ‌ها و وظایف موجود در روند تولید محتوای شما به شرح زیر خواهد بود:

  • نوشتن
  • ویرایش کردن
  • مرور کردن
  • تأیید کردن

این نقش‌ ها و وظایف ممکن است به هرکسی که در ادامه آمده و در تیم محتوای شما قرار گرفته، اختصاص یابد:

  • طراح محتوا
  • نویسنده UX
  • کپی رایتر
  • ویرایشگر
  • تأیید کننده
  • مدیر بازاریابی
  • استراتژیست محتوا
  • متخصص موضوع مربوطه

شفافیت در زمانی که صحبت از نقش ‌های تولید محتوا وسط باشد، بسیار مهم است.

برای مثال اگر از کسی می‌ خواهید که محتوا را مرور کند، برایش مشخص کنید چه چیزی را باید مرور کند؛ لحن، دقت نوشتاری، نگارش و گرامر و …

اصلی ‌ترین چیز این است که مسئولیت اشخاص در روند تولید محتوا را با حدس گمان پیش نبرید و هر نقش را به طور کاملاً شفاف تعریف کنید و وظایف مختص هر کدام را برایشان بگویید. چنین کاری، اعتبار را افزایش می ‌دهد و از هدر رفتن زمان و تلاش جلوگیری می‌کند. همچنین باعث می ‌شود در روند تولید محتوا هیچ دوباره‌ کاری ‌ای رخ ندهد.

هرچه سریع‌ تر بتوانید عنوان شغلتان را فراموش کنید، بهتر است. اگر فهم شفافی از چیزی که می‌ خواهید مخاطبتان به آن برسد، دارید، هدف این است که از همه تخصصتان برای حل مسئله مخاطبتان استفاده کنید. گروهی کار کنید، مهم نیست به چه کسی گزارش می ‌دهید یا در چه ساختمانی می ‌نشینید، با این کار زودتر به هدف ‌تان می ‌رسید. – سارا ریچاردز، نویسنده طراحی محتوا

تولید محتوای اثرگذار 

استراتژی، برنامه، روند و افراد حاضر در پروژه تولید محتوای شما بسته به محتوایی که تولید می ‌کنید، فرق خواهند داشت. ممکن است برخی همپوشانی ‌ها و شباهت‌ هایی وجود داشته باشد اما هر نوع محتوا را در جایگاه خودش ببینید تا مطمئن شوید هر بار محتوایی تأثیرگذار تولید می ‌کنید.

در ادامه به برخی بخش ‌های رایج برای تولید محتوا که لازم است انجام دهید، اشاره خواهیم کرد:

تولید محتوای وب 

چه کسی این روزها، وب‌ سایت ندارد؟ وب ‌سایت می ‌تواند فروشگاه 24 ساعته در 7 روز هفته شما باشد، اولین جایی که به فریاد کمک مشتری می ‌رسد و قلابی برای جلب مشتریان بالقوه می ‌اندازد. هر چیزی که در این راهنما به آن می ‌پردازیم قابلیت به‌کارگیری در تولید محتوای وب ‌سایت را خواهد داشت.

وب ‌سایت شما چه کاری لازم است بکند: 

نیاز کاربر را برطرف کند، مخاطبتان را آگاه کند و درباره پرسونای شما مشخص و شفاف حرف بزند. محتوای وب‌ سایت شما باید به مشتریان بالقوه شما، بفروشد، آموزش دهد و خدمات ‌رسانی کند. پیام شفافی حول خدمات و راه‌ حل ‌هایی که ارائه می‌ کنید، داشته باشید.

کار وسوسه کننده ‌ای است این که بخش ‌های آسان ‌تر محتوا را اول انجام دهید تا از شرشان در فهرست پیش رویتان خلاص شوید. اما واقع‌ بین باشید – بخش ‌های پیچیده‌ تر محتوا، زمان طولانی ‌تری برای تولید می‌ برند. مطمئن شوید بخش‌ هایی که روی آن متمرکز می ‌شوید، برای موفقیت وب‌ سایتتان مهم باشند. – سالی باگشاو، استراتژیست محتوا

تولید محتوای دیجیتال 

محتوای دیجیتال چیزی بیشتر از وب‌ سایت است. کل اکوسیستم و اثر انگشت دیجیتال محتوای شما است. درست مثل وب ‌سایت، ممکن است محتواهایی داشته باشید که صاحبش نباشید مثل محتواهای موجود در شبکه ‌های اجتماعی و یوتیوب.

محتوای دیجیتال شما چه کاری باید بکند؟ 

همه محتوای شما باید به یک هدف خدمت کنند و بدون شک، باید محتوایی بر اساس برند، لحن مرتبط و همچنین سبک متناسب، باشند.

تولید متن تبلیغاتی UX (H2)

محتوای UX و متون تبلیغاتی کوتاه می ‌تواند به خاطر کوتاه بودنش، سخت ‌ترین بخش کارتان باشد. چرا که رسیدن به شفافیت و اختصار کار ساده ‌ای نیست. چه متن تبلیغاتی مربوط به برچسب محصولی باشد، چه فراخوان به اقدامی روی وبلاگ ‌ها و وب ‌سایت ‌ها باشد چه متن تبلیغاتی مرتبط با خطا باشد. همه این ‌ها باید به طور خاص، شفاف و مشخص نوشته شده باشند.

کپی UX شما باید چه کاری بکند؟ 

دقیق و مشخص باشد. کاملاً شفاف مشخص کنید چه انتظاراتی را برآورده می ‌کنید، چه مشکلاتی را حل می ‌کنید و به طور کلی محتوایتان را هم در نظر داشته باشید.

تولید محتوای بازاریابی 

محتوای بازاریابی اصطلاحی گسترده است و می ‌تواند شامل وب‌ سایت ‌ها، وبلاگ، رسانه‌ های اجتماعی، خبرنامه‌ های ایمیلی، محتوای کمپین، وبینارها، کتاب ‌های الکترونیکی، پادکست ­‌ها و … شود.

محتوای بازاریابی شما چه کاری باید بکند؟ 

باید بفروشد، آگاه کند، مشارکت جلب کند، تقویت کند و آموزش دهد. همه محتواهای بازاریابی لازم نیست همه این کارها را انجام بدهند اما باید روی هدف محتوای بازاریابی شفاف باشند و شما باید مطمئن شوید محتوا تولید شده قالب مناسبی دارد و از طریق کانال ‌های مرتبط و مناسبی توزیع می ‌شود.

تولید محتوای رسانه‌ های اجتماعی

نیازی نیست در همه کانال‌های رسانه ‌های اجتماعی حساب داشته باشید چرا که هر روز یکی ظهور می ‌کند. تنها لازم است در برخی رسانه ‌های اجتماعی که میدانید، مخاطبتان در آنجا حضور دارید و می ‌توانید از طریق محتواهای هدفمند با آن ‌ها ارتباط برقرار کنید، حساب داشته باشید.

محتوای رسانه ‌های اجتماعی چه کاری باید بکند؟

رسانه ‌های اجتماعی شانس شما برای تولید و اشتراک محتوایی است که مشارکت می ‌گیرد و بخشی از یک مکالمه می ‌شود. وب ‌سایت شما ممکن است پلتفرمی برای تبلیغات باشد اما کانال‌ های رسانه ‌های اجتماعی شانس شما برای شنیدن، جلب مخاطب و چت با مخاطبتان است.

بازتعریف، هدف ‌گذاری مجدد و بهینه‌ سازی محتوایتان 

به محض اینکه فهمیدید چه محتوایی دارید و به چیزی نیاز دارید، می ‌توانید حول اینکه چه چیزی لازم است تولید کنید، تصمیم بگیرید اما همیشه مسئله تولید یک محتوای کاملاً جدید وسط نخواهد بود. شما می‌ توانید:

محتوایتان را بازتعریف کنید 

اگر محتوای موجودی دارید که می ‌توانید آن را متناسب با هدف جدیدی بازتعریف کنید، این کار را بکنید. این می ‌تواند، تغییری در خرید یا کلمات به کار رفته، به‌روزرسانی منابع، طرز تفکر یا صرفاً بهبود متن به لحاظ نگارشی باشد.

محتوایتان را هدف‌ گذاری مجدد نمایید

ممکن است نیازی به نوشتن یک کتاب الکترونیکی جدید نداشته باشید. شاید پست وبلاگ یا مجموعه‌ ای از پست ‌های وبلاگ بتوانند به یک کتاب الکترونیکی تبدیل شوند. ایده خوبی می‌ تواند باشد این که هر چیزی که در وبینار ضبط می‌شود را به متن تبدیل کنید. به دنبال موجودی تازه ‌ای برای محتوا باشید و از فرصت ‌ها برای هدف‌ گذاری محتواهای موجود با مخاطب ‌ها و کانال‌ های جدید استفاده کنید.

محتوایتان را بهینه ‌سازی کنید

شاید محتوای موجودتان نیاز به بهینه ‌سازی داشته باشد. این می ‌تواند از طریق لینک دادن به دیگر محتواهای مرتبط، کار کردن روی عنوان، اضافه کردن فراخوانی به اقدام، اضافه کردن دکمه اشتراک ‌گذاری در رسانه ‌های اجتماعی، اطمینان از درستی زیر عنوان ‌ها، اصلاح توضیحات متا و تصحیح متن جایگزین تصاویر، انجام شود.

محتوایتان را آرشیو کنید

به هر قطعه از محتوایی که دارید نگاه کنید و بپرسید این محتوا برای چه هدفی به مخاطب، کسب و کارتان یا هر دوی ‌شان، خدمت می ‌کند. اگر هیچ هدفی ندارد و خدمتی نمی ‌رساند پس چرا باید منتشر شده باشد یا چرا اصلاً وجود دارد؟ اضافه کردن محتوا و پر کردن موجودی محتوایتان کار ساده ‌ای است اما هرس محتوا می ‌تواند شانس خوبی برای آرشیو محتواهایی که دیگر مفید یا موردنیاز نیستند، باشد.

تولید محتوا چیزی بیشتر از نوشتن متن روی صفحه مرکزی وب‌ سایت است. فراتر از متن بدنه سایت می ‌رود. در ادامه فهرست کوچکی از مناطقی که باید در هنگام تولید محتوا در نظر داشته باشید، می ‌پردازیم:

  • عناوین
  • توصیف ‌ها، خلاصه ‌ها، گزیده ها و دیگر اجزای کپی
  • تصاویر و توضیحات آن
  • برچسب ‌های فراخوانی به اقدام
  • لینک‌ ها

اگر راهنمای سبک محتوایی دارید، می‌ توانید قوانینی برای همه این ملزومات مختلف تولید محتوا در نظر بگیرید. همچنین می‌ توانید چک لیستی با همه این عناصر داشته باشید تا مطمئن شوید چیزی از قلم نمی ‌افتد.

بهترین تمرین برای تولید محتوا 

اطلاعات و توصیه های این راهنما، اساس کتابی است برای تولید محتوای یکپارچه اما جنبه های بسیاری از تولید محتوا را هم شامل می‌شود. در این مقاله می ‌توانید فهرستی جداگانه از تمرین هایی را ببینید که برای تولید محتوا با لینک دادن به منابع بیرونی و اطلاعات بیشتر آمده است.

سئو را فراموش نکنید

حواستان باشد اطلاعات موردنیاز برای شناسایی شدن توسط موتورهای جستجو را به درستی رعایت کنید و در عین حال حواستان به مخاطبتان هم باشد. برای مثال، عنوان متا و توضیحات متا را بنویسید و برای تصاویر، متن جایگزین یادتان نرود.

مطمئن شوید، محتوایتان، هدفی قابل اندازه گیری دارد 

تلاش زیادی میبرد تا محتوایی تولید شود پس لازم است بفهمید تأثیرگذار بوده است یا نه. کلید انجام این کار، تعیین هدفی قابل اندازه گیری برای همه محتواهایتان است. می ‌توانید از خودتان بپرسید:

  • میخواهیم به چه چیزی برسیم؟
  • موفقیت محتوا برای ما چه شکلی است؟
  • بازگشت سرمایه‌ گذاری موردنظر ما چیست؟

تولید محتوا برای مخاطبی مشخص 

برای همه محتواهایی که تولید می ‌کنید باید مخاطبی در ذهنتان وجود داشته باشد. ممکن است پرسوناهایی داشته باشید که برایشان مینویسید، محتوا برای مراحل مختلف مسیر خریدار، نوشتن برای محتوای موجود و بررسی مجدد آن. برای هر چیزی که مینویسید، مطمئن شوید مخاطبتان را میفهمید تا بتوانید محتوایی مرتبط، مفید و تأثیرگذار تولید کنید. هرگز احساس «این برای منه که» را که محتوایتان می ‌تواند تولید کند، دست کم نگیرید.

نکاتی در باب تولید محتوا 5 چیز که باید در نظر داشته باشید 

کارهای زیادی باید پیش از شروع تولید محتوا انجام دهید. شما به روندی شفاف، افرادی مناسب و فهمی از محتوایی که می‌ خواهید، اینکه برای چه کسی می‌ خواهید و کجا قرار است منتشرش کنید، نیاز دارید.

رسیدن به این موارد اساسی شما را به دستورالعملی موثر برای تولید محتوا میرساند.

در ادامه نکاتی نهایی و توصیه ‌هایی کاربردی برای کمک به شما ارائه شده است. می‌توانید این موارد را در تولید محتوای خودتان به کار بگیرید:

  1. محتوایتان را در دسترس کنید.

منصفانه نیست اگر بخواهیم از چنین جنبه مهمی از محتوا در فهرست نکات پایانی بگذریم. اطمینان از اینکه محتوایتان، در دسترس است، برای اطمینان از خوب بودن محتوا و تجربیات دیجیتال برای همه مخاطبان، بسیار ضروری است.

بهترین جا برای بررسی چنین چیزی، این است که سری به پروژه راهنمایی خوانایی بزنید که ابتکار عملی مستمر و مشترک برای شروع ایجاد راهنمای سبکی جهانی مبتنی بر گزارشات و منابع مختلف است و اطمینان می‌ دهد که یک محتوا در دسترس است یا نه.

  1. تأیید محتوای نوشته شده

کمی واضح به نظر می ‌رسد اما چند بار چیزی را خوانده اید و متوجه مشکلی در قالب، اشتباهی نگارشی یا حتی املایی شده اید؟ اشتباه اتفاق می ‌افتد اما داشتن بخش تأیید محتوای نوشته شده در روند تولید محتوا، مرحله حساسی است که نمیتوانید به‌سادگی از آن بگذرید.

  1. به فارسی ساده بنویسید

شفافیت، هدف مهمی است وقتی پای تولید محتوا وسط باشد. نوشتن به فارسی ساده و دور شدن از سبک ادبی، تمرین بسیار خوبی است. همانطور که در مقاله ما خواندید، منظورمان از فارسی ساده، ساده کردن کارتان یا ویرایشی عجیب و غریب نیست. فارسی ساده یعنی مخاطبتان فهمد، متنی که نوشته شده چه میخواهد بگوید. متنتان باید شفاف و دقیق حرفش را بزند.

  1. محتوایتان را با صدای بلند بخوانید

بله، چنین کاری شاید عجیب بنظر برسد اما وقتی محتوایتان را بلند بخوانید، میفهمید چگونه بنظر می ‌رسد. ممکن است سبک نوشتاری و لحنی که به کار برده اید، رسمی تر از چیزی باشد که دنبالش بودید. وقتی محتوایتان را بلند میخوانید، اگر با نحوه صحبتتان با دیگران فرق داشت، شاید باید کمی آن را ویرایش کنید.

  1. سبک محتوایتان را به نویسندگانتان آموزش دهید

داشتن سبک محتوا، بسیار مهم است. شما باید افراد را وادار کنید تا از آن استفاده کنند. در این صورت، آن‌ ها قوانین تولید محتوایی که باید در سبک کاری شما به کار بگیرند را میفهمند. GOV.UK سبک محتوایشان را به نویسندگانشان آموزش می ‌دهند. میلچیمپ هم تکنیک ‌های موثری را برای آموزش ارائه می‌ دهد.


تولید محتوا و نقش آن در بازاریابی

در ابتدا پیش از هر چیزی شما را با مفهوم محتوا آشنا می ‌کنیم. تولید محتوا عبارت است تولید هرگونه محتوایی از جمله محتوای متن، عکس، ویدئو، صوت و … . هر کدام از این محتواها نقش مؤثری در ارائه خدمات و محصولات شما دارند.

فرض کنید یک سایت حرفه ‌ای طراحی و راه‌ اندازی کرده ‌اید، اما محتوای مناسبی در وب‌ سایت خود قرار نداده ‌اید. در این شرایط کاربر پس از چند ثانیه از سایت شما خارج می‌ شود؛ بنابراین محتوای مناسب می‌ تواند به عنوان سکویی برای ارتقاء شما باشد. محتوا چه فارسی باشد و چه انگلیسی به دسته ‌های زیر تقسیم می ‌شود:

انواع محتوا:

  1. تولید محتوای متنی
  2. تولید محتوای تصویری
  3. تولید محتوای ویدیویی
  4. تولید محتوای صوتی
  5. تولید محتوای فایلی

تولید محتوا برای سئو یکی از فرآیندهای مهمی است که در بهینه ‌سازی وب ‌سایت و افزایش رتبه گوگل سایت تأثیرگذار است. به‌ طوری ‌که 61% بازاریابان اعلام کرده ‌اند بهبود سئو و افزایش حضور ارگانیک در گوگل، جزء اهداف اصلی آن‌ ها هست.

اگر شما هم می‌ خواهید برنده این میدان باشید، باید از تولید محتوا برای سئو بهره ببرید. رتبه ‌بندی بالا در گوگل خوب است، اما سازمان ‌هایی که در گوگل رتبه بالاتری دارند، کسب ‌و کارهای موفق ‌تری هستند. درصورتی ‌که کسب ‌و کاری دارید و می ‌خواهید جزء همین سازمان ‌ها قرار بگیرید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

سه روش برای گرفتن بهترین نتیجه از بازاریابی محتوا

قطعاً اینکه فقط بگوییم بازاریابی محتوا ضروری است کافی نیست اما چرا این ‌قدر اهمیت دارد؟ چطور می ‌توان بهترین نتیجه را از تلاش ‌های مرتبط با بازاریابی گرفت؟ این سه توصیه ساده به شما در به صدر رسیدن در این میدان کمک می ‌کند و ضمانت می ‌کند که کسب ‌و کارتان در این صنعت در حال تغییر قربانی نمی‌ شود.

  1. روی چیزی بیش از یک محتوا متمرکز شوید: محتوا به‌ تنهایی نمی ‌تواند ضامن موفقیت شما باشد. پر کردن وبلاگتان از محتواهای متنوع چیزی است که به افزایش نفوذ شما کمک می‌ کند و تعامل خوانندگانتان را بالا می ‌برد. محتوا به معنی چیزهای زیادی مثل گزارش ‌های دقیق، تحقیقات، محتوای قفل‌دار (مقالات مختص اعضای سایت) و پست ‌های مهمان است.
  2. با صنعت وفق پیدا کنید: اگرچه بازاریابی محتوا تکامل ‌یافته است اما اغلب صاحبان کسب ‌و کار فکر می ‌کنند اصلاً بازاریابی محتوا هنوز ارزش دارد یا نه. حتی برخی می ‌گویند این شیوه به‌طور کامل مرده است و از راهبردهای متفاوتی مثل بازاریابی تأثیرگذار استفاده می ‌کنند.
  3. به یاد داشته باشید که پیشرفت زمان می ‌برد: با توجه به اینکه بازاریابی محتوا شاهد تغییرات قابل ‌توجهی است، اینکه بخواهید همراه با این حوزه گام بردارید سخت است. بازاریاب ‌هایی که سال ‌ها تجربه ‌دارند هنوز هم‌زمان زیادی را صرف نظارت بر گرایش ‌های جاری می کنند.

تحقیقات نیل پاتل (Neil Patel) نشان می ‌دهد کسب‌ و کارها باید انتظار داشته باشند پس از 6 تا 12 ماه نتایج تلاش ‌های خود را ببینند. نمی‌ خواهیم بگوییم تلاش‌ های بازاریابی شما تعداد بازدیدکنندگان را تا سه رقم افزایش می ‌دهد اما تاکتیک ‌های قدرتمند باید پس از 6 ماه نتایجی به دنبال داشته باشند.

اقسا تبسام (Aqsa Tabassam)، بازاریاب رشد سایت برندنیک (Brandnic) با این ایده موافق است. او گفت: «نمی ‌توانید طی چند ماه یا حتی یک سال انتظار نتایج معجزه گونه داشته باشید.

فکر می‌ کنم تمرکز روی بازاریابی محتوای باکیفیت مفیدتر از افزایش بازدید با آگهی ‌های تبلیغاتی پولی باشد.» تبسام اضافه کرد که تمرکز اصلی او حفظ ترافیک ارگانیک مداوم با محتواهایش است.

پس علاوه بر بازاریابی محتوا روی پست ‌های همیشه‌ سبز وبلاگ نیز تمرکز می ‌کند. با استفاده از این راهبرد برخی از محتواها هرقدر قدیمی‌ تر شوند نتیجه‌ ی بهتری می‌ گیرند. درنهایت او این‌گونه اعتقاد دارد که بازاریابی محتوا مختص افراد خوش‌بین و صبور است.

او گفت: «این کار شجاعت می ‌خواهد و در طول زمان نتیجه می ‌دهد. از راهبردهای هوشمندانه بازاریابی محتوا استفاده کنید، صبور باشید، ادامه دهید و آماده گرفتن نتیجه باشید.»

بازاریابی محتوا می‌تواند برای کسب ‌و کارتان نتایج عالی به همراه داشته باشد. به یاد داشته باشید که کمی صبر می ‌خواهد اما راهبرد مناسب پس از 6 تا 12 ماه نتیجه می ‌دهد.

همچنین باید حواستان باشد که در جریان آخرین گرایش‌ های بازاریابی محتوا باشید تا در صورت تکاملِ بیشتر از قافله عقب نمانید.

متخصص تولید محتوا کیست؟

متخصص تولید محتوا تعیین کننده استراتژی محتوا و تولید محتوا با گرایش تحقیقاتی است. متخصصین محتوا نیازمند برقراری ارتباط با سایر اعضای تیم از جمله نویسندگان، طراحان و مدیران فضای مجازی هستند.

اگرچه متخصصان محتوا معمولاً در رسانه های آنلاین یا دیجیتال فعالیت می کنند، اما فرصت هایی برای تولید محتوای چاپی نیز برای آنها وجود دارد. كسانی كه در این حرفه پیشرفت می كنند، مهارت نوشتن بسیار خوبی دارند و از توانایی قوی در بازار كار خود برخوردار هستند.

کارشناسان تولید محتوا علاوه بر تولید متون و تصاویر وظیفه بهینه سازی محتوا با توجه به اهداف مدنظر کارفرما را بر عهده دارند.

وظایف و مسئولیت های متخصص محتوا

  • انجام تحقیقات
  • نوشتن و ویرایش محتوا
  • تعیین استراتژی محتوا
  • ویرایش و به روزرسانی منظم محتوا
  • هماهنگی با نویسندگان و طراحان
  • تشخیص صلاحیت ها و مهارت های تخصصی عنوان شده در محتوا

مهارت های مزیتی کارشناس تولید محتوا:

  • مهارت نویسندگی
  • مهارت جستجوگری حرفه ای در اینترنت
  • مهارت فروش و بازاریابی
  • مهارت کار با سیستم های مدیریت محتوا
  • مهارت کار با نرم افزارهای ویرایش عکس
  • مهارت ویرایش و داستان پردازی

مواردی که متخصص تولید محتوا قبل از شروع کار باید بداند:

  • محتوا در چه فضایی منتشر خواهد شد؟
  • چه نوع محتوایی تولید کنم؟
  • زمان بندی تولید و درج محتوا چگونه است؟
  • محتوای تصویری با محتوای متنی ترکیب شود یا خیر؟
  • تصاویر مورد نیاز در محتوای متنی وجود دارد؟
  • تعداد کلمات مورد نیاز هر محتوا چقدر است؟
  • محتوای تصویری با چه کیفیتی قابلیت انتشار دارد؟

چرا باید مسئول (بازاریابی) محتوا داشته باشیم؟

نقش مدیریت بیشتر به یک «ویراستار مدیریتی» شباهت دارد که می‌تواند به افراد مختلف گزارش دهد و نقشی دارد که مدیریت پروژه و عملکردهای ویراستاری را در هم می‌آمیزد. داشتن یک مدیر ارشد محتوا چیز دیگری است و به ندرت یک نیاز یا واقعیت است. از طرف دیگر‌، با توجه به نقش عظیم محتوا، اگر شرایطش را دارید، داشتنش ارزشمند خواهد بود.

گاهی ‌اوقات استخدام یک مدیر ارشد محتوا می ‌تواند بهانه/راهکاری برای فقدان همکاری و مشارکت باشد. اکثر شرکت ‌ها با نحوه تفکر سیلو محور درگیرند، بخش ‌های تکه ‌تکه ‌شده و فقدان همکاری و بازنگری در سطح شرکت دارند.

کسب ‌و کارها همیشه مشغول تولید محتوای انبوه بوده و این روند روبه ‌افزایش است. با این حال، آن ‌ها غالباً ماهیتش را درک نمی ‌کنند و فقط درصد ناچیزی از آنچه در اختیار دارند را استفاده می ‌کنند.

وجود یک مسئول برای نقش بازاریابی محتوا غالباً برای دسته‌ بندی کردن محتوای موجود، مشاوره در مورد استفاده كامل و هوشمندانه از آن و پیش ‌بینی فعالانه آن‌، ضمن ساده‌ سازی فرایندها، برقراری ارتباطات لازم‌، پر كردن خلاء‌ ها و داشتن یک نقش نظارتی متقابل ضرورت پیدا می ‌کند.

وظایف یک مدیر ارشد محتوا

در عمل‌، «مسئول» -صرف نظر از نامش- غالباً یک فرد متفکر کل ‌نگر و مشتری‌ محور است و به عنوان نوعی «چسب» انسانی بین بخش‌ های مختلف، نیازهای مشتری مبتنی بر چرخه زندگی و اولویت‌ های کسب‌ و کار  با چند هدف/وظیفه عمل می ‌کند، مانند:

  • تأمین نیازهای مشتریان «داخلی» (فروش، خدمات، و غیره): اطمینان از وجود الزامات هر شخصی که با مشتری یا مشتری احتمالی در ارتباط باشد. این شامل محتوای گروهی، چندرسانه ‌ای و تعاملی است که می ‌تواند برای تشخیص نیاز و تعاملات مشتری مبتنی بر چرخه زندگی مورد استفاده قرار گیرد.
  • ارائه اطلاعات بهتر به مشتریان «خارجی» (در وسیع ‌ترین شکل ممکن)، محتوای موضوعی مرتبط، و راه‌ های «تولید» محتوا. بنابراین وی در افزایش رضایت مشتری، وفاداری مشتری، بازاریابی تبدیل، فروش مازاد، فروش مکمل و غیره کمک کرده و در مکالمات، محاوره و داستان ‌پردازی نقش دارد.
  • نظارت بر فرایند های خلق، توزیع و ارائه محتوای ارزشمند و جذاب، ادغام محتوای تولیدشده توسط کاربر، ترکیب تکنیک ‌های ورودی و بهینه ‌سازی فرآیند های تبدیل، استفاده از انواع مختلف محتوا بسته به شرایط (پرسونا، رفتار مبادله ‌ای، توصیه ‌های همتا و غیره).
  • مدیریت فرآیند های ویراستاری و فرآیند های ایده‌ پردازی، از رویکرد مبتنی بر رویداد تا یک رویکرد مبتنی بر نیاز (تجزیه ‌و‌ تحلیل شکاف محتوا)، که نیاز به شعور مشتری دارد، و موارد دیگر.

معضلات تولید محتوا برای سایت های شرکتی را بدانیم

سایت ها بسته به نوع کاربری معمولا به سه دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

  1. سایت های شخصی
  2. سایت فروشگاهی
  3. سایت شرکتی

با توجه به اینکه تولید محتوا در فضای مجازی امروزه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در بسیاری از کسب و کارها ضروری است، قبل از هرچیز می خواهیم تفاوت انواع سایت را بدانیم و در نهایت روش هایی جهت تولید محتوا اصولی برای وب سایت های شرکتی پیشنهاد کنیم.

استراتژی محتوا چه عناصری دارد؟

  • از چه فناوری یا پلتفرم هایی استفاده کنیم؟
  • مخاطب شما کیست؟
  • محتوا را کجا ارسال کنم و چند وقت یکبار منتشر کنم؟
  • چه نوع محتوا و مضامینی ایجاد کنم؟
  • چگونه می توانیم آن محتوا را مجدداً مورد استفاده قرار دهیم و تبلیغ کنیم؟
  • چه کسی پاسخگوی ایجاد و تبلیغ محتوا است؟
  • نحوه ردیابی و اندازه گیری عملکرد کمپین های شما چگونه است؟
  • آنچه رقبا برای جذب مخاطب شما انجام می دهند چیست؟
  • به چه اهدافی می خواهید برسید؟

برخی از اهداف بازاریابی محتوا که ارزش تحقیق دارد

  1. ایجاد اعتماد و ارتباط با مخاطبان خود
  2. ایجاد چشم انداز و اهداف جدید (محتوای بالای قیف)
  3. مزیت ها و برتری ها تصویری
  4. غلبه بر اعتراضات
  5. جذب شرکای استراتژیک
  6. ترسیم تصویری از آنچه در تجارت با محصول شما مرتبط به نظر می رسد
  7. بهبود نمایش در جستجوی ارگانیک
  8. عمیق تر شدن وفاداری و کاهش ریزش

هنگام تحلیل رقبا به چه مواردی توجه کنیم؟

  • چگونه آنها محتوای خود را تبلیغ می کنند؟
  • جایی که مطالب توسط آنها ارسال می شود، کجاست؟
  • مؤلفه هایی که با آنها مطالب خود را تکمیل کرده و به اشتراک می گذارند، چیست؟
  • واکنش ها، تعامل و احساسات دنبال کننده ها درباره محتوای آنها چگونه است؟
  • آنها چه نوع محتوایی را منتشر می کنند (اگر وجود داشته باشد) و چگونه مخاطبان آنها نسبت به آن واکنش نشان می دهند؟
  • فراوانی مطالب منتشر شده آنها به چه نحوی است؟
  • رتبه جستجو و تعداد کلمات کلیدی رتبه بندی شده آنها (کلیدواژه های بدون برند) به چه ترتیبی است؟

مهم ‌ترین عناصر تولید محتوا برای سئو

تولید محتوا برای سئو یکی از فرآیندهای مهمی است که در بهینه ‌سازی وب‌ سایت و افزایش رتبه گوگل سایت تأثیرگذار است. به ‌طوری‌که 61% بازاریابان اعلام کرده‌اند بهبود سئو و افزایش حضور ارگانیک در گوگل، جزء اهداف اصلی آن ‌ها هست.

اگر شما هم می‌ خواهید برنده این میدان باشید، باید از تولید محتوا برای سئو بهره ببرید. رتبه‌ بندی بالا در گوگل خوب است، اما سازمان ‌هایی که در گوگل رتبه بالاتری دارند، کسب‌ و کارهای موفق ‌تری هستند.

درصورتی‌که کسب ‌و کاری دارید و می‌ خواهید جزء همین سازمان‌ ها قرار بگیرید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

  • انتخاب URL مناسب
  • بهینه ‌سازی (Title Tag)
  • استفاده از کلمات کلیدی مناسب
  • ارائه توضیحات متا به صورت حرفه ‌ای

مهم‌ ترین نکات برای بهینه‌ سازی توضیحات متا

  • حضور پررنگ کلیدواژه در پاراگراف اول
  • استفاده از عکس و ویدئو در محتواها
  • بهره ‌مندی از محتوای آموزشی طولانی

ضرورت تولید محتوا برای سئو

  1. محتوای مناسب کاربران را بیشتر در وب ‌سایت نگه می‌دارد
  2. دستیابی به رتبه ‌های بهتر در گوگل
  3. کاهش هزینه تبلیغات کلیکی

تولید محتوا برای سئو یک سرمایه‌ گذاری طولانی‌مدت برای وب ‌سایت شماست. برخلاف دیگر شیوه‌ های تبلیغاتی و بازاریابی، کارایی سئو پس از تمام شدن کمپین‌ ها متوقف نمی ‌شود؛ بنابراین به همه کسب ‌و کارها توصیه می ‌شود که از خدمات تبلیغاتی سئو غافل نشوند.

بازاریابی محتوای بصری چیست؟

بازاریابی محتوا هرگونه اطلاعات به صورت آنلاین یا آفلاین است که به مثابه راهی برای ایجاد اعتماد و تعامل، به آگاهی و آموزش مشتری می ‌پردازد. امروزه رایج ‌ترین قالب ‌ها برای بازاریابی محتوا عبارتند از:

  • پست‌ های وبلاگ یا مقالاتی از آن دست
  • پادکست‌ ها
  • وبلاگ‌ های ویدیویی یا «وبلاگ ‌ها»
  • پست ‌های اطلاع‌ رسانی در رسانه ‌های اجتماعی
  • وبینارها

بازاریابی محتوای بصری با بازاریابی محتوای نوشتاری، صوتی و ویدیویی چه تفاوتی دارد؟

بازاریابی محتوای تصویری مغز را درگیر می ‌کند.

محتوای تصویری باعث جذابیت صفحه شما می ‌شود.

بازاریابی محتوای بصری به سرعت و سادگی مورد استفاده قرار می ‌گیرد.

در بالای هر مقاله وبلاگ در سیستم های برندینگ بزرگ بخشی از بازاریابی محتوای بصری را به این شکل قرار می ‌دهیم: این تصاویر در بالای مقالات در واقع چند کار خوب انجام می ‌دهند:

  • تصاویری که در مقاله استفاده می شود به شدت بر کیفیت محتوای متنی تاثیر مثبت دارد. از آنجا که تصاویر، بسیار سریع و آسان پردازش می ‌شوند، راهی سریع به بیننده می‌ دهند تا با محتوای نوشتاریتان درگیر شوند.
  • آنها نوعی معانی اضافه می ‌کنند که فراتر از کلمات است. با تصاویر واضحی که مردم فوراً ایده ‌تان را می ‌بینند و درک می‌کنند و هیچ کلمه‌ ای هدر نمی ‌رود.
  • آنها نقش «تبلیغات» را برای محتوایتان در هر کجا که به اشتراک گذاشته شود، ایفا می ‌کنند. تصاویر مقاله ‌ای مانند این هنگامی به نمایش درمی ‌آیند که محتوای نوشتاری خود را در سایت ‌هایی مانند فیسبوک، توئیتر و لینکدین به اشتراک می ‌گذارید. آنها بینندگان را به کلیک و استفاده محتوای شما دعوت می ‌کنند.

بازاریابی محتوای ویدیویی دقیقاً چیست؟

بازاریابی ویدیویی، آن چیزی نیست که چند سال پیش وجود داشت. امروز به ویژه برای شرکت ‌هایی که قبلاً توانسته ‌اند مخاطبان خود را جذب کنند، بسیار جدی ‌تر و مؤثرتر شده است. تعداد زیادی از شرکت ‌های کوچک برای دستیابی به اهداف خود، از بازاریابی محتوای ویدیویی استفاده می ‌کنند تا از رقابت خارج نشوند.

5 دلیل معتبر که چرا کسب و کار شما به بازاریابی محتوای ویدیویی نیاز دارد

۱. نرخ تبدیل بیشتر

۲. ارتباط عاطفی بهتر

۳. دسترسی بیشتر

۴. سطح مشارکت قوی ‌تر

۵. کسب رتبه های بالاتر و سریع تر در حوزه سئو

درک قیف بازاریابی محتوای ویدیویی

زمانی که چشم ‌انداز قیف بازاریابی با محتوای تعریف‌ شده را به دست آورید، استفاده از فیلم برای بازاریابی بسیار مؤثرتر خواهد بود. با اجرای ویدیو می ‌توانید با استراتژی محتوای خود، فروش بیشتری تولید کنید.

7 نکته ساده برای بازاریابی محتوای ویدیویی کارآمد

1: توجه آنها را سریع جلب کنید

2: ارزش واقعی را تحویل دهید

3: فراتر از یوتیوب بروید

4: در رویکرد خود سازگار باشید

5: جنبه کیفیت را نادیده نگیرید

6: برای سکوت بهینه شوید

7: یک فراخوان به اقدام اضافه کنید در اینجا چند ایده وجود دارد که بسته به اهداف بازاریابی می‌ توانید در تجارت خود استفاده کنید.

  1. با استفاده از فیلم ‌هایی که می ‌تواند از پست ‌های وبلاگ گرفته تا توصیفات کارمندان باشد، ارزش شرکت یا تجارت خود را به اشتراک بگذارید. ایده ما این است که نوعی محتوای ویدیویی ایجاد کنید که باعث شود برند شما از بقیه متمایز شود. به یاد داشته باشید هرچه مخاطبانتان برند شما را بی ‌نظیر و قابل اعتماد بدانند، بهتر است.
  2. اخبار شرکت را تهیه کنید و با کمک فیلم‌ هایی که از طریق کانال‌ های رسانه‌ های اجتماعی ‌تان به اشتراک گذاشته می ‌شود، اطلاعیه ‌های مهم را اعلان کنید. ویژگی جدیدی به محصول شما اضافه شده است؟ از ویدیویی استفاده کنید که مزایا را توضیح دهد. آیا اتفاقی خاص در راه است؟ ویدیویی بسازید که جزئیات و موارد بیرونی آن و اینکه بینندگان چگونه می ‌توانند بخشی از آن شوند را به نمایش بگذارد. آیا می ‌خواهید تبلیغی خاص را اجرا کنید؟ تبلیغی ویدیویی با فیسبوک را اجرا کنید و آن را با مخاطبان هدف خود به اشتراک بگذارید.
  3. نسخه آزمایشی محصول را تهیه کنید تا افرادی که مایل به خواندن نیستند بتوانند محصول‌ تان را در حال کار ببینند. هنگامی که مشتریان آینده ‌نگر، محصول ‌تان را در شرایط عملی قرار می ‌دهند، شما را برند معتبری به حساب آورده ‌اند. به مخاطبان خود نشان دهید که محصول ‌تان در مورد این است که خودش به چه صورت به فروش رود. نسخه نمایشی ویدیو را به اندازه کافی قدرتمند کنید تا هرگونه شک و تردید را از ذهن مشتری احتمالی خود حذف کنید.
  4. نشان دهید که با ایجاد فیلم‌ هایی در مورد صنعت خود و درباره موضوعات همیشه‌سبز مربوط به تخصص ‌تان، برند شما راهبر افکار است.

انیمیشن سه ‌بعدی، موفقیت در بازاریابی

انیمیشن سه ‌بعدی نقش مهمی در بازاریابی محتوای کسب‌ و کارها و برند‌ها ایفا می‌کند. انیمیشن سه‌ بعدی به آن‌ ها کمک می ‌کند تا ایده ‌ها، محصولات و فرآیندها را به شکلی به تصویر بکشند که در زندگی واقعی یا از طریق انواع دیگر انیمیشن ‌ها ممکن نیست.

تیم آران برای به نمایش گذاشتن قابلیت ‌ها و کاربردهای منحصربه ‌فرد تصویرسازی سه بعدی به معرفی چند برند برتر می ‌پردازد که از انیمیشن سه ‌بعدی برای موفقیت در بازاریابی محتوای ویدئویی استفاده می ‌کنند:

  1. آدیبل (Audible): اگر در مورد آدیبل چیزی نشنیده ‌اید باید بدانید که کتابخانه ‌ای بسیار بزرگ از کتاب ‌های صوتی است؛ رادیو و برنامه تلویزیونی نیز دارند و همچنین نسخه ‌های صوتی روزنامه ‌ها و مجله ‌ها را نیز ارائه می‌ دهند.
  2. بورگاتا (Borgata):  بورگاتا اپلیکیشنی برای بازی‌ های آنلاین است که بازی‌ های سنتی متنوعی را از طریق تلفن‌ های همراه هوشمند ارائه می ‌دهد. این شرکت با یک استودیوی انیمیشن‌ سازی سه‌ بعدی همکاری کرد تا برای اپلیکیشن خود یک آگهی تبلیغاتی بسازد.
  3. تاگل (Toggl): تاگل اپلیکیشنی برای زمان بندی به آژانس ‌ها، گروه‌ ها و کسب ‌و کارهای کوچک ارائه می ‌دهد. تاگل با همکاری یک شرکت تولید انیمیشن سه ‌بعدی ویدئویی ساخت که روش ‌های متفاوت استفاده از خدماتش را نشان می ‌داد.
  4. وریلکس (Varilux): وریلکس، عدسی ‌های وریفوکال را طراحی می ‌کند و شرکتی است که اولین عدسی ‌های وریفوکال را اختراع کرده است. این عدسی ‌ها پس از تولید بین عینک ‌سازان سرتاسر جهان توزیع می ‌شوند.
  5. سامسونگ (Samsung): سامسونگ که یکی از برترین تولیدکنندگان وسایل الکترونیکی جهان است به تولید تلفن ‌های هوشمند و دستگاه‌ های موبایل معروف است. این شرکت برای ورود تبلت جدیدِ مدل تب اِی (Tab A) به بازار یک ویدئوی انیمیشن سه ‌بعدی ساخت.
  6. اروپا (Europa): شرکت اروپا خدمات لجستیک ارائه می ‌دهد و از مسیرهای هوایی، زمینی و دریایی استفاده می‌کند. این شرکت از انیمیشن سه‌ بعدی برای نشان دادن میزان تأثیر خدماتش استفاده کرد.

پیش ‌بینی ‌های تولید محتوا مرتبط با حوزه ‌ی رسانه‌ های اجتماعی برای سال آینده میلادی (بر اساس نظرات سه کارشناس)

  1. آی‌ جی ‌تی ‌وی تلویزیون بعدی خواهد بود: جنای رز (Jenay Rose) متخصص کسب‌ و کار و کارشناس رسانه‌ های اجتماعی است که به بانوان آموزش می ‌دهد چگونه به کارآفرینانی آنلاین تبدیل شوند.
  2. در کمپین های دریافت پادکست عضو شوید، امتیاز بدهید و دانلود کنید: ویدئو را کنار بگذارید و در پادکست ‌های بیشتری مشترک شوید. رز اجرا کننده ‌ی پادکست هفتگی خودش به نام (زندگی‌ تان را سروسامان دهید) است و می‌ گوید استفاده از پادکست، نرخ تبدیل را بالا می‌برد چون مخاطب به معنای واقعی کلمه به شما گوش می ‌دهد و حرفتان در او اثر می‌ گذارد.
  3. تیک ‌تاک، پلتفرم بزرگ بعدی رسانه‌ های اجتماعی خواهد بود: ازنظر فنی، تیک ‌تاک پلتفرمی بسیار بزرگ است که مخاطبین آن بزرگ ‌سالان و افراد بین ۴ تا ۲۴ سال هستند و توسط یک برنامه‌ نویس چینی به نام بایت دانس (ByteDance) در سال 2016 راه‌ اندازی شد.
  4. شرایط برای همکاری اینفلوئنسرها تغییر می ‌کند: در نوامبر 2019، اینستاگرام شروع به آزمایش حذف قابلیت «پسندیدن» از پلتفرم خود کرد. این تغییر شاید موجب کاهش فشاری شود که از طریق قضاوت به کاربران سایت وارد می ‌شود و همچنین سلامت روانی آن ‌ها را افزایش دهد اما برای تأثیرگذاران رسانه‌ های اجتماعی به معنی سامان ‌دهی دوباره استراتژی بازاریابی اثرگذار است.

رِیچل فورد (Rachel Ford)، مدیر آژانس بازاریابی محتوای کوچک فورد مدیا لب (Ford Media Lab)، پیش ‌بینی می ‌کند صرف ‌نظر از ماندن یا حذف گزینه‌ ی پسندیدن درهرحال روند همکاری اینفلوئنسرها با برند‌ها تغییر خواهد کرد.

فورد می‌ گوید: «ما انتظار داریم شرکت ‌ها به دنبال روش ‌های جدید و خلاقانه‌ ای برای مشارکت با اینفلوئنسرها باشند تا بازگشت سرمایه را افزایش دهند.» او پیش‌ بینی می ‌کند در سال آینده میلادی برندها دیگر با اینفلوئنسرها به‌طور یک مرحله‌ ای همکاری نمی‌ کنند.

در عوض به‌طور منظم با اینفلوئنسرها مشهور و مورد احترام کار می‌ کنند. فریدمن می ‌گوید: «وقتی برندها با اینفلوئنسرها به‌صورت مداوم کار کنند، دنبال کنندگانشان احساس بهتری نسبت به محصول دارند، می ‌دانند که اینفلوئنسرها از این محصول حمایت می‌کنند و می‌ خواهند او را دنبال کنند تا بفهمند بعداً چه می ‌شود.»

10نکته برای اینکه بیشترین بهره را از وبینارها، بازاریابی محتوا و تبلیغات دیجیتالی­تان ببرید

شرکت ‌های کوچک هزاران استراتژی‌ مختلف را برای جذب مشتری امتحان می ‌کنند. از وبینارها گرفته تا بازاریابی محتوا و تبلیغات صوتی دیجیتالی، احتمالا خود شما هم چندین روش را امتحان کرده ­اید. اما اگر واقعا می‌ خواهید بیشترین بهره را از این تلاش ‌ها ببرید، آگاهی از دیدگاه کسانی که این تاکتیک ‌ها را با موفقیت به کار برد ه‌اند، می­تواند به شما کمک کند.

تمام جزییات بازاریابی وبینار را یاد بگیرید

وبینارها به کسب­ وکارها فرصت منحصربه ­فردی می ‌دهند تا با مشتریان ارتباط برقرار کنند. اما تنها درصورتی کار می ‌کنند که یک هدف روشن در ذهن داشته باشید و گام به گام پیش روید.

قبل از راه ­اندازی یک کمپین بازاریابی محتوا، اصول را یاد بگیرید

بازاریابی محتوا می‌تواند در اشکال مختلفی انجام شود. بنابراین اگر می‌خواهید از این تاکتیک­ها بیشترین سود را برای کسب ­وکارتان به ­دست آورید، باید به روشنی تمام گزینه‌ها و استراتژی‌های قابل دسترستان را درک کنید.

کسب‌وکار خود را در رسانه ­های اجتماعی با تفکری خارج از چارچوب انتشار دهید

تعدادی استراتژی امتحان­ شده و مناسب برای‌ رسانه ­های اجتماعی وجود دارد. اما اگر می‌ خواهید نسبت به کسب‌ و کارهای متوسط توجه بیشتری را جلب کنید، ممکن است نیاز داشته باشید کمی متفاوت فکر کنید.

تبلیغات صوتی دیجیتالی را به ­عنوان گام بعدی تبلیغات خود در نظر بگیرید

بسیاری از شرکت ‌ها از تبلیغات دیجیتال برای انتشار محصولات خدماتی خود استفاده کرده‌ اند. اما تبلیغات صوتی تازه شروع به ایجاد امواج بیشتری در اینترنت کرده است.

کسب­ و کار تجارت الکترونیک خود را از طریق بهینه ‌سازی رشد دهید

گاهی، رشد کسب ‌و کار شما وابسته به ابتکارات جدید بازاریابی برای رسیدن به مشتریان جدید نیست. گاهی اوقات، می‌تواند به سادگی در مورد بهبود فرایندها و دارایی‌های فعلی شما باشد تا تجربه بهتری ایجاد کرده و کارایی و بازدهی را بهبود بخشید. برای کسب­ وکارهای تجارت الکترونیک، بهینه‌ سازی می ‌تواند تاثیر بزرگی داشته باشد.

از هر دو بازاریابی مبتنی بر اکانت و بازاریابی اینفلوئنسری با هم استفاده کنید

بازاریابی مبتنی بر اکانت و بازاریابی اینفلوئنسری دو تاکتیک جداگانه هستند. اما شباهت ‌هایی بین آن‌ ها وجود دارد که آن ‌ها را برای کار با هم مناسب می ‌سازد.

یک استراتژی قوی برای بازاریابی اینفلوئنسری بسازید

همه کمپین های بازاریابی اینفلوئنسری نتیجه یکسانی نمی­گیرند. این به آن معنی است که شما باید تمرکز کامل خود را بر ایجاد یک استراتژی متمرکز بر اهداف خاص خود بگذارید.

سرعت تبدیل وبلاگ خود را بهبود بخشید

بسیاری از وبلاگ ­های تجاری مطالب جالب و ارزشمندی برای خوانندگان فراهم می ‌کنند. اما اگر این خوانندگان تبدیل به مشتری برای کسب‌ وکار شما نشوند، شما فرصت خود را از دست داده ‌اید.

از رضایت مشتریان برای کسب ‌وکارتان استفاده کنید

رضایت مشتری­ ها به مشتریان احتمالی نشان می ‌دهد که کسب‌ وکار شما معتبر و قادر به ارائه تجربیات مثبت به مشتری است. اما شما چطور می ‌توانید این رضایت­ها را بگیرید و بیشترین بهره را از آن­ها ببرید؟

سایت خود را به ­وسیله پلاگین­های وردپرس با موبایل سازگار کنید

داشتن یک وب سایت سازگار با موبایل برای هر کسب ‌وکار در سال 2019 ضروری است. اگر تجربه کاربر موبایل در سایتتان رضایت­ بخش نیست، از پلاگین­های وردپرسی استفاده کنید.

تولید محتوا رایگان چگونه انجام خواهد شد؟

با توجه به بررسی های انجام شده توسط تیم تولید محتوای آران و با رصد سایت های مرجع معتبر در این زمینه به این نتیجه رسیدیم که هدف از سرچ کاربران در زمینه تولید محتوای رایگان در واقع پیدا کردن ابزارهای مناسب جهت تولید محتواست که هر یک به تنهایی علاوه بر ایجاد محتوا اطلاعاتی را جهت بهینه کردن محتوا و همچنین پیاده کردن فاکتورهای بهینه در هر محتوا در اختیار ما قرار میدهد.

بنابراین ذهنیتی که در مورد تولید محتوا رایگان وجود دارد کاملا اشتباه بوده و صرفا ابزارهای رایگان جهت استفاده در بخش های مختلف تولید محتوا در دسترس است.

تولید محتوای تصویری رایگان

از آن جا که طبق آمار ۸۵ درصد بازاریابان حرفه ای در تولید محتوا و بازاریابی خود از عکس استفاده می کنند تعدادی سایت و ابزار رایگان برای تولید محتوای ویدیویی و گیف وجود دارد که مهمترین آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد.

  1. canva
  2. venngage
  3. raw shorts
  4. rendrfx
  5. animoto
  6. wideo
  7. biteable
  8. powtoon
  9. kizoa

هزینه اعلام شده توسط استراتژیست برحسب نوع کسب و کار و حجم کار پیش بینی شده خواهد بود. اصولا تیم تولید محتوا با فرض حجم کار بالا به افراد زیر نیاز دارد:

۱. مترجم (در صورتی که نیاز به استفاده از منابع خارجی باشد)

۲. کپی رایتر (جهت تولید محتوای یونیک و دوری از کپی)

۳. طراح گرافیست (تولید محتوای تصویری در فرمت های متفاوت)

۴. ادمین (جهت بارگذاری محتوای تولید شده در فضای مجازی، سایت یا شبکه های اجتماعی)

۵. استراتژیست (مهم ترین عضو تیم تولید محتوا که طبق تجربه و همچنین تحلیل و بررسی کسب و کار شما و رقبا استراتژی خاص شما را جهت تولید محتوای تاثیر گذار تعیین می کند)

نتیجه گیری 

هرچه گفتیم به این معنا نیست که حالا دیگر می‌ توانید محتوای موثر، هدفمند و بامعنا تولید کنید. تولید محتوا، نیاز به زمان، تلاش و سرمایه گذاری واقعی دارد. محتوا را باید به عنوان دارایی تان ببینید، تنها در چنین صورتی است که می ‌توانید توجهی که لازم دارد را به آن اختصاص دهید.

از این راهنما می‌توانید برای تولید محتوای خودتان استفاده کنید و اعتماد به نفس این را پیدا کنید که محتوای تولیدی شما، نیازهای مخاطب را در نظر می ‌گیرد و باعث رشد کسب و کارتان می ‌شود.

 

تجربه ای در زمینه تولید محتوا و استفاده از متخصصین محتوا در بازاریابی محتوایی خود داشته اید؟ 

کدام یک از انواع محتوا را در بازاریابی محتوایی خود استفاده کرده اید؟ 

چه میزان هزینه بابت تولید محتوا به متخصصین پرداخت کرده اید؟

تجربیات خود را با ما در میان بگذارید، کارشناسان ما به سوالات شما در کامنت ها پاسخ خواهند داد.

تیم تولید محتوای آران با بهره گیری از به روزترین اصول بازاریابی محتوا و با تعیین استراتژی حرفه ای با توجه به نوع کسب و کار شما، آماده ارائه خدمات تولید و بازاریابی محتوا برای سایت و شبکه های اجتماعی شما می باشد.

جهت رزرو پکیج تولید محتوای استراتژیک آران ایمیل/شماره تماس خود را در این صفحه وارد نمایید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *