مراحل برندسازی

احتمالاً برند شما ارزشمندترین دارایی شرکت شماست. اگر این گزاره درست باشد پس ایجاد برند قوی مهم‌ترین وظیفه شما محسوب می‌شود. به همین دلیل برای شما یک راهنمای ساخت برند آماده کرده‌ایم و به طور مختصر مراحل برندسازی را توضیح داده‌ایم. اما ابتدا لازم است با تعریف برند و برندسازی آشنا شوید.

تعریف برند

شرکت شما به شهرت و میزان دیده شدن در بازار جایگاه کسب می‌کند. قدرت برند هم برایندی است از این شهرت و میزان دیده‌شدن. پس هرچه برند شما قوی‌تر باشد شهرت و میزان دیده‌شدن آن بیشتر خواهد بود.

برند شما آن تصویری است که مخاطبان شما در ذهن دارند و ممکن است مردم با شنیدن نام شما به خاطر بیاورند.

تعریف برندسازی

برندینگ یا برندسازی فرآیند ایجاد و قدرتمند کردن برند شماست. وقتی ما به شرکت‌ها کمک می‌کنیم برندشان را بسازند، این فرآیند را به سه فاز تقسیم می‌کنیم:

  • اولین فاز هماهنگ‌کردن استراتژی برندتان با اهداف تجاری شماست.
  • دومین فاز توسعه تمام ابزارهایی است که برای القای برندتان نیاز دارید مثل لوگو، شعار و وب‌سایت.
  • درنهایت فاز سوم قدرتمندسازی و توسعه برند است.

استراتژی برند نحوه‌ی به انجام رساندن این وظایف است. اما برای ساده‌تر کردن، ساخت برند را به 9 مرحله تقسیم کرده‌ایم.

مراحل برندسازی

مراحل برندسازی

9 مرحله برای ساختن برند قوی | مراحل برندسازی

  1. تعیین راهبرد کلی تجاری

برندی قوی، که به‌خوبی از دیگر برند‌ها تمییز داده می‌شود، کار توسعه دادن شرکت شما را راحت‌تر می‌کند. بنابراین تعیین کنید که چه نوع شرکتی می‌خواهید باشید.

راهبرد کلی کسب‌وکار شما پایه‌ی راهبرد ساخت برندتان است؛ پس اینجا نقطه‌ی شروع است. چشم‌انداز، مأموریت‌ها و ارزش‌هاست که اگر به طور واضح تعیین شده باشند قدم اول را درست برداشته‌اید.

اگر به‌طور واضح می‌دانید شرکتتان را می‌خواهید به کدام سمت ببرید، برندتان هم در انجام این کار به شما کمک خواهد کرد.

  1. شناسایی مشتری‌های هدف

مشتری‌های هدف شما چه کسانی هستند؟ اگر بگویید «همه» مرتکب اشتباه بزرگی شده‌اید.

تحقیقات ما به‌روشنی نشان داده‌اند که شرکت‌هایی که رشد و درآمد بالایی دارند روی مشتری‌های خاصی متمرکز می‌شوند که به‌طور شفاف تعریف‌شده‌اند.

هرقدر این مخاطبین شفاف‌تر تعریف شده باشند، رشد شرکت سریع‌تر اتفاق می‌افتد. هرقدر مخاطبین هدف گسترده‌تر باشند، تلاش‌های بازاریابی شما دیرتر جواب خواهند داد.

از کجا می‌فهمید گروه مشتری‌های مناسبی را انتخاب کرده‌اید؟ اینجاست که مرحله‌ی بعد به کار می‌آید.

  1. تحقیق در مورد مشتری‌های هدف

شرکت‌هایی که روی گروه مشتری‌های هدفشان پژوهش انجام می‌دهند، سریع‌تر رشد می‌کنند و سودآورترند. تحقیقات به شما در درک دیدگاه و اولویت‌های مشتری‌های هدفتان کمک می‌کند، نیازهایشان را پیش‌بینی کنید و پیامتان را به زبانی منتقل کنید که در ذهنشان باقی بماند.

تحقیقات به شما می‌گوید مخاطبان در مورد نقاط قوت و برند شرکت شما چه نظری دارند. یک پژوهش مخاطب درست به‌طور چشمگیری میزان خطرپذیری برنامه‌ی بازاریابی شما را کاهش می‌دهد.

  1. مشخص کردن جایگاه برند

حالا آماده‌اید تا جایگاه برند شرکتتان را در بازار مشخص کنید. نقطه‌ی تمایز شرکت شما نسبت به دیگر شرکت‌ها چیست؟ چرا مشتری‌های بالقوه‌ی شما که در قلمرو مخاطبین هدف شما قرار دارند باید شما را برای همکاری انتخاب کنند؟

خلاصه جایگاه شما معمولاً متشکل از 3 تا 5 جمله است و اساس جایگاه‌یابی برندتان را تشکیل می‌دهد. باید واقعی باشد چراکه لازم است قولی بدهید که بتوانید آن را عملی کنید. همچنین باید کمی هم آرمانی باشد تا چیزی داشته باشید که برای رسیدن به آن تلاش کنید.

  1. تعیین استراتژی انتقال پیام

پنجمین مرحله از مراحل برندسازی تعیین استراتژی انتقال پیام است. استراتژی انتقال پیام جایگاه برندتان را به پیام‌هایی ترجمه می‌کند که برای مخاطبین هدف شما ارسال می‌شود.

مخاطبین هدف شما معمولاً شامل مشتری‌های بالقوه، کارمندان یا دیگر اینفلوئسرها و شرکت‌هایی است که به‌طور بالقوه جزو فرصت‌های همکاری محسوب می‌شوند (اینها چند نمونه انگشت‌شمار از مخاطبین هدف هستند).

اگرچه جایگاه اصلی برند شما باید برای تمام مخاطبین یکسان باشد اما هر مخاطب نسبت به جنبه‌ی متفاوتی از جایگاه برندتان علاقه نشان می‌دهد.

هر مخاطب مشکلات یا نگرانی‌های خاصی دارد که باید حل شوند و هرکدام از مخاطبین به نوع متفاوتی از اطلاعات نیاز دارند تا از برند شما حمایت کنند. راهبرد انتقال پیام شما باید تمام این نیازها را برطرف کند. این مرحله یک مرحله‌ی مهم برای مرتبط ساختن برندتان با مخاطبین هدف است.

مراحل برندسازی

مراحل برندسازی

  1. تعیین نام، لوگو و شعار

اغلب شرکت‌ها نیازی به تغییر نام ندارند اما اگر شرکت جدیدی را راه‌اندازی کرده‌اید، در حال ادغام واحدهای تجاری هستید یا نامی دارید که دیگر مناسب جایگاه شما نیست نیاز است نام شرکتتان را تغییر دهید. حتی اگر نام شرکتتان را تغییر ندهید، لوگو و شعار جدید می‌تواند برای حمایت بیشتر از جایگاه برندتان به کار بیاید.

فقط به یاد داشته باشید که نام، لوگو و شعار برند شما نیستند! این‌ها راه‌هایی برای ایجاد برند یا سمبل برند شما هستند.

نام، لوگو و شعار متعلق به شما نیستند بلکه متعلق به بازار هستند. باید بر اساس میزان تعاملی که با مشتریان دارند در مورد آن‌ها قضاوت شود نه اینکه کارمندان شما یا شرکای شما چقدر آنها را دوست دارند.

  1. تدوین استراتژی بازاریابی محتوا

در عصر اینترنت، بازاریابی محتوا یکی از انواع دیجیتال‌مارکتینگ است که نباید نادیده گرفته شود. این روش تمام‌ کارهایی را می‌کند که بازاریابی سنتی انجام می‌دهد اما به‌طور مؤثرتر. در بازاریابی محتوا از محتوای آموزشی ارزشمند برای جذب، پرورش و آماده‌سازی مشتری‌های بالقوه استفاده می‌شود.

به یاد داشته باشید که قدرت برند شما از اعتبار و میزان دیده شدن برند شما نشئت می‌گیرد. افزایش میزان دیده شدن (به‌تنهایی و بدون تقویت اعتبار) به‌ندرت موفقیت‌آمیز خواهد بود. همانطور که روش سنتی تبلیغات یا حمایت مالی در جهت «برند-آگاهی» اغلب نتایج ناامیدکننده‌ای به همراه دارد.

از طرف دیگر، بازاریابی محتوا، میزان دیده شدن و اعتبار را هم‌زمان افزایش می‌دهد. بازاریابی محتوایی روشی بی‌نقص برای وصل کردن برندتان به مخاطبین هدف است.

  1. ایجاد وب‌سایت

وب‌سایت شما تنها ابزار و مهم‌ترین عامل توسعه برندتان است. جایی است که تمام مخاطبین شما مطلع می‌شوند چه‌کاری انجام می‌دهید، چگونه آن را به انجام می‌رسانید و مشتری‌هایتان چه کسانی هستند.

البته که مشتری‌های بالقوه‌ی شرکت شما را صرفاً بر اساس وب‌سایتتان انتخاب نخواهند کرد اما اگر سایتتان پیام نامناسبی ارائه دهد قطعا شما را از فهرست خارج می‌کنند.

به‌علاوه وب‌سایت شما خانه‌ی محتواهای ارزشمندتان است. این محتواها در رأس فعالیت‌های شما برای بهینه‌سازی رتبه‌ی شما در موتورهای جستجو (سئو) قرار می‌گیرد تا مشتری‌های بالقوه، کارمندان احتمالی و مشتریان ارجاعی بتوانند شما را پیدا کنند و در مورد شرکتتان اطلاعاتی کسب نمایند. تولید محتوای آنلاین برای ساخت برند در دنیای معاصر بی‌نهایت مهم است.

مراحل برندسازی

مراحل برندسازی

 

  1. اجرا، ره‌گیری و اصلاح

این مرحله در توسعه برند یکی از مهم‌ترین مراحل برندسازی است. واضح است که استراتژی توسعه برند هرقدر هم که قوی باشد اگر اجرایی نشود کار خاصی انجام نمی‌دهد.

شاید شگفت‌زده شوید اما بسیاری از شرکت‌ها برنامه برندینگ خود را به خوبی شروع می‌کنند ولی پس از مدتی کوتاه سرشان با کارهای مشتری‌ها شلوغ می‌شود و فرایند برندینگ به تعویق می‌افتند و آرام آرام  فراموش می‌شوند.

دقیقاً به همین دلیل است که ره‌گیری اهمیت بالایی دارد. به‌شدت توصیه می‌کنیم پیاده‌سازی عملی برنامه را به همراه نتایج دنبال کنید. آیا طبق برنامه در عمل کرده‌اید یا نه؟

چه اتفاقی برای معیارهای سنجش موفقیت مانند ترافیک و بازدیدکننده‌های وب‌سایت افتاده است؟ چند مشتری بالقوه‌ی جدید، درخواست کارجویان و فرصت‌های همکاری برای شرکت شما ارسال شده است؟

فقط با ره‌گیری کل فرآیند است که می‌توانید مطمئن شوید نتایج درستی می‌گیرید یا نه و در نتیجه اصلاحات مناسب را اعمال کنید.

 

نتیجه

در این مقاله مراحل برندسازی را برای شما توضیح دادیم. این مراحل هرکدام برای خودش استراتژی و شرایطی دارد که باید در مورد آن بیشتر بخوانید. مقالات دیگر سایت را در زمنیه برندینگ مطالعه کنید و اگر نظری دارید برای ما در کامنت‌ها درج کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *