طراحی لوگو و برندینگ 

تصور کلی این است که «طراحی لوگو» و «برندینگ» مشابه یکدیگر است و فرقی با هم ندارند. بعضی اوقات این دو اصطلاح حتی به عنوان مترادف به جای هم به کار می روند. اگرچه این دو واژه از نظر کاربرد و معنی نزدیکی تنگاتنگی دارند، اما این دو واژه کاربرد و کارکردهای متفاوتی دارند.

برای درک بهتر تفاوت طراحی لوگو و برندینگ، مهم است که ابتدا مفاهیم لوگو و برند را تعریف کنیم:

تعریف لوگو:

لوگو یک نماد گرافیکی است که می ‌توان آن را به راحتی به خاطر سپرد. این نماد هویت یک شرکت را می ‌سازد و به نمایش می‌ گذارد و یا یک محصول تجاری یا هر نهاد دولتی یا خصوصی را معرفی می ‌کند.

این روش، یکی از راه ‌های تشخیص انواع برند در دنیای پر رقابت و مملو از عناصر گرافیکی است که هر کدام سعی دارند تا ما را به خود جلب کنند. یک آرم معمولاً ترکیبی از تایپوگرافی ‌ها، نمادها و رنگ‌ ها است.

برای مثال به لوگوی شَنل توجه کنید:

لوگوی شنل یکی از معروف ‌ترین آرم‌ها در بین برندهای لوکس است. این لوگو از دو C که پشت به هم هستند و به یکدیگر متصل شده‌اند تشکیل شده. کلمه ‌ی شنل در تمامی محصولات روی در قرار دارد.

گاهی اوقات برند از دو C به طور جداگانه استفاده می‌ کند (به عنوان مثال در برخی از بسته ‌بندی‌ های محصول) یا فقط قسمت “CHANEL” (به عنوان مثال در وب سایت). به این ترتیب، استفاده چند منظوره از آرم در کانال ‌های مختلف وجود دارد.

تعریف برند:

برند ایده یا تصویری است که افراد هنگام فکرکردن در مورد محصولات خاص، خدمات و فعالیت ‌های یک شرکت در ذهن خود دارند.

این تصور هنگامی ایجاد می ‌شود که همه‌ی آنچه یک برند از خود به نمایش می ‌گذارد با آن تصویر هماهنگ باشد. از جمله این موارد می‌ شود به نام تجاری، آرم، محصولات، هویت بصری، کارکنان یا تبلیغات اشاره کرد.

به عنوان مثال برند چنل:

بعد از دیدن یک برند و اگر احیانا کمی با آن برند آشنا باشید، ممکن است برخی از تصاویر و احساسات به ذهن شما خطور کند، یعنی چیزی شبیه به کولاژ عکس فوق.

برخی افراد ممکن است احساس لوکس‌ بودن و ظرافت را حس کنند. بنیان‌ گذار این برند را به یاد بیاورید، به محصولات (آرایش، لباس، لوازم جانبی)، فرهنگ پوشش به سبک فرانسوی، قیمت‌ های بالا یا تجربه‌ هایی که در فروشگاه شنل داشته اید، فکر کنید.

تجربه و درک هریک از ما متفاوت خواهد بود. با این حال، تصور کلی از نام تجاری باید برای عموم مردم کاملاً مشابه باشد.

تفاوت بین طراحی لوگو و برند چیست؟

طراحی لوگو فرایند طراحی یک آرم است. برندسازی فرایند ساخت یک برند است. به عبارت دیگر، برندسازی یک استراتژی است که توسط شرکت‌ ها طراحی شده ‌است تا به افراد کمک کند بتوانند محصولات و شرکت را به سرعت شناسایی کنند و به آنها دلیلی برای انتخاب محصولات خود ارائه دهند.

استراتژی برندسازی مشخص می ‌کند که یک برند نمایانگر چه مفاهیمی است و چه چیزهایی را نمایش نمی‌ دهد. برندسازی با استفاده از ابزارهای مختلف قابل انجام است. برخی از عناصری که در استراتژی برندسازی مورد استفاده قرار می ‌گیرند عبارتند از:

  • تعریف برند: هدف، ارزش ‌ها، مامورریت
  • هویت برند: نام، لحن صدا، طراح هویت بصری (که شامل طراحی لوگو)
  • تبلیغات و جنبه ‌های ارتباطی: تلویزیون، رادیو، مجلات، تبلیغات در فضای باز، وب‌ سایت، برنامه‌ های تلفن همراه…
  • حمایت مالی و مشارکت
  • طراحی محصول و بسته ‌بندی
  • تجربه‌های محتمل در آینده
  • تجربه فضای کاری و سبک مدیریت
  • خدمات مشتری
  • استراتژی قیمت ‌گذاری

همانطور که می ‌بینیم، طراحی لوگو یکی از ابزاری ‌هایی است که برای طراحی هویت بصری یک برند به کار می ‌رود.

چرا وجود لوگو برای اهداف برندسازی بسیار مهم است؟

گرچه لوگو تنها یکی از عناصر برندسازی است، اما به احتمال زیاد در اکثر نقاط ارتباطی با مشتریان و سایر افراد ذی ‌نفع اثرات و حضور آن قابل مشاهده است، مانند: وب‌ سایت، بروشور، ست اداری، محصولات تولیدی، بسته ‌بندی، تبلیغات، لباس، فروشگاه ‌ها و غیره.

بنابراین یک لوگو می ‌تواند به عنوان یکی از اصلی ‌ترین عناصر گرافیکی در نظر گرفته شود که به مردم امکان می ‌دهد به سرعت یک سازمان، محصولات و خدمات آن را شناسایی کنند و اغلب اوقات، اولین موردی خواهد بود که مردم برای شناسایی محصولات و خدمات شما از آن بهره خواهند برد.

در چنین موقعیت‌هایی است که یک لوگو، که به خوبی برای اهداف برندینگ طراحی شده است، بسیار مهم است:

1- یک لوگوی خوب ‌طراحی ‌‎شده به افراد اجازه می‌ دهد تا برند شما را به سرعت شناسایی کنند و به یاد آورند. به یاد داشته باشید وجود لوگو یکی از اصلی‌ ترین عناصر شناسایی شما توسط مشتریان و مخاطبان است. در این صورت در عرض چند ثانیه، در کانال ‌های مختلف ارتباطی تشخصی داده می ‌شوید.

2- به انسجام و هماهنگی برند در کانال ‌های ارتباطی شما با مشتری کمک می ‌کند. این مسئله نوعی هارمونی در کانال ‌های مختلف ارتباطی (که محصول در آنها تبلیغ می ‌شود و در معرض دید عموم قرار می ‌گیرد) ایجاد می ‌کند. در دنیای امروز، مشاغل و سازمان ‌ها روی پلتفرم‌ های مختلفی از جمله وب ‌سایت ها، وبلاگ ‌ها، رسانه‌ های اجتماعی، رویدادها، اعلامیه‌ ها، بروشورها و کارت ‌های ویزیت و غیره وجود دارند. داشتن یک لوگوی چندمنظوره به شما امکان می ‌دهد به طور مناسب و هماهنگ و هارمونیک برند خود را به نمایش بگذارید.

3- بخشی از هویت برند شما است. لوگوی برند یا سازمان شما، بخشی از هویت بصری برند شما است. این موضوع بسیار مهم است، زیرا یکی از اصلی ‌ترین ابزارها خواهد بود که به ‌طور گرافیکی بتواند نام تجاری، ارزش ‌ها و شخصیت شما را به مخاطبانتان نشان دهد.

4- نوعی تصویر حرفه ‌ای از شما ایجاد می ‌کند و انتظارات را بالا می برد. مردم انتظار دارند که یک برند، ظاهر حرفه ‌ای داشته باشد و انتظارات آنها از لوگو شروع می‌شود. یک طراحی مناسب برای لوگوی محصولتان، که توسط یک طراح متخصص اجرا شده است باعث می‌ شود برند شما در مقابل دیگر رقبا قد علم کند، همینطور قابل اعتماد‌تر به نظر برسد. استخدام یک طراح حرفه‌ ای داشتن لوگویی منحصربه ‌‌‌‌فرد و خلاقانه را، که نشانگر هویت برند شماست، افزایش می ‌دهد.

5- این مارک شما را از در رقابت با رقبا متمایز می کند. برندها می ‌توانند با لوگویشان خود را از رقبا متمایز کنند. استفاده از رنگ ‌ها، شکل ‌ها، استایل ‌های متنوع، روشی عالی برای نشان دادن این است، که برند شما چه چیز هست و چه چیز نیست.

6- می ‌تواند ارتباط عاطفی با سهامداران شما را تسهیل و وفاداری به برند را تقویت کند. مردم هنگام دیدن لوگوی شما باید فوراً با برند شما ارتباط برقرار کنند. طراحی لوگوی خوب باعث می‌شود افراد سازمان شما را به خاطر بسپارند و نسبت به شما و محصولتان یک احساس داشته باشند. اگر این احساس مثبت باشد پروسه‌ ی برندینگ شما هم مثبت خواهد بود.

 

نتیجه گیری

لوگو به خودی خود یک عنصر گرافیکی است که نشانگر برند است، در حالی که یک برند ترکیبی از تمام جنبه‌ های ملموس و ناملموس است که نمایانگر سازمان است و برای مخاطب شما تجربه خلق می ‌کند. بدون برند، لوگو معنای واقعی نخواهد داشت، یعنی صرفاً یک عنصر گرافیکی خواهد بود. ترکیب یان دو، یعنی لوگویی که به خوبی طراحی شده باشد و یک استراتژی مؤثر برندسازی، به سازمان ‌ها کمک می کند به مخاطبان مورد نظر خود دست پیدا کنند و در عین حال یک برند مقاوم و پیشرو در صنعت خود باشند.

حتی اگر یک کارآفرین یا فری ‌لنسر هستید اهمیت یک لوگوی خوب و مطابق با استراتژی کلی برندتان را دست کم نگیرید. وارد این صفحه شوید و با خدمات برندینگ آران آشنا شوید.

2 دیدگاه

  • این محتوا رو از thebrandingjournal.com صرفاً ترجمه کردین و محتوای جدیدی ارائه ندادین، منبع ذکر نکردین که خب این هم کار درستی نیست با اینکه ذکر منبع هم به معنای کپی مطالب نیست. اگر به اصول تولید محتوا آشنایی داشته باشید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *