مشاوره برندینگ

مشاوره برندینگ:اپل. گوگل. نایک. اوبر. مونپیگ. گیفگف. برندهای قدرتمند، اسم‌های قدرتمندی دارند. اما پیدا کردن یک اسم، کار ساده‌ای نیست. نام‌گذاری یکی از سخت‌ترین بخش‌های توسعه برند به حساب می‌آید.

خصوصاً به این دلیل که پیدا کردن اسمی که قبلاً انتخاب نشده باشد کار ساده‌ای نیست. باید حسابی در آن عمیق شوید و خلاقانه فکر کنید. اینجا، راهنمای قدم به قدمی را برای شما آورده‌ایم تا در مسیر پیدا کردن اسم برندتان به شما کمک کنیم.

انتخاب نام برند مناسب شما با بهترین مشاوران برندسازی

  1. چگونه اسم برند بسازیم: مطمئن شوید، استراتژی برند شفافی دارید(مشاوره برندینگ)

مرحله اول این است که مطمئن شوید استراتژی برند شفافی دارد. پایه و اساس هر برند قدرتمندی استخوان بندی شفاف چیزی است که به خاطرش شکل گرفته است.

در بخش خیریه، بیشتر صحبت از نگاه، رسالت و ارزش مطرح است. اما رهبران آینده برند اکنون باید هدف (چرا برند شما وجود دارد و چه ارزشی برای جامعه دارد)، پیام (وعده‌ای که می‌دهید، چیست؟) و شخصیت (چگونه ارتباط برقرار کنید) برندشان را به خوبی بشناسند.

استراتژی برند اطلاعاتی به شما می‌دهد تا به بیان خلاقانه‌ای از برندتان برسید. هویت بصری و لحن که منجر به تولید نام و شعار می‌رود. پس اگر در وهله اول استراتژی برند مشخصی داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید اسمی انتخاب کنید.

  1. چگونه اسم برند بسازیم: تصمیم بگیرید در کدام دسته‌بندی نام‌گذاری، می‌خواهید بگردید(مشاوره برندینگ)

طیف گسترده‌ای از دسته‌بندی‌های نام‌گذاری وجود دارد که می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید، پس قدم بعدی این است که تصمیم بگیرید می‌خواهید در کدام دسته به طور خلاقانه‌ای جستجوی کنید.

برخی از انواع رایج این دسته‌ها شامل کلمات اختصاری، کلمات خارجی، توصیفی، ساختگی، منبع و تحریک‌کننده می‌شود.

کلمات اختصاری به‌سادگی از حرف اول اسامی بلند استفاده می‌کنند، همچون NHS (سرویس سلامت ملی) یا RNLI (موسسه نجات‌غریق ملی سلطنتی). این امکان وجود دارد که به یک کلمه اختصاری، معنایی تازه بدهید.

برای مثال، RSPB (جامعه سلطنتی برای محافظت از پرندگان) موقعیت برندش را به حیات وحش بریتانیا نیز گسترش داد و این کار را با اضافه کردن لاین “خانه‌ای برای طبیعت بسازیم” انجام داد.

کلمات یا عبارات خارجی از جمله الهامات مشهور برای اسامی برند به شمار می‌روند به خصوص زبان لاتین. نیوئا از نیوئوس می‌آید و در زبان لاتین به معنای برف سفید است.

لگو از عبارتی دانمارکی می‌آید که اصل آن لگ گوگ بوده و معنی “خوب بازی کن” می‌دهد.

اسامی توصیفی کاری که انجام می‌دهند را میگویند مثل تنباکوی آمریکایی بریتانیایی یا مرکز تحقیقات سرطان بریتانیا.

در بخش خیریه، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اسامی توصیفی کمک شایانی در جمع‌آوری کمک‌های مالی داشته‌اند.

اسامی ساختگی به‌سادگی سر هم می‌شوند و اغلب از یک جرقه کوچک شکل می‌گیرند. روش دیگر برای ساختن اسم، انتخاب بخش‌های مختلفی از کلمات متفاوت و کنار هم گذاشتن آن‌ها است.

درست مثل رایتموو، اکسفام (کمیته آکسفورد برای امداد در زمان قحطی) یا منکپ (معلولیت ذهنی). ظاهراً برند دورکس از ترکیبی از بادوام، قابل اعتماد و عالی ساخته شده است.

اسامی اصیل از خود برند می‌آید چه جایی که در آن تأسیس شده‌اند چه کسی که آن را تأسیس کرده، مثلاً انجمن ساختمان کاونتری یا شرکت والت دیزنی. بسیاری از مؤسسات خیریه بریتانیا به افتخار مؤسس آن نام‌گذاری می‌شوند درست مثل ماری کوری، ترنس هیگینز و سو رایدر.

اسامی تحریک‌کننده، توجه ما را در سطوحی عاطفی جلب می‌کنند. از نایک (الهه پیروزی در یونان باستان) تا اسکوپ (فرصت یا امکان انجام کار).

مؤسس آمازون، جف بزوس، نخستین بار نام شرکتش را کادبرا گذاشت تا نشان دهد فروشگاه آنلاینش چقدر جادویی است. بزوس بعد از آن وارد بخش آ در دیکشنری شد.

وقتی به نام بزرگ‌ترین رودخانه جهان رسید، تصمیم گرفت این بهترین اسمی است که می‌توان برای یک فروشگاه آنلاین انتخاب کرد.

ظاهراً استیو جابز، هم می‌خواست کلمه‌ای پیدا کند که با آ شروع شود و در دفترچه تلفن قبل از آتاری قرار بگیرد و درنهایت به اسم اپل رسید که معنای تازگی، طراوت، سرگرم‌کننده و در عین حال سادگی دارد.

«فقط انجامش بده». «فراتر برو». «عاشقش هستم». «برای همیشه، برای همه». «تیپت رو عوض کن، درمانی پیدا کن، به ما بپیوند».

ما توصیه می‌کنیم که وقتی دنبال اسمی برای برندتان هستید به شعارتان هم فکر کنید.

درست مثل اسامی، شعارها هم دسته‌بندی‌های مختلفی دارند. یک شعار خوب به خاطرتان می‌ماند چرا که کوتاه است و به‌سادگی می‌توان آن را به خاطر سپرد.

مشاوره برندینگ

مشاوره برندینگ

آن‌ها باورها و زبان برند شما را به ساده‌ترین و سریع‌ترین شکل ممکن منتقل می‌کنند. بهترین حالت شعار این است که 3 تا 5 کلمه باشد. هرچه کمتر بهتر. از این که خیلی توصیفی شود، نترسید به خصوص وقتی اسمی توصیفی انتخاب کرده‌اید.

  1. چگونه اسم برند بسازیم: فهرست بلندی بسازید(مشاوره برندینگ)

مرحله بعدی این است که خلاق باشید. سعی کنید تا می‌توانید در هر دسته‌ای که انتخاب کرده‌اید، طوفان فکری انجام دهید.

اغلب این کار را می‌توانید با تعداد زیادی از افراد انجام دهید و دور و برتان را پر از قهوه و شکلات و دیکشنری و روزنامه و مجلاتی کنید که به شما الهام ببخشند.

استراتژیست‌های برند، کارگردانان خلاق و کپی ­رایترها اغلب در چنین کاری برتر هستند. ممکن است بخواهید جدولی درست کنید و اسامی ساخته شده را از تحت‌اللفظی به پیچیده و انتزاعی تغییر دهید. هر چیزی به ذهنتان برسد، درست است.

  1. چگونه اسم برند بسازیم: فهرست کوتاه بسازید. بررسی کنید. تکرار کنید.(مشاوره برندینگ)

اکنون هرچه به انتخاب اسمی منحصر به فرد نزدیک می‌شوید، پروسه سخت‌تر می‌شود. فهرستی از معیارهایی که می‌توانید از آن برای کوتاه کردن فهرست اسامی‌تان به کمک استراتژی برند استفاده کنید، بسازید. حواستان باشد مواردی مثل به‌یادماندنی بودن و متمایز بودن را داشته باشد.

وقتی به فهرست کوتاهی رسیدید، در دسترس بودن آن اسم را در گوگل بررسی کنید. حواستان به هر چیزی که ممکن است به طور ضمنی به برندتان مربوط شود و اسم انتخابی‌تان را به خطر بیندازد، باشد.

متأسفانه انجام چنین بررسی‌هایی بیشتر انتخاب‌هایتان را از شما می‌گیرد و ممکن است درنهایت مجبور شوید به فهرست طولانی قبلی خود بازگردید.

اما فراموش نکنید، انجام چنین کاری فهرستی کوتاه برایتان به ارمغان می‌آورد که می‌توانید بر سر آن گفتگو کنید و به زبانی مشترک برسید.

  1. چگونه اسم برند بسازیم: درباره فهرست کوتاه به دست آمده تحقیق کنید. 

توصیه می‌کنیم که فهرست کوتاهی از اسامی برند بسازید و سپس آن را در قالب یک نظرسنجی برای مخاطب هدفتان عرضه کنید. انجام چنین کاری خیلی گران نخواهد بود.

در این تحقیق، می‌توانیم ارزیابی کنیم کدام اسم، موقعیت و شخصیت برند ما را بهتر نشان می‌دهد و همچنین مواردی همچون قابل فهم بودن و شفافیت اسامی انتخاب‌شده را هم در نظر بگیریم.

با انجام این نظرسنجی، به مدارک آماری مهمی دست پیدا می‌کنیم که به ما در تصمیم‌گیری نهایی کمک شایانی خواهد کرد.

  1. چگونه اسم برند بسازیم: اسمتان را برای محافظت از آن ثبت کنید. 

به محض این که به اسم نهایی رسیدید، توصیه می‌کنیم که آن را به صورتی رسمی در دسته‌بندی نوع کسب و کاری که در آن کار می‌کنید، ثبت کنید.

وقتی علامت تجاری خود را ثبت کردید، قادر خواهید بود:

  • اقدامی قانونی در مقابل کسانی که از برند شما بدون اجازه استفاده می‌کنند، انجام دهید.
  • علامت ® را کنار نام برندتان بگذارید، تا نشان دهید این برند برای شما است و به دیگران درباره استفاده بدون اجازه از آن، هشدار دهید.
  • گواهی معتبری برای برندتان دریافت کنید.

پروسه ثبت ممکن است چند ماهی طول بکشد اگر خیلی پیگیر نباشید. البته علامت تجاری‌تان بعد از ثبت، عمری 10 ساله خواهد داشت.

مطلبی که نوشتیم، شاید این‌طور به نظرتان رسانده که انتخاب اسم برند کار ساده‌ای است، اما این‌طور نیست. پس اگر نیاز به کمک داشتید، به ما اطلاع دهید.

 

نام برند خود را انتخاب کرده اید؟ در زمینه برندسازی چه کارهایی انجام داده اید؟

کارشناسان و متخصصین استراتژی برندینگ آران آماده ارائه خدمات برندسازی اصولی هستند.

با وارد کردن ایمیل/شماره تماس خود در این صفحه از خدمات مشاوره رایگان آران استفاده نمایید.

4 دیدگاه

  • با سلام
    می خواستم برای فروشگاه اینترنتی نام فروشگاه و برند انتخاب کنم

    خوداhappy shopping , Iranian shapping , smart shopping انتخاب کردم که به نظر می رسه توسط دیگران ثبت شده است
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    اگر امکان داره ایمیل کنید
    با تشکر

  • سلام و وقت بخیر
    برای انتخاب اسم مجموعه ای آموزشی برای کودکان و نوجوانان به مشاوره نیاز دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *