روانشناسی برندینگ 

با چیزهای کوچک می‌توان یک کسب‌وکار ساخت

دنیس لی یون

اگر فکر می‌کنید برندسازی طراحی یک لوگو یا راه‌اندازی یک کمپین تبلیغاتی است، باید مجدداً درباره‌اش فکر کنید. البته شما تنها نیستید و بسیاری از افراد برندینگ را یک آگهی تلویزیونی، یک آگهی تبلیغاتی اینترنتی یا یک لوگوی جدید می‌دانند. جالب است بگوییم که خود برندینگ، درست برند نشده است.

زمانی مرتع‌داران عادت داشتند که دام خود را با یک نام یا نشان منحصربه‌فرد به دیگران بشناسانند تا مشخص شود که آنها مالک‌شان هستند. سپس این اقدام را شرکت‌ها برای فروش محصولات‌شان به‌کار گرفتند.

آنها لوگوهایی را طراحی تا روی محصولات‌شان درج کنند و نسبت به سایرین متمایزشان کنند. این لوگوها نشان می‌داد که کدام شرکت آنها را ساخته است.

در گذر زمان، این نمادها به شاخصه‌های کیفیت محصول بدل شدند و معنا پیدا کردند. مردم سطح کیفی محصول یک شرکت خاص را بر اساس محصولات پیشین یا سایر محصولات آن شرکت می‌سنجیدند و وقتی لوگو را همراهش می‌دیدند، صفتی منحصربه‌فرد را به آن نسبت می‌دادند.

پس از مدتی بازاریابان سخت کار کردند تا لوگوهای گیرا و جالب‌توجهی ایجاد کنند که افراد بتوانند ارتباطات احساسی قدرتمندی با آنها برقرار کنند.

اما امروزه با توسعه‌ی کسب‌وکارها و سخت‌شدن رقابت فرایند برندینگ پیچیده‌تر شده است. دیگر داشتن یک لوگوی خلاقانه یا راه‌اندازی کمپین‌های بازاریابی هوشمندانه، برای بیان آنچه که برندتان به خاطرش در انظار ظاهر شده است، کافی نیست.

شرکت‌ها باید روی هویت‌ برندشان هم کار کنند. این روزها مشتریان آگاه امروز متوجه ظاهر فریبنده‌ی برندسازی می‌شوند، بنابراین یک شرکت باید چشم‌انداز برندش را به واقعیت تبدیل کند.

اجازه دهید تا تعدادی از اصول ساخت برند را توضیح دهیم تا بتوانیم شما را کمی بیشتر به رویکرد منحصر‌به‌فرد برندسازی نزدیک کنیم. اولین مسئله این است که برندهای فوق‌العاده برندینگ را از داخل سازمان یا کسب‌وکارشان آغاز می‌کنند؛ با فرهنگ. اما چرا فرهنگ سازمانی باید نقطه شروع کار باشد؟

فرهنگ اولین گام ضروری است، آن هم زمانی‌که بخواهید برندتان را تعریف یا بازتعریف کنید، چون فرهنگ چیزی است که تضمین می‌کند کارمندان‌تان ماهیت وجودی برندتان را درک کنند و آن را در آغوش بگیرند و متوجه نقش‌های‌شان در تقویت برندتان بشوند.

7 اصل برندسازی برای بهترین برندها

  1. برندهای فوق‌العاده از درون سازمان کار (برندسازی) را آغاز می‌کنند؛
  2. برندهای فوق‌العاده از فروش محصولات به هرقیمتی پرهیز می‌کنند؛
  3. برندهای فوق‌العاده ترندها را نادیده می‌گیرند یعنی خلاقیت دارند؛
  4. برندهای فوق‌العاده مشتریان را کلافه نمی‌کنند؛
  5. برندهای فوق‌العاده از چیزهای کوچک، موفقیت کسب می‌کنند؛
  6. برندهای فوق‌العاده تعهد می‌کنند و متعهد می‌مانند؛
  7. برندهای فوق‌العاده هرگز «تسلیم نمی‌شوند».

برندینگ به مثابه‌ی وظیفه‌ی سازمانی

یک اصل هشتم هم وجود دارد که در تمام اقدامات شرکت نهفته است و آن این است: «برندهای فوق‌العاده برندینگ را مانند سایر مأموریت‌های کسب‌وکارشان جدی می‌گیرند». معنایش چیست؟ «برندینگ به مثابه مأموریت» یک رویکرد مدیریتی است که برندینگ را به عنوان بخش مرکزی سازمان‌دهنده و اجرایی کسب‌وکارتان قرار می‌دهد.

برندینگ یک استراتژی است

برند ‌شدن داشتن یک جایگاه در بازار است. ایجاد یک جایگاه و موقعیت قوی در بازار یک هدف بلندمدت است. بنابراین، برند‌بودن همانجایی است که می‌خواهید در اذهان (و قلب‌های) مشتریان‌تان داشته باشید.

توجه داشته باشید که برندسازی، فرایند چندمرحله‌ای محقق‌سازی آن موقعیت است و استراتژی برند دربردارنده‌ی راهبردهای کلیدی برای توسعه برند.

نتیجه

برای ساخت برند داشتن لوگوی حرفه‌ای و اجرایی‌کردن کمپین‌های تبلیغاتی پرهزینه کافی نیست، بلکه باید استراتژی داشته باشید. این استراتژی 7 اصل ساخت برند را در خود دارد و می‌تواند به عنوان بک قانون اساسی برای سازمان‌ها نقش ایفا کند. مطالب دیگر مجله برندینگ ما را بخوانید تا در این‌باره بیشتر بدانید.

اگر برای نوشتن استراتژی برند نیاز به مشاوره و راهنمایی داشتید می‌توانید از طریق این صفحه با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *