دیجیتال برندینگ

عناصر تشکیل دهنده برند:چشم ‌انداز بازاریابی و تبلیغات با ظهور دنیای دیجیتال، کاملا تغییر کرده‌ است. جلب توجه مصرف ‌کنندگان در این بازار شلوغ روز به‌ روز دشوارتر می ‌شود. در این شرایط، برند شما چطور می‌ تواند از این جمع متمایز شود؟ برندسازی از طریق تولید محتوا پیشنهاد ماست.

با استفاده از یک استراتژی بازاریابی مبتنی بر محتوای ارزشمند قادر خواهید بود با مصرف ‌کنندگان خود ارتباط برقرار کنید و با آنها رابطه‌ ی قابل ‌اعتمادی برقرار کنید که در نهایت منجر به فروش بیشتر خواهد شد.

برندسازی محصولات

داستان از این قرار است:

برای بقا و ایستادگی، بازاریابی محتوایی برای همه‌ی برندها ضروری است اما برای ایجاد یک استراتژی بازاریابی مؤثر با افزایش ROI، شما نیاز به یک نقشه ‌ی راهبردی با وضوح مشخص دارید تا محتوای حماسی ایجاد کنید و با موفقیت به مصرف ‌کنندگان خود دسترسی داشته باشید.

بازاریابی محتوا چیست و چرا برای برند شما ضروری است؟

طبق اعلام موسسه ‌ی بازاریابی محتوا:

بازاریابی محتوا یک رویکرد استراتژیک بازاریابی است که بر ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و مداوم برای جذب و حفظ مخاطب (مخاطبی که از پیش مشخص و تعریف شده است) تمرکز دارد و در نهایت منجر به اقدامات سودآور مشتری ‌محور خواهد شد.

محتوا شامل مقالات، پست ‌ها، تصاویر، فیلم‌ ها، اینفوگرافیک ‌ها، تصویرسازی ‌ها، بازی ‌ها، توضیحات محصول، آموزش ‌ها، مطالعات موردی، تبلیغات، توصیفات و هرگونه اطلاعات در مورد برند شما، مزایای برند، محصولات، ویژگی ‌های محصول، صنف یا صنعت است. می ‌توان آن را در بلاگ ‌ها، وب ‌سایت ‌ها، رسانه ‌های اجتماعی، مجلات و هر رسانه دیگر ارسال کرد.

ایجاد محتوا چه فایده‌ ای برای شما خواهد داشت؟

از طریق ایجاد محتوای هدفمند و ارزشمند، شما خواهید توانست:
  • مانند گذشته با مصرف ‌کنندگان خود ارتباط برقرار کنید و در تعامل باشید.
  • با نشان‌ دادن دانش و تخصص خود بین مصرف ‌کنندگان و برند خود اعتماد ایجاد کنید.
  • آنها را به برند و محصولات خود جذب کنید و آنها را حفظ کنید.
  • بر درک و تصورات موجود از برندتان تأثیر بگذارید.
  • هویت برند خود را بسازید و تثبیت کنید.
  • این امر منجر به فروش بیشتر، افزایش وفاداری نسبت به نام تجاری شما و شکل ‌گیری طرفداران جدیدی خواهد شد.

در اینجا یک مثال بازاریابی محتوا را برای درک بهتر موضوع، بیان می ‌کنیم:

کوکاکولا با کمپین «Share a Coke» (یک کمپین مخصوص تبلیغات نوشابه‌ ها)، قوطی و بطری ‌های خود را با نام، اصطلاحات خاص و پیام ‌هایی متمایز می ‌کند و یک تجربه منحصربه ‌فرد و شخصی با برندش ایجاد می ‌کند.

از طریق این استراتژی ساده برای بازاریابی محتوا، کوکاکولا مصرف‌ کنندگان جوان خود را ترغیب می‌ کند تا طرفدار برند شوند و مارک و محصولاتش را در رسانه‌ های اجتماعی به اشتراک بگذارند.

علاوه بر این، کوکاکولا به نوعی الهام ‌بخش آنهاست که با یکدیگر و با برند کوکاکولا ارتباط برقرار کنند.

کمپین «Share a Coke» به این ترتیب آگاهی از برند را در شبکه‌ های اجتماعی افزایش داد و منجر به افزایش فروش شد و ارتباط بین مصرف‌ کنندگان جوان و این برند را تقویت کرد.

چگونه می ‌توان استراتژی بازاریابی محتوایی داشت و فروش خود را افزایش داد؟

1) بودجه خاصی را برای بازاریابی محتوای خود اختصاص دهید و یک تیم تشکیل دهید

قدم اول این است که شما باید بودجه و منابع لازم را برای بازاریابی محتوا اختصاص دهید. این موضوع برای مدیریت مشاغل و نام تجاری شما در زمان ظهور برندتان بسیار ضروری است و در ابتدای لیست اولویت‌ های شما می ‌آید.

به یک تیم اختصاصی در بخش بازاریابی نیاز دارید که تنها با تمرکز روی تهیه نقشه راهبرد و اجرای استراتژی محتوای شما، شروع به فعالیت کنند.

برای تاثیرگذاری بیشتر، باید استراتژی محتوای خود را در استراتژی بازاریابی خود ادغام کنید و استراتژی محتوای خود را در کنار استراتژی بازاریابی خود بسازید.

این امر باعث می ‌شود که در اقدامات بازاریابی خود هماهنگ باشید و به طور مؤثر به اهداف بازاریابی خود برسید.

2) مصرف کنندگان خود را برای تسلط بر بازاریابی محتوا بشناسید و مشخص کنید

برای تسلط بر بازاریابی محتوا، باید یک قانون ساده را دنبال کنید:

مشتریان خود را در قلب استراتژی محتوای خود قرار دهید. هرقدر از اهمیت این اصل بگوییم، باز هم کم است: مشتریان خود را در قلب استراتژی محتوای خود قرار دهید.

شما باید هر قطعه محتوا را به یک نوع از مشتریان خود اختصاص دهید. شما باید محتوای خود را به مخاطب مورد نظر خود اختصاص دهید و بدانید که قطعا اهداف و خواسته‌ های متفاوت، به مطالب متفاوتی هم نیاز دارند.

3) درک کنید که مخاطبان شما به چه چیزی نیاز دارند و چه چیزی می ‌خواهند

هنگامی که گروه‌ های هدف مختلف خود را تعیین کردید، باید آنها را خوب بشناسید.

آنها چه کسانی هستند؟

نیازها، مسائل، چالش ‌ها و آرزوهای آنها چیست؟

آنها نسبت به صنف و برند شما چگونه رفتار می‌کنند؟

آنها در طیف مصرف ‌کننده‌‌ ها در چه نقطه‌ ای قرار دارند؟

آنها چگونه خرید می‌ کنند؟

به دنبال چه اطلاعاتی هستند؟

عادت‌ های آنها در شبکه ‌های اجتماعی چیست؟

یک مثال عالی:

مصرف‌ کنندگان اصلی Go Pro افراد ماجراجویی هستند که دوست دارند شاهکارهای خود را به اشتراک بگذارند.

وقتی به آنها اجازه داده شد که از احساسات و هیجانات خود عکس بگیرند و سپس تشویق شدند که این ماجراجویی ‌های خود را با دوستانشان و حتی با جهان به اشتراک بگذارند، Go Pro نشان داد که چگونه این برند و محصولش، به صورت یکپارچه با سبک زندگی مصرف‌ کننده متناسب و هماهنگ است.

از طریق این کمپین تولید محتوا توسط خود مصرف ‌کننده، این برند به طرز بی ‌سابقه ‌ای با مصرف ‌کنندگان خود وارد تعامل می ‌شود و هویت برند را تقویت می ‌کند.

4) هدف (های) استراتژی محتوای خود را تعریف کنید

قبل از ایجاد محتوا باید هدف استراتژی محتوای خود را تعریف کنید. این هدف به گروه مخاطب شما بستگی دارد. هر مخاطبی به اهداف متفاوتی نیاز دارد.

این هدف همچنین بستگی به مخاطبان شما در سفر مشتری دارد. آیا هدف شما در حال حاضر افزایش آگاهی از برند در بین مصرف ‌کنندگان بالقوه شماست؟

آیا می ‌خواهید فروش خود را در بین مصرف‌ کنندگان گاه‌ به ‌گاه خود افزایش دهید؟

آیا به دنبال تغییر تصویر برند خود در میان بخشی از مصرف ‌کنندگان هستید؟

یا شاید می‌ خواهید با مصرف ‌کنندگان وفادار خود بیش از پیش ارتباط برقرار کنید.

5) برای ایجاد محتوای ارزشمند از این 4 قانون طلایی پیروی کنید:

هنگامی که مخاطبان خود را تعریف و درک کردید و هدف استراتژی محتوای خود را مشخص کردید، باید محتوای مرتبط، ارزشمند و هدفمند ایجاد کنید.

ارتباط و ارزش محتوای شما باید نه توسط خود شما بلکه توسط مصرف‌ کنندگان تعریف شود. محتوایی که ایجاد می ‌کنید باید مورد توجه مخاطبان شما قرار گیرد و برای آنها مفید باشد.

راز ایجاد محتوای ارزشمند این است که:

  • برای مخاطبان خود راه‌حل ارائه دهید

با درک مخاطبان خود، نیازهای آنها، مسائل و چالش‌ های آنها، می‌ توانید علایق آنها را جمع‌ آوری و به آنها در حل مسائل خود و پاسخ ‌گویی به چالش ‌هایشان کمک کنید.

بنابراین باید تلاش کنید تا محتوایی را خلق کنید که راه‌ حل مشکلات را در اختیار مخاطان قرار دهد.

  • آگاهی ‌بخش باشید

محتوای شما باید توسط متخصصانی که دانش و تجربه ‌ی خاص در مبحث مورد نظر دارند ایجاد شود و همچنین باید جذاب و الهام ‌بخش باشد. با این کار  برندتان نزد مخاطبان، معتبر، قابل اعتماد و با ارزش ارزیابی می ‌شود و این امر اثر مثبتی بر برند شما خواهد گذاشت.

  • پیام برند خود را برسانید

شما همیشه باید پیام برند خود را در قلب محتوا قرار دهید. این پیام باید متناسب با هدف و نیازهای شما شخصی ‌سازی شود و تأثیرگذار باشد و با آنها هم ‌صدا و هماهنگ شود.

همچنین باید بتوانید از طریق پیام برندتان به مخاطبان خود در مورد برند خود و محصولات و مزایای آنها آموزش دهید. این امر باعث می‌شود تا محتوای شما و برند شما به‌یادماندنی شود و در برقراری روابط محکم ‌تر با مشتریان موفقیت بیشتری داشته باشید.

  • با آهنگ و لحن صدای برند خود محتوا را بنویسید

در نهایت سبک نوشتاری و لحن شما باید متناسب با صدای برند شما باشد. همانطور که یک برند باید از هر جهت سازگار باشد، بازاریابی محتوا نیز از این قاعده مستثنا نیست.

بنابراین سبک نوشتن مطالب شما باید نشان ‌گر برند شما باشد و ارزش‌ های برند شما را تقویت کند.

یک مثال دیگر برای بازاریابی محتوا:

والمارت با مجله سبک زندگی Live Better (بهتر زندگی کن) به خریداران خود القا می ‌کند تا ضمن جلوگیری از ولخرجی و در چارچوب بودجه ‌شان، زندگی کامل ‌تری داشته باشند.

این برند متوجه این نکته است که مخاطبانش با بودجه ‌ی محدودشان به سختی زندگی می‌ کنند اما در عین حال باز به دنبال بلندپروازی ‌های شخصی ‌شان هستند و به همین دلیل محتوایی را ارائه می ‌دهند که شامل دستورالعمل ‌ها، نکات زیبایی، مشاوره خانه ‌داری و ایده‌ های مد است.

از طریق این مجله، والمارت با مخاطبان خود درگیر می ‌شود و شعار این برند که “صرفه‌ جویی در پول ، زندگی بهتر” است را تقویت می ‌کند.

سخن آخر

هر گروه از مخاطبان، نیازها و چالش ‌های گوناگونی دارند و قطعا به مطالب و پیام‌ های متفاوتی هم نیاز دارند که توسط متخصصان ایجاد شده است. از طریق این محتوای حماسی، شما می ‌توانید برند و محصولات خود را در این بازار شلوغ متمایز جلوه دهید.

6) توزیع را فراموش نکنید

برای اینکه محتوای ارزشمند شما بیشترین تأثیر را داشته باشد و برای اینکه بازاریابی محتوا بتواند بازگشت سرمایه را افزایش دهد، باید آن را در کانال ‌های مناسب برای مخاطبان خود توزیع کنید؛ یعنی در جایی که در دسترس مخاطبان باشد.

با شناخت مخاطب مورد نظر خود، می ‌توانید از عادات آنها، پلتفرم ‌های مورد استفاده‌ی آنها و اطلاعاتی که جستجو می ‌کنند هم شناخت خوبی پیدا کنید.

محتوای شما باید به راحتی توسط مخاطبان شما پیدا شود، حتی اگر آنها خود به دنبالش نباشند. در غیر این صورت هرگز به مخاطبان خود دسترسی پیدا نخواهید کرد و تمام تلاش‌ های استراتژی محتوای شما بیهوده خواهد بود.

برای توزیع بهتر و مؤثرتر محتوای خود باید به افراد تأثیر گذار بر مخاطب خود دسترسی پیدا کنید و برای توسعه، ایجاد و توزیع محتوای خود با آنها همکاری کنید.

اینفلوئنسرها باعث می ‌شوند تا محتوای شما به صورت تصاعدی توزیع شود و حتی معتبرتر، مستندتر و قانع ‌کننده ‌تر تلقی شود.

علاوه بر این شما باید طرفداران برند خود را توسعه و پرورش دهید. آنها به شما در به اشتراک گذاشتن و تقویت مطالب و پیام برندتان کمک می ‌کنند.

7) محتوای خود را بهینه کنید تا بیشتر با مخاطبان پیوند برقرار کنید

شما همچنین باید محتوای خود را مطابق با پلتفرمی که توزیع کرده ‌اید بهینه کنید. در برخی از پلتفرم‌ های خاص، انواع خاصی از محتوا بهتر دریافت می ‌شوند و تأثیرگذارتر هستند.

بنابراین باید محتوای خود را با پلتفرم ‌های مختلفی که در آن به اشتراک می ‌گذارید تطبیق دهید.

8) ROI (نرخ بازگشت سرمایه ‌ی) خود را افزایش دهید: 5 راه برای ردیابی اثربخشی بازاریابی محتوا

برای درک موفقیت کمپین محتوای خود و افزایش ROI، باید نتایج آن را پیگیری کنید.

شما باید اقدامات خود را در حین برنامه ‌ریزی استراتژی محتوا و قبل از شروع کمپین محتوای خود تعریف کنید. فعالیت ‌های لازم برای ردیابی اثربخشی محتوای شما بستگی به هدف استراتژی محتوای شما دارد.

در اینجا 5 اقدام برای ردیابی اثربخشی بازاریابی محتوای شما ارائه شده است:

تعامل و پیوند:

برای هرگونه کمپین بازاریابی محتوایی، باید میزان تعامل آن را پیگیری کنید. کلیه‌ ی مطالب باید جذاب و الهام‌ بخش باشد تا بتواند مخاطبان را به طور مؤثر جذب و حفظ کند.

چند نفر محتوای شما را به اشتراک می گذارند؟

چه کسی محتوای شما را به اشتراک می‌گذارد؟

چه تعداد در حال واکنش و تعامل با محتوای شما هستند؟

اکنون چند نفر در شبکه‌ های اجتماعی برند شما را دنبال می کنند؟

توزیع:

اگر هدف استراتژی محتوای شما آگاهی از برند است، باید توزیع محتوای خود را نیز بسنجید.

چند نفر محتوای شما را مشاهده می ‌کنند؟

چه کسی محتوای شما را مشاهده می ‌کند؟

چقدر وقت خود را برای دیدن محتوای شما می ‌گذرانند؟

از طریق کلیک:

اگر هدف شما سنجش میزان آگاهی از برند است باید علاوه بر موارد قبلی، تعداد کلیک روی محتوای خود را هم پیگیری کنید.

چند نفر روی قسمت تماس شما کلیک می ‌کنند؟

چه کسی یا چه کسانی روی قسمت تماس شما کلیک می ‌کنند؟

مخاطب هدف شما به دنبال چه اطلاعات اضافی است؟

تغییر تصویر یا لوگوی برند:

در نهایت اگر هدف شما تغییر لوگو و تصویر برندتان است باید تصویر برندتان و میزان ارتباط برقرار کردن با آن و نحوه ‌ی تغییر آنها را در ذهن مخاطبان خود بسنجید.

مشاوره برندینگ

پیشنهاد آخر

برندسازی از طریق تولید محتوا برای کسب ‌و کار شما ضروری است. با اتخاذ یک استراتژی محتوای ارزشمند قادر خواهید بود به مخاطبان خود مرتبط شوید و با آنها رابطه ‌ی قابل اعتمادی برقرار کنید که در نهایت منجر به فروش بیشتر شود.

برای تسلط بر بازاریابی محتوا، برای ایجاد محتوای قانع ‌کننده و برای رسیدن به موفقیت در ارتباط با مخاطبان، به نقشه‌ ی راه و استراتژی کاملاً مشخصی نیاز خواهید داشت که البته مخاطبان را در قلب خود جا دهد.

در صورتی که قصد دارید برای کسب ‌و کارتان برندینگ کنید و می ‌خواهید از تجربه و تخصص یک آژانس تبلیغاتی استفاده کنید از طریق این صفحه با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *